• Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

  • Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

Hoe maak je een speelhoek in de woonkamer?

11 september 2014 Door ALLSAFE Leestijd: 4 minuten
Hoe maak je een speelhoek in de woonkamer? Woontips

Peuters en kleuters vinden het heerlijk om thuis hun eigen plekje te hebben om te spelen. En een speelhoek is ook nog eens heel praktisch: al het speelgoed blijft op één plek en je kind leert om spullen weer op te bergen. Maar hoe creëer je een leuke speelhoek en waar laat je de spullen waar geen directe bestemming voor is? In deze blog lees je hoe je dit in 5 eenvoudige stappen kunt doen.

Stap 1: geschikte plek vinden en ruimte maken

Kies een plek die een beetje ‘uit het zicht is’ en die niet teveel ruimte inneemt. Onder de trap of aan de achterzijde van de bar bij de keuken kun je bijvoorbeeld gemakkelijk een leuk hoekje maken. Heb je daar onvoldoende ruimte, dan kun je ook overwegen om een kast leeg te maken en deze naar een plek buiten je woonkamer te verplaatsen. Zorg in ieder geval voor minimaal 3 vierkante meter ruimte voor je kinderspeelhoek, zodat je er ook echt alle kinderspullen kwijt kunt. Als je kind groter wordt en voor sommige spullen te oud is geworden, kun je ervoor kiezen om  overtollig speelgoed ergens anders op te bergen.

Stap 2: maak een plek voor spelen, knutselen en lezen

In een speelhoek hebben kinderen 2 soorten ruimtes nodig. Enerzijds een plek om rustig te puzzelen en in een boekje te kijken, maar ook een plek waar ze de ruimte hebben om lekker te kleien, muziek te maken of het echte leven na te spelen, bijvoorbeeld met een klein keukentje, tent of winkelhoek. Zorg bij de inrichting van de speelhoek daarom in ieder geval voor een klein tafeltje en een paar stoeltjes.

Stap 3: maak je speelhoek gezellig

De speelhoek kun je extra gezellig maken met een leuke en kleurige muursticker. Je kunt ook een prikbord ophangen waar je eigen werkjes van je kind op kunt prikken of een krijtbord waar je kind onbeperkt op kan tekenen.

Stap 4: speelgoed opbergmeubel

Last but not least: zorg voor een handig opbergmeubel zodat je de woonkamer netjes kunt houden. Kies bijvoorbeeld voor een krat op wieltjes of een grote speelgoedkist. Wij vonden een paar goede voorbeelden van speelgoed opbergmeubels op Pinterest. Een krat op wieltjes kun je zelf maken door wieltjes van een bouwmarkt te bevestigen aan een kist waar bijvoorbeeld appels in hebben gezeten. Maar er zijn ook veel leuke en handige speelgoedmeubelen te koop, bijvoorbeeld bij IKEA en Blokker of een bouwmarkt zoals KARWEI. Opbergboxen vind je binnenkort ook bij ALLSAFE.

Stap 5: speelgoed!

Het enige wat nu nog mist is het speelgoed! Er is veel kinderspeelgoed te koop waarmee kinderen spelenderwijs kunnen leren. Onze tip is om te kiezen voor houten speelgoed; dit gaat lang mee, is onverslijtbaar en ziet er ook nog mooi uit in je nieuwe kinderspeelhoek!

Gerelateerde artikelen

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!
Woontips
Leestijd: 6 minuten

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!

In Nederland is het kleiner wonen in opkomst. Kleiner wonen bi... Lees verder

Tips om van de gourmetlucht af te komen
Woontips
Leestijd: 4 minuten

Tips om van de gourmetlucht af te komen

De feestdagen staan voor de deur! Ben jij ook al bezig met he... Lees verder

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?
Woontips
Leestijd: 5 minuten

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?

De feestdagen staan weer voor de deur. Onderzoek wijst uit da... Lees verder