• Gratis transport

  Gratis transport

 • 24/7 beveiliging

  24/7 beveiliging

 • Laagste prijs

  Laagste prijs

 • Huren vanaf één week

  Huren vanaf één week

 • Gratis transport

  Gratis transport

 • 24/7 beveiliging

  24/7 beveiliging

 • Laagste prijs

  Laagste prijs

 • Huren vanaf één week

  Huren vanaf één week

Hoe woon je ruimer in een klein huis?

1 augustus 2014 Door ALLSAFE Leestijd: 3 minuten
Hoe woon je ruimer in een klein huis? Woontips

Ruim zes op de tien Nederlanders woont kleiner dan zij het liefst zouden willen. Wanneer je veel spullen hebt, kan het lastig zijn om een relatief kleine ruimte in te richten. Maar veel mensen weten niet dat je ook in een kleine ruimte een groots gevoel kunt creëren. Laat je voor je inrichting inspireren door deze 4 handige tips waarmee je je huis in een mum van tijd ‘ruimer maakt’ en groter doet lijken. Je kunt veel ruimer wonen dan je denkt!

Tip 1: Gebruik lichte kleuren in je interieur

Donkere kleuren en patronen maken een ruimte optisch kleiner. Lichte kleuren en natuurtinten zoals wit en lichtgrijs zorgen juist voor een ruimtelijke uitstraling. Deze kleuren reflecteren namelijk het licht. Leg ook een lichte vloerbedekking neer. Maak de muren en meubels licht en gebruik weinig tot geen patronen.

Tip 2: Houdt de doorloop en zichtlijnen vrij

Zorg ervoor dat de entree van je huis direct een open indruk maakt. Haal tassen, kisten en andere spullen uit de doorloop. Dit geldt ook voor de rest van je woning. Spullen die de doorgang en het zicht blokkeren, zorgen voor een kleinere optische ervaring. Horizontale lijnen zorgen ervoor dat een ruimte groter lijkt, hang bijvoorbeeld een panorama foto en-/ of -schilderij op en plaats een bank tegen de korte zijde van de kamer. Dit zorgt voor een ruimtelijk effect in huis.

Tip 3: Less is more

Zet de ruimtes in je huis niet vol met grote meubels. Houd er bij de inrichting rekening mee dat een bescheiden smalle bank soms beter is dan een diepe kingsize hoekbank. Kleine prullaria zoals kaarsenstandaards, beeldjes, vazen etc. zorgen ervoor dat je kamer of woonruimte vol en klein lijkt. In een kleinere ruimte kun je het beste alleen functionele meubels plaatsen, wat een nog groter effect heeft als je er onderdoor of doorheen kan kijken. Gebruik bijvoorbeeld een bank of tafel op poten en een glazen tafelblad. Op deze manier houd je de doorkijk open en vrij. Je kunt ervoor kiezen spullen die je toch niet elke dag gebruikt, extern op te slaan.

Tip 4: Spiegeltje spiegeltje overal!

Spiegels weerkaatsen het licht en zorgen voor een ruimtelijk effect. Je kunt dus nooit genoeg spiegels plaatsen en ophangen. Houd er bij het kamer indelen rekening mee dat spiegels die tegenover een raam staan zorgen voor een nog groter ruimtelijk effect.

Met deze kleine aanpassingen maak je je ‘kleine’ huis in een mum van tijd ruimer. Enjoy!

Gerelateerde artikelen

10 goede voornemens voor leuker wonen!
Woontips
Leestijd: 6 minuten

10 goede voornemens voor leuker wonen!

Januari – tijd om aan je goede voornemens te beginnen! De go... Lees verder

Tips om van de gourmetlucht af te komen
Woontips
Leestijd: 5 minuten

Tips om van de gourmetlucht af te komen

De feestdagen staan voor de deur! Ben jij ook al bezig met he... Lees verder

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?
Woontips
Leestijd: 5 minuten

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?

De feestdagen staan weer voor de deur. Onderzoek wijst uit da... Lees verder