• Gratis transport

  Gratis transport

 • 24/7 beveiliging

  24/7 beveiliging

 • Laagste prijs

  Laagste prijs

 • Huren vanaf één week

  Huren vanaf één week

 • Gratis transport

  Gratis transport

 • 24/7 beveiliging

  24/7 beveiliging

 • Laagste prijs

  Laagste prijs

 • Huren vanaf één week

  Huren vanaf één week

Je boot poetsen en een winterstalling: zo houd je je boot in topconditie!

13 september 2017 Door ALLSAFE Leestijd: 5 minuten
Je boot poetsen en een winterstalling: zo houd je je boot in topconditie! Woontips

Tijdens de zomer zit je het liefst zo lang en zo vaak mogelijk op het water met je boot. Een klein rondje na het werk, een weekenddagje weg met vrienden of misschien zelfs op een mini break! Zak lekker weg in je loungekussens en laat het water jouw boot meevoeren op reis. Gebruik daarbij onze tips om ervoor te zorgen dat je boot in topconditie blijft! Denk bijvoorbeeld aan de schoonmaak, het onderhoud van je bootlak en de bootstalling. Wij geven enkele tips hoe je dat het beste kunt doen!

Je boot schoonmaken

De schoonmaak is een voorbeeld van een klus dat gemakkelijk en snel geklaard kan worden. Het is belangrijk om dit goed te blijven doen omdat vocht en vuil onder de rubbers kunnen zorgen voor lelijke beschadigingen en lekkage. Doe dit in de zomer regelmatig om narigheid te voorkomen. Neem een paar doeken ter hand en ga aan de slag met de schoonmaak van je boot terwijl de zon werkt aan jouw zomerse kleurtje.
Vergeet vooral je bootkussens niet. Met een zachte borstel, warm water en schoonmaakmiddelen als Ultramar Sprayhood kun je ze zelf reinigen, maar er zijn ook bedrijven, zoals Topcleaning, die schoonmaakservices aanbieden. Dan worden je kussens thuis opgehaald en op een later moment gereinigd en geïmpregneerd weer thuisbezorgd!

schoonmaakmiddel bootJe boot poetsen

Een jaarlijks terugkerende bezigheid is het poetsen van je boot. Bij polyester boten is het zeker sterk aan te raden, maar ook een geschilderde boot blijft langer mooi na een stevige poetsbeurt. De grondigheid waarmee je deze klus moet uitvoeren is afhankelijk van de staat van de boot. Is zij nog in goede staat? Ga dan voor een 2 in 1 middel met zowel bootcleaner als bootwax. Is er meer nodig? Ga dan voor aparte cleaners en waxen. Even googelen levert al snel een hoop producten op waarmee je dit succesvol kunt doen, waaronder ook totaalpakketten. Je kunt je natuurlijk ook laten informeren bij een botenspeciaalzaak.

bootkussen opbergenBootkussens opbergen

Tijdens je vaartochten wil je natuurlijk een beetje comfortabel kunnen zitten. Waarschijnlijk heb je hier al kussens op maat voor. Je kunt er lekker in wegzakken met je vrienden of familie en genieten van de warme zon, het golvende water en je koude drankje. Hoewel veel bootkussens weerbestendig zijn, blijven ze toch het mooist wanneer je ze droog en uit het zonlicht bewaart. Zeker wanneer je een grote boot met veel zitruimte hebt, kan dit veel ruimte innemen in je huis of schuur. Je riante loungekussens worden ineens een sta-in-de-weg wanneer je weer op de kade bent. ALLSAFE kan dienen als jouw externe schuur! Je kussens blijven zo comfortabel als ze altijd al waren door de geconditioneerde opslag en nemen geen onnodige ruimte in bij jou in je huis. Als je dat wil, bewaren wij ze zelfs de hele winter voor je. Wanneer je de eerste lentekriebels weer voelt, kan je ze meteen weer komen ophalen!

Het winters dilemma

bootstalling winterIn de winter kom je voor een dilemma te staan: stallen of niet stallen. Hoewel sommige boten de winter in het water best wel kunnen trotseren, is het verre van bevorderlijk. Een paar maanden van wind, kou, ijs en regen zorgen voor beschadiging van je boot. Hierdoor moet je in het voorjaar extra werk verzetten om je boot vaarklaar te maken terwijl je eigenlijk al vertrokken wil zijn.

Wanneer het winterse weer zijn intrede doet, wil je je boot het liefst zo snel mogelijk het water uit hebben en bij mooi weer laat je hem het liefst zo snel mogelijk weer te water. Wat je nodig hebt, is flexibele bootstalling. Bij ALLSAFE kan dat. Stalling voor je boot (en kussens) huren kan al vanaf één week en is 7 dagen per week toegankelijk. Ideaal!

Regelmatig onderhoud en een goede stalling

De lange tochten over het water zijn een absolute must in de zomer. Met regelmatig onderhoud en een goede stalling blijft je boot ook tijdens de winter in topconditie zodat jij volgende zomer weer volop kunt genieten!

Gerelateerde artikelen

10 goede voornemens voor leuker wonen!
Woontips
Leestijd: 6 minuten

10 goede voornemens voor leuker wonen!

Januari – tijd om aan je goede voornemens te beginnen! De go... Lees verder

Tips om van de gourmetlucht af te komen
Woontips
Leestijd: 5 minuten

Tips om van de gourmetlucht af te komen

De feestdagen staan voor de deur! Ben jij ook al bezig met he... Lees verder

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?
Woontips
Leestijd: 5 minuten

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?

De feestdagen staan weer voor de deur. Onderzoek wijst uit da... Lees verder