Gratis transport

24/7 beveiliging

Laagste prijs

Huren vanaf één week

Gratis transport

24/7 beveiliging

Laagste prijs

Huren vanaf één week

Een stoere jongenskamer: Tips en inspiratie voor een vernieuwde kinderkamer!

6 juni 2017 Door ALLSAFE Leestijd: 3 minuten
Een stoere jongenskamer: Tips en inspiratie voor een vernieuwde kinderkamer! Woontips

De tijd is gekomen dat de kleine jongen groter wordt en dat hij zijn peuterbed met dekbedovertrek van de Teletubbies niet helemaal meer zo kan waarderen zoals vroeger. Het moment is gekomen dat de kinderkamer een jongenskamer wordt. Hieronder 3 stappen om dit project te laten slagen!

1. Bepaal welke kamer de nieuwe kinderkamer wordt

De eerste stap is bepalen welke kamer in huis je kleine man gaat bewonen. Blijft hij in zijn oude babykamer of wordt toch de zolder, logeerkamer of studeerkamer omgebouwd tot zijn nieuwe domein? Een nieuwe kamer kiezen kan een leuke verandering in huis zijn en is meteen een reden om die eens grondig op te ruimen. Twee vliegen in één klap!

2. Creëer ruimte voor de nieuwe kinderkamer

De kamer moet eerst worden vrijgemaakt zodat er plek is voor al het nieuws dat komen gaat. De oude speelgoedkist zit wellicht vol met spullen die al een tijdje geen daglicht meer hebben gezien. De kindermeubels, zoals het peuterbed uit de oude kinderkamer, moeten wellicht ook hun oude stek verlaten. Kamers die als bergruimte dienen, zijn bij uitstek kamers waar spullen liggen die een tijd niet meer zijn aangeraakt, maar die je toch niet kwijt wil. Denk bijvoorbeeld aan het oude dekbedovertrek, dat leuke vloerkleed of die wandlamp van Bob de Bouwer. Een ruimte vol herinneringen en spullen die je wellicht bewaart voor later. Het kan dan verstandig zijn om te kiezen voor (tijdelijk) opslaan!

3. Richt de stoere jongenskamer in!

Nu de kamer leeg is, kan het inrichten van de jongenskamer beginnen. Maak hierbij van tevoren een goed plan zodat de ruimte optimaal benut wordt. Om de ruimte zo optimaal mogelijk te gebruiken kan een hoogslaper een uitkomst zijn. Onder het bed kan dan bijvoorbeeld een bureau of loungebank neergezet worden. Ter decoratie voor de muur kan het leuk zijn om oude modelvliegtuigjes uit de speelgoedkist als wandversiering te gebruiken voor de jongenskamer. Een oud stuk speelgoed kan na een make-over een leuke wandlamp worden en kleine legopoppetjes kunnen dienen als ‘kapstok’ voor de sleutels. Voor de échte stoere jongenskamer kan je met schroeven een naam of geboortedatum op de muur maken.

Kinderkamer jongen decoratie

De complete jongenskamer is af!
Met het ombouwen is er én opgeruimd én de steeds groter wordende jongeman kan met trots zijn vriendjes uitnodigen. Hopelijk worden ze niet al te jaloers!

Gerelateerde artikelen

Zo werk je het fijnste thuis na de zwangerschap
Zakelijk meer ruimte creëren
Leestijd: 4 minuten

Zo werk je het fijnste thuis na de zwangerschap

Wat leuk, een kleintje erbij! Na de zwangerschap willen veel vr... Lees verder

Zet stappen richting duurzaam ondernemen
Zakelijk meer ruimte creëren
Leestijd: 6 minuten

Zet stappen richting duurzaam ondernemen

‘Maatschappelijk verantwoord ondernemen’ en ‘duurzaam on... Lees verder

Op weg naar een duurzaam kantoor
Zakelijk meer ruimte creëren
Leestijd: 4 minuten

Op weg naar een duurzaam kantoor

Verduurzamen en een duurzaam kantoor is de nieuwe trend, zowel bi... Lees verder