• Gratis transport

  Gratis transport

 • 24/7 beveiliging

  24/7 beveiliging

 • Laagste prijs

  Laagste prijs

 • Huren vanaf één week

  Huren vanaf één week

 • Gratis transport

  Gratis transport

 • 24/7 beveiliging

  24/7 beveiliging

 • Laagste prijs

  Laagste prijs

 • Huren vanaf één week

  Huren vanaf één week

Een Womancave in jouw huis? 4 voorbeelden!

12 mei 2020 Door ALLSAFE Leestijd: 5 minuten
Een Womancave in jouw huis? 4 voorbeelden! Woontips

In tv-programma’s waarin huizen een make-over krijgen, is het fenomeen ‘mancave’ volledig genormaliseerd. Hoe komt het dan toch dat ‘womancave’ een niet-bestaand begrip lijkt? Vrouwen verdienen, net als mannen, een plekje om zich even terug te trekken en girlstuff te doen. En daar hoeft niet gelijk het hele huis voor op de schop. Lees snel verder voor 4 voorbeelden!

#1: Bepaal welke kamer je gaat inrichten als womancave

Misschien heb je wel een garage, kamer of zolder waar je ruimte kan maken voor jouw womancave. Wij vrouwen kunnen goed opruimen en organiseren en… hoe knusser hoe beter! Belangrijk is dat je je echt even kan afzonderen van de rest van het gezin zodat jij me-time kan hebben.

#2: De ultieme chillhoek

Een belangrijk element in je ultieme chillhoek is een lekkere bank of sofa. In de woonkamer moet je vaak de bank delen met je kids en partner en meekijken met wat er op de buis is. Daar zit je niet altijd op te wachten. Soms wil je je lekker in het favoriete hoekje van de bank nestelen, met een kop thee of een wijntje, een deken en de haard aan. Dat klinkt toch heerlijk? En het is helemaal niet zo moeilijk te realiseren. In een kleine womancave kan je bijvoorbeeld kiezen voor een ‘love seat’: een kleine bank waar je toch comfortabel in kan zitten. Haal wat kussens, kaarsjes en een deken in huis en jouw relaxruimte is alweer wat verder gerealiseerd.

#3: Girls night out

Niets leuker dan op de bank van jouw womancave úrenlang te chillen met je beste vriendinnen. Of naja, bijna niets dan. Want een avondje stappen op zijn tijd heeft iedere vrouw ook nodig! Zorg daarom dat jouw cave ook een plek biedt waar je je klaar kan maken voor een girlsnight out. Zet daartoe een mooie rechthoekige spiegel neer om je outfit voor vertrek te kunnen checken. In een kleinere ruimte kan je een spiegel op de deur plakken, zodat deze geen ruimte inneemt. Maar vergeet ook zeker geen make up tafel om je op te maken en je make-up te checken. En een ‘ouderwets’ kleedscherm is zowel functioneel als superstijlvol! Zo ben je klaar voor een heerlijk avondje stappen!

make up spiegel womancave

#4: Kastruimte: nooit genoeg voor een vrouw!

Helaas heeft niet iedere vrouw de luxe van een inloopkast. Maar als je toch je eigen ruimte hebt weten te bemachtigen, kan je hier natuurlijk verandering in brengen. Extra kastruimte is overigens niet alleen een goed idee voor je kleren en schoenen, maar ook voor je hobbyspullen. Want vergeet niet: een womancave is ook uitermate geschikt om je hobby’s verder te ontwikkelen. Wie weet heb je wel een passie voor schilderen, klussen of kleding maken: zolang jij voldoende (opberg)ruimte hebt, is alles mogelijk!

Onderschat het belang van een eigen plekje zeker niet, want een womancave kan echt een toevoeging aan je dagelijks leven zijn. Moet je rommelschuur- of zolder daarvoor wijken? Geen punt! Je kan je overige spullen altijd opbergen bij ALLSAFE Mini Opslag. Het is al mogelijk een ruimte van slechts 1m3 te huren, puur voor de spullen die anders op zolder staan te verstoffen.

#5: Een persoonlijke touch

Vergeet op het einde bij het inrichten van je womancave ook zeker niet om deze ruimte persoonlijk te maken. Het moet immers een plek zijn waar jij je op je best voelt. Hang bijvoorbeeld mooie platen aan de muur, zet een kunstobject neer of maak een wijnbar van een paar planken of een oude regenton. Investeer in een goede kurkentrekker en chique glazen. Zo lijkt het net alsof je in een échte wijnbar zit! Ook moet je zorgen voor een goede wijnopslag: dat kan een hele kelder zijn of kleiner wijnrek. Jouw verrukkelijke wijnen mogen in ieder geval gezien worden!

wijnbar womancave

Het maakt niet uit welke persoonlijke touch je je womancave geeft, het belangrijkste is dat jij er gelukkig van wordt! Dat is natuurlijk ook het hele idee van een womancave: het moet je leven een beetje extra glans geven.

Zo, nu heb je genoeg inspiratie opgedaan voor die welverdiende womancave. Want wij vinden dat vrouwen in het zonnetje zetten niet alleen beperkt hoeft te worden tot Moederdag of Internationale vrouwendag!  

Nog meer tips over hoe de beste man- of womancave te maken? Lees verder en gebruik de praktische tips & tricks uit onze blogs:

Gerelateerde artikelen

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!
Woontips
Leestijd: 6 minuten

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!

In Nederland is het kleiner wonen in opkomst. Kleiner wonen bi... Lees verder

Tips om van de gourmetlucht af te komen
Woontips
Leestijd: 4 minuten

Tips om van de gourmetlucht af te komen

De feestdagen staan voor de deur! Ben jij ook al bezig met he... Lees verder

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?
Woontips
Leestijd: 5 minuten

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?

De feestdagen staan weer voor de deur. Onderzoek wijst uit da... Lees verder