• Gratis transport

  Gratis transport

 • 24/7 beveiliging

  24/7 beveiliging

 • Laagste prijs

  Laagste prijs

 • Huren vanaf één week

  Huren vanaf één week

 • Gratis transport

  Gratis transport

 • 24/7 beveiliging

  24/7 beveiliging

 • Laagste prijs

  Laagste prijs

 • Huren vanaf één week

  Huren vanaf één week

Feng Shui in de slaapkamer: 5 tips voor een betere slaapkamerbeleving!

21 maart 2016 Door ALLSAFE Leestijd: 5 minuten
Feng Shui in de slaapkamer: 5 tips voor een betere slaapkamerbeleving! Woontips

Je slaapkamer kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt: voor ontspanning, slaap en romantiek. Een goede bijpassende slaapkamerbeleving hoort er dan natuurlijk bij. Dit kun je bereiken door de Chinese leer Feng Shui te integreren in de inrichting van je slaapkamer. Feng Shui is gericht op de harmonie die gecreëerd wordt door je leefomgeving zo aan te passen dat de positieve energiestroom (Chi)  zo vrij mogelijk door het huis kan stromen. Lees verder voor alle slaapkamer inspiratie!

1. Feng Shui in de slaapkamer begint met opruimen

Feng Shui gaat over het vrijelijk stromen van positieve energie. De eerste stap is om je slaapkamer op te ruimen. De positieve energie kan namelijk niet vrijelijk stromen in een slaapkamer waarin veel spullen en meubilair staan. Heb je een bureau, fitnessapparaten of een kast vol met spullen in de slaapkamer staan? Verplaats deze dan naar een andere kamer in huis. Ook elektrische apparatuur hoort volgende de Feng Shui leer niet in de slaapkamer thuis. Deze geven een negatieve straling af waardoor je niet tot rust kan komen.

Als je Feng Shui in je gehele huis wilt doortrekken, kun je ook kijken welke spullen je niet dagelijks gebruikt en deze extern opbergen. Denk bijvoorbeeld aan dozen vol met fotoalbums, seizoenskleding, oude studieboeken of golf- en skispullen. Bij ALLSAFE kun je een voordelige en veilige opslagruimte huren om deze spullen in op te bergen. Zo maak je je woning klaar voor een optimale Chi.

2. Feng Shui kleuren in de slaapkamer voor een goede balans

Bij het inrichten van de slaapkamer volgens de Feng Shui leer is kleurgebruik ook van belang. Belangrijk is om een goede balans te vinden tussen warme en koele kleuren. Te veel koele kleuren zoals blauw, grijs en groen zorgen voor een koude en onbehaaglijke sfeer. Te veel warme kleuren zorgen er voor dat je minder goed kan slapen. Wil je romantiek in de slaapkamer, dan kun je wel wat warme kleuren zoals rood, roze of lila gebruiken! Wil je rust in de slaapkamer, dan kun je lichte kleuren gebruiken. Lichtblauw doet het altijd goed!

3. De positie van het bed volgens de Feng Shui leer

Geeft het jou ook een onveilig gevoel als je de deur niet ziet en dus niet in de gaten kan houden of er iemand stiekem binnenkomt? Dit gevoel hebben we van nature. We voelen ons kwetsbaar omdat we niet zien wat eraan komt. Daarom is de positie van het bed belangrijk. Plaats het bed daarom altijd zo dat je zicht op de deuropening hebt. Let er daarbij wel op dat je deze niet recht tegenover de deur plaatst, dit maakt je ook weer kwetsbaar!

Daarnaast kun je beter niet je bed onder een raam neerzetten, dit zorgt er namelijk voor dat je Chi uit het raam verdwijnt en je moe wakker wordt. Heb je geen andere mogelijkheid, hang dan dikke en licht werende gordijnen op.

4. Identieke nachtkastjes aan beide kanten van het bed zorgen voor een goede Chi

Bij deze tip komt weer het woord ‘balans’ naar voren. Wanneer je met zijn tweeën een slaapkamer deelt, is het belangrijk dat je twee dezelfde nachtkastjes aan weerszijden van het bed plaatst. Dit geeft een goede balans, een gevoel van samenhorigheid. Wist je daarnaast dat het plaatsen van een schelp, mooie steen of ander natuurlijk voorwerp zorgt voor een extra kalmerende werking?

5. Veel gemaakte fout: familiefoto’s en planten in de slaapkamer

Familiefoto’s en planten in de woonkamer zijn gewenst voor een goede Chi, maar wat veel mensen niet weten is dat deze niet in de slaapkamer thuishoren! Planten bevatten namelijk veel Yang, waardoor je teveel energie in de slaapkamer krijgt en niet goed kan slapen.
Foto’s waarbij je familie je aankijkt doen het goed in de woonkamer, maar in de slaapkamer kun je het gevoel krijgen dat je wordt bekeken. Dit zorgt natuurlijk niet voor rust. Beter kun je schilderijen van rustgevende landschappen en de natuur ophangen.

Met bovenstaande Feng Shui tips kun je eenvoudig je slaapkamer inrichten zodat de positieve energiestromen rijkelijk kunnen vloeien en je optimaal kan genieten van rust en geluk in huis! Bekijk hier het eerste deel over Feng Shui toepassen in de woonkamer.

Foto’s: wikihow en homedit.

Gerelateerde artikelen

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!
Woontips
Leestijd: 6 minuten

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!

In Nederland is het kleiner wonen in opkomst. Kleiner wonen bi... Lees verder

10 goede voornemens voor leuker wonen!
Woontips
Leestijd: 5 minuten

10 goede voornemens voor leuker wonen!

Januari – tijd om aan je goede voornemens te beginnen! De go... Lees verder

Tips om van de gourmetlucht af te komen
Woontips
Leestijd: 4 minuten

Tips om van de gourmetlucht af te komen

De feestdagen staan voor de deur! Ben jij ook al bezig met he... Lees verder