Gratis transport

24/7 beveiliging

Laagste prijs

Huren vanaf één week

Gratis transport

24/7 beveiliging

Laagste prijs

Huren vanaf één week

Het huis opruimen: tips om opruimen makkelijker te maken!

31 mei 2021 Door ALLSAFE Leestijd: 5 minuten
Het huis opruimen: tips om opruimen makkelijker te maken! Tips voor opruimen en opbergen

Veel mensen zijn geneigd tot hoarding, oftewel hamsteren. Na verloop van tijd heb je dan al snel te veel spullen in huis. Dingen belanden gemakkelijk op de zolder of ergens achterin de kast. Zonder dat je het merkt, kan je huis aardig vol raken met spullen die je vrijwel nooit gebruikt en die misschien zelfs in de weg staan! Het wordt dan tijd om te ‘ontspullen’. Bij het huis opruimen kan het lastig zijn om te bepalen waar te beginnen. Met onderstaande tips leef je binnen no-time in een opgeruimd huis!

1. Opruimen per ruimte

Bij het organiseren kan je al snel het overzicht kwijtraken. Tijdens het opruimen van de zolder breng je spullen naar de woonkamer, waar je weer spullen tegenkomt die je liever naar de slaapkamer brengt, waar weer spullen liggen die naar de garage moeten et cetera et cetera. Chaos is zo snel gecreëerd! Om dit voor te blijven kan je het best per kamer werken zodat de boel overzichtelijk blijft. Het is handig om te beginnen bij de ruimtes die je dagelijks gebruikt. Daar zie je het effect van je werk het meest.

2. Organiseren door verschillende stapels van je spullen te maken

tips om je huis op te ruimenTijdens het opruimen kom je spullen tegen waar je van alles mee wil. Sommige dingen wil je op dezelfde plek houden, andere spullen wil je misschien verkopen. Wéér andere spullen wil je wellicht verplaatsen. Sorteer je spullen door verschillende stapels te maken. Bijvoorbeeld één stapel voor ‘verkopen’ en één stapel voor ‘verplaatsen’.

Als de hele kamer is doorgezocht, kunnen de stapels verwerkt worden. De spullen die je wil verkopen, kunnen meteen op de foto en op internet gezet worden. Voor de spullen die je gaat verplaatsen, moet je een nieuwe kamer bedenken. Denk bijvoorbeeld eens aan de optie om ze op te slaan! 80% van de spullen in je kast gebruik je slechts één tot enkele keren per jaar. Eigenlijk zonde om ze zoveel ruimte in te laten nemen! Bij ALLSAFE Mini Opslag kun je al een ruimte huren vanaf € 1,40 per week. Hier passen al 10 gevulde verhuisdozen in. Jij bepaalt hoeveel ruimte je wil hebben en zo heb je sneller een opgeruimd huis.

Wist je dat je bij ALLSAFE Mini Opslag als huurder gratis een bus kan huren om de spullen te vervoeren naar de opslag?

Als de stapels verwerkt zijn, is één kamer weer netjes. Op naar de volgende!

3. Inrichten en verzamelen van ideeën voor nieuwe opbergmogelijkheden

Het opruimen van je huis is hét moment om een nieuwe indeling van de kamers te bedenken en nieuwe opbergmogelijkheden te creëren. Een nieuwe indeling kan je huis weer als nieuw doen aanvoelen en is een leuk creatief proces om samen met je partner of huisgenoten te doorlopen.

Bij het nieuwe indelen kan je van kamer verwisselen, maar je kunt er ook simpelweg voor kiezen om je bed aan de andere kant van de kamer te zetten. Hierdoor krijgt je kamer een totaal andere aanblik. Let er hierbij wel op dat de Feng Shui niet verstoord wordt!

Bij het creëren van nieuwe opbergmogelijkheden wordt je creativiteit aangesproken. Een schuine wand hoeft niet onhandig te zijn. Met een paar haakjes kan hij prima fungeren als kledingrek of kapstok. In de keuken kunnen kruidenpotjes efficiënt worden opgeborgen door ze aan de kastdeurtjes te hangen. Lades kunnen vaak een handige manier zijn om ruimte te benutten. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de de ruimtes onder je bed, de bank of de trap. Een leeggemaakte kast hoeft ook niet per se opnieuw als opslag gebruikt te worden. Men neme een lattenboden, een matras en een bedstee is geboren!

Opbergmogelijkheden in huis

Het huis opruimen zit erop!

De klus is geklaard. Het huis is een oase van rust en ruimte en het is tijd om jezelf te belonen. Na inspanning komt ontspanning, dus trakteer jezelf op een uitgebreide lunch of laat het werk van je afglijden in een warm bad met extra veel schuim.

Gerelateerde artikelen

Zó creëer je thuis je eigen yoga- en meditatieruimte
Woontips
Leestijd: 4 minuten

Zó creëer je thuis je eigen yoga- en meditatieruimte

Even ontsnappen aan alle hectiek om je heen. Als we niet oppassen de... Lees verder

Tips om van de gourmetlucht af te komen
Woontips
Leestijd: 4 minuten

Tips om van de gourmetlucht af te komen

De feestdagen staan voor de deur! Ben jij ook al bezig met he... Lees verder

Zo maak jij je huis klaar voor de herfst!
Woontips
Leestijd: 4 minuten

Zo maak jij je huis klaar voor de herfst!

De zomer is nu toch echt voorbij. Het wordt kouder en de blaadjes va... Lees verder