Gratis transport

24/7 beveiliging

Laagste prijs

Huren vanaf één week

Gratis transport

24/7 beveiliging

Laagste prijs

Huren vanaf één week

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?

2 december 2019 Door ALLSAFE Leestijd: 4 minuten
Hoe breng jij je huis in de feestsfeer? Woontips

De feestdagen staan weer voor de deur. Onderzoek wijst uit dat 7 op de 10 Nederlanders de gezelligheid van lampjes, versieringen en een feestelijke sfeer het leukste vindt aan de feestdagen. Maar hoe maak je je huis klaar voor kerst zonder dat je over de boom, cadeautjes, hertjes en kerstverlichting struikelt? Lees hieronder verder voor sfeervolle ideeën en leuke weetjes voor een heerlijke feestsfeer!

Kies een centrale plek voor je kerstboom

Bijna 80% van de Nederlanders tuigt met Kerstmis thuis een kerstboom op. Er worden per jaar zo’n 3 miljoen kerstbomen verkocht! Daarnaast heb je nog kerstverlichting, maretakken, kerststallen, kaarsen, kerstsokken en nog veel meer om je huis mee te versieren. Het leukste is natuurlijk om met z’n allen bij de kerstboom te zitten en samen cadeautjes open te maken. Kies daarom voor de kerstboom een plek in huis waar je met vrienden en familie gezellig bij elkaar kan zitten.

Maak ruimte voor je kerstspullen

Wist je dat de grootste kerstboom ter wereld in 2013 in Nederland stond? Met zo’n 370 meter hoog was dit een ware eyecatcher. In jouw huis is een boom van een meter of 2 meter hoog al snel een opvallende verschijning, die ongeveer de ruimte inneemt van een kast. Kijk daarom eens goed rond welke spullen je tijdelijk even niet meer nodig hebt en die je ergens anders kan onderbrengen. Heb je bijvoorbeeld die grote stoel, dat bijzettafeltje of je tijdschriftenbak nu niet nodig? Dan kan je ze bij een externe ruimte tijdelijk opbergen, waardoor je je kerstboom de nodige ruimte kan geven. Ook na de feestdagen kun je deze externe ruimte goed gebruiken: berg daar weer je kerstspullen op! Zo heb je het hele jaar door extra ruimte in huis. Daarnaast kun je deze gelegenheid natuurlijk altijd aangrijpen om overbodige spullen die je nooit meer gebruikt definitief weg te gooien.

Zorg er daarnaast voor dat je andere kerstspullen in en om het huis ook mooi uitkomen. Vervang de accessoires in je kasten voor sfeervolle kerstitems om zo de kerstsfeer door te trekken in je gehele huis. Zorg ervoor dat je je boeken, fotoalbums en andere weinig gebruikte items voorzichtig opbergt in stevige dozen en er tijdelijk een andere ruimte voor vindt zodat de plekken met kerstversiering gezelligheid en rust uitstralen.

Je eigen originele kerstboom

Nu je ruimte in je huis hebt gecreëerd, is het tijd om je huis gezellig en knus te maken voor de feestdagen. Helemaal hip is een kerstboom van hout. Origineel en je hebt geen last van naalden door je hele huis. Houten bomen zie je steeds meer in het kerstassortiment van diverse winkels staan, maar als je écht een originele kerstboom wil, kun je deze ook erg eenvoudig zelf maken.

Heb je bijvoorbeeld nog resthout liggen van pallets of andere klusprojecten? Dat kun je allemaal gebruiken voor je houten kerstboom. Je kan ook bij bouwmarkten wat hout halen. Bevestig houten balkjes van klein naar groot horizontaal op 1 grote verticale balk zodat je het figuur van een kerstboom krijgt. Maak dan een voetstuk voor de grote verticale balk zodat de ‘boom’ rechtop kan staan. Daarna kun je op de balkjes leuke kerstitems zetten of eraan hangen. Op de foto’s hierboven zie je verschillende uitvoeringen, die je gemakkelijk thuis zelf kan maken!

Steek als finishing touch in je huis wat kaarsen of de open haard aan en hang de rest van de kerstversiering op. Geniet van de feestdagen!

Gerelateerde artikelen

Zó creëer je thuis je eigen yoga- en meditatieruimte
Woontips
Leestijd: 4 minuten

Zó creëer je thuis je eigen yoga- en meditatieruimte

Even ontsnappen aan alle hectiek om je heen. Als we niet oppassen de... Lees verder

Tips om van de gourmetlucht af te komen
Woontips
Leestijd: 4 minuten

Tips om van de gourmetlucht af te komen

De feestdagen staan voor de deur! Ben jij ook al bezig met he... Lees verder

Zo maak jij je huis klaar voor de herfst!
Woontips
Leestijd: 4 minuten

Zo maak jij je huis klaar voor de herfst!

De zomer is nu toch echt voorbij. Het wordt kouder en de blaadjes va... Lees verder