• Gratis transport

  Gratis transport

 • 24/7 beveiliging

  24/7 beveiliging

 • Laagste prijs

  Laagste prijs

 • Huren vanaf één week

  Huren vanaf één week

 • Gratis transport

  Gratis transport

 • 24/7 beveiliging

  24/7 beveiliging

 • Laagste prijs

  Laagste prijs

 • Huren vanaf één week

  Huren vanaf één week

Huizengekte – een huis kopen of groter wonen in je eigen huis?

12 juli 2017 Door ALLSAFE Leestijd: 5 minuten
Huizengekte – een huis kopen of groter wonen in je eigen huis? Woontips

Een huis kopen kan lastig zijn tegenwoordig. De crisis lijkt over en er wordt weer volop gekocht. De woning waar je gister nog op bezichtiging was, kan alweer verkocht zijn voordat je de hoek goed en wel om bent. Het is een mooie tijd om je huis te verkopen. Het gebeurt vaak dat een huis boven de vraagprijs wordt verkocht. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vermeldt de grootste prijsstijging sinds 2002! Als verkoper is dat interessant, maar als koper sta je zwak. Je kunt dan ook kiezen voor een verbouwing of grondige opruiming van je eigen huis in plaats van te gaan voor een (nieuw) koophuis. Wij geven je enkele tips om ruimer te wonen zonder een nieuw huis te kopen!

1. Je huis verbouwen

Om meer ruimte in je huis te creëren kun je ervoor kiezen om te verbouwen. Hier komen een hoop vragen bij kijken. Hoe kan ik dit bekostigen? Hoeveel hypotheek kan ik krijgen? Hoe kan ik mijn maximale hypotheek berekenen?

Hypotheek en hypotheekrente berekenen

Hypotheekrente berekenen voor verbouwingVoordat je aan een verbouwing begint, is het belangrijk eerst je financiën op orde te hebben. Je wil natuurlijk weten hoeveel hypotheek je kan krijgen voor de verbouwing. Tegenwoordig kun je dit op verschillende websites eenvoudig laten berekenen. Hierdoor kan je een goede indicatie krijgen van (een verhoging van) je maandelijkse hypotheeklasten en bijvoorbeeld de verschillende manieren waarop je kan aflossen. Het economische vakblad ESB voorspelde april dit jaar dat de Nederlandse hypotheekschuld, die relatief gezien al hoog is, alleen nog maar verder zal oplopen. Zorg er mede daarom voor dat je goed zicht hebt op je eventuele maandelijkse lasten. Je kunt er ook voor kiezen om niet te gaan verbouwen, maar er op een andere manier voor te zorgen dat je toch ruimer woont.

2. Ruimte maken in eigen huis – geen maximale hypotheek

Je kunt er ook voor kiezen om ruimte te maken in je eigen huis. Wist je dat je maar 20% van je spullen 80% van de tijd gebruikt? In Nederland wordt dan ook steeds meer gekozen voor het huren van een externe opslagruimte dicht bij huis voor de spullen die je weinig gebruikt. Je kunt dit zien als een extra kamer op afstand! Je huurt bij ALLSAFE al een ruimte vanaf € 1,40 week, waar je al 10 gevulde verhuisdozen in kwijt kunt. Op deze manier houd je in huis een stuk meer ruimte over. Door een combinatie van het opslaan van spullen en het creëren van slimme opbergmogelijkheden woon je ruimer zonder te verhuizen!

Sla weinig gebruikte spullen op

Spullen opslaan is een groeiende trend in Nederland. Je kunt buitenshuis allerlei spullen veilig en geconditioneerd op laten slaan zodat jij ruimer woont! Begin met opruimen door verschillende stapels te maken van je spullen. Welke spullen wil je wegdoen, welke wil je in je huis houden en welke wil je opslaan? Maak bijvoorbeeld stapels per categorie. Eventueel kun je nog gebruik maken van een twijfelcategorie waarover je later beslist. Als je je keuze hebt gemaakt kan de stapel ‘wegdoen’ naar de kringloop of vuilstort, de stapel ‘houden’ kan opnieuw in het huis verdeeld worden en de stapel ‘opslaan’ kan naar de opslag. Probeer bij het opnieuw inrichten zoveel mogelijk slimme oplossingen te bedenken om je spullen zo efficiënt mogelijk op te bergen.

Zorg voor slimme opbergmogelijkheden

In een huis zijn veel kansen om spullen slim op te slaan. Op onze Facebook-pagina posten wij meerdere keren per week tips om je ruimte optimaal te benutten! Hierbij geldt vaak dat er bij de trap ruimte te winnen valt door de ruimte eronder/onderin te gebruiken. En denk ook eens aan de ruimte boven je hoofd. Like en volg ons op Facebook om doorlopend tips krijgen!

Opbergruimte onder de trap of plafond

3. Ruimer wonen zonder (extra) maandlasten voor een hypotheek

Door een combinatie van spullen opslaan en het gebruik van slimme opbergmogelijkheden kun je een hoop ruimte creëren zonder een ander huis te kopen. Geniet van de zee aan ruimte en laat de huizengekte langs je heen glijden!

Gerelateerde artikelen

Zorgeloze vakantie met ALLSAFE
Vakantie
Leestijd: < 1 minuut

Zorgeloze vakantie met ALLSAFE

Het aftellen naar je langverwachte, zorgeloze vakantie is be... Lees verder

Medewerker aan het woord - Kristof de Nijs
Behind the scenes
Leestijd: 4 minuten

Medewerker aan het woord - Kristof de Nijs

Interview Kristof de Nijs In de categorie ‘Behind the scenes�... Lees verder

De voorjaarsschoonmaak in 3 stappen
Tips voor opruimen en opbergen
Leestijd: 3 minuten

De voorjaarsschoonmaak in 3 stappen

De lente is bijna aangebroken en daarmee het voorjaar: tijd vo... Lees verder