• Gratis transport

  Gratis transport

 • 24/7 beveiliging

  24/7 beveiliging

 • Laagste prijs

  Laagste prijs

 • Huren vanaf één week

  Huren vanaf één week

 • Gratis transport

  Gratis transport

 • 24/7 beveiliging

  24/7 beveiliging

 • Laagste prijs

  Laagste prijs

 • Huren vanaf één week

  Huren vanaf één week

Je studentenkamer inrichten – de beste tips op een rij!

6 september 2017 Door ALLSAFE Leestijd: 5 minuten
Je studentenkamer inrichten – de beste tips op een rij! Woontips

Als student wil je graag op jezelf wonen. Eindelijk ben je af van het juk van je lieve ouders. Zelf bepalen wat je eet, hoe laat je dat doet, wanneer je thuis komt en hoe vaak je uitgaat. Jij bent baas in eigen huis! Er komt wel een hoop kijken bij het op kamers gaan. Waar wil je wonen? Hoeveel wil je betalen? Hoe ga je je studentenkamer inrichten? Wij geven een paar tips om het je wat gemakkelijker te maken!

Kies het soort studentenkamer dat je wil hebben

Een studentenkamer vinden is geen eenvoudige zoektocht. De wachtlijsten zijn lang en de kamers duur. Vaak betalen studenten zelfs meer dan wettelijk is toegestaan. In Amsterdam geldt dit voor bijna 90% (!) van de studenten. Om toch een beetje betaalbaar te kunnen wonen, kan je kiezen voor antikraak. Dit zijn leegstaande huizen die voor weinig geld te huur worden aangeboden om te voorkomen dat ze té vervallen raken of dat er krakers in komen te zitten. Nadeel is wel dat het gaat om tijdelijke contracten, maar dat geldt ook vaak voor andere kamers. Met een beetje mazzel kom je in de mooiste huizen terecht tegen een zacht prijsje!

Een andere overweging is of je alleen wil wonen of met huisgenoten. Hoewel je in je eentje helemáál baas in eigen huis bent, is het met huisgenoten wel zo gezellig. Het is waarschijnlijk ook goedkoper! Vaak heb je dan een gedeelde keuken en woonkamer waar je samen kookt, jullie favoriete serie kijkt of misschien wel studeert.

Maak optimaal gebruik van de ruimte in de studentenkamer

Wanneer je de juiste kamer hebt gevonden (gefeliciteerd!) wordt het tijd voor de inrichting. Je bent vaak beperkt in de ruimte die je hebt, dus efficiënt je studentenkamer inrichten is een must! Dit kan je op veel verschillende manieren doen. Meubels met een dubbele functie zijn een goed voorbeeld van efficiënt ruimtegebruik. De slaapbank is hier misschien wel het bekendste voorbeeld van, maar er is nog veel meer. Denk bijvoorbeeld aan een boekenkast met uitklapbaar bureau of stoelen waarvan de leuning verder naar boven doorloopt zodat je er spullen op kan zetten. Stuk voor stuk handige en innovatieve manieren om optimaal gebruik te kunnen maken van de ruimte die je hebt!

Meubels voor in studentenkamer

Efficiënt je studentenkamer inrichten

Tips studenenkamer inrichtingEen kamer inrichten is een leuke, maar soms ook kostbare bezigheid. Zorg er daarom voor dat je je creatieve geest vaak genoeg de vrije loop laat. Een typisch studentenvoorbeeld is het hergebruik van bierkratjes. Zo kunnen ze uitstekend dienen als bijzettafeltje of tv-meubel.

Een ander leuk idee is het gebruik van schoolbordkrijtverf. Met deze verf tover je je muur om tot schoolbord. Vervolgens kan je er van alles op tekenen of schrijven en gemakkelijk weer uitwissen. Voor een paar tientjes heb je al het materiaal dat je daarvoor nodig hebt. Je kunt er zelf natuurlijk van alles op zetten, maar het kan ook dienen als gastenboek. Ruzie of stomme boodschap? Een wisser of nat doekje en het is verdwenen als sneeuw voor de zon!

Een goede en mooie werkplek mag natuurlijk ook niet ontbreken. Zorg ervoor dat je bureau lekker veel lades heeft zodat je zoveel mogelijk van je studiemateriaal en andere spullen netjes op kan bergen. Planken boven je bureau geven je nog extra ruimte en je kunt er bijvoorbeeld foto’s of planten op zetten zodat je kamer extra sfeervol wordt. Als je ervoor zorgt dat de zichtlijn naar je bureau toe redelijk vrij (te maken) is, kan je makkelijk vanaf je bank of bed film of serie kijken op je laptop of pc. Wel zo relaxt!

Studentenkamers worden gemiddeld steeds kleiner en duurder. Daardoor zal je niet al je spullen kwijt kunnen. Denk bijvoorbeeld aan skispullen, seizoenskleding of overbodig studiemateriaal. Wanneer je deze ook niet bij Hotel Mamma kwijt kunt, kan ALLSAFE Mini Opslag dienen als jouw externe zolder! Al vanaf €1,40 per week kun je hier je spullen opbergen. Zo heb jij de ruimte om te leven (en studeren). Misschien is het handig om een opslagunit te delen met je huisgenoten!

Geef een housewarming na het inrichten van je studentkamer

Een goed feestje mag natuurlijk niet ontbreken ter inwijding van je nieuwe kamer. Dus vul je koelkast tot de nok en laat iedereen jouw nieuwe stek zien. Dit levert gegarandeerd de eerste leuke berichten op je gastenboek op!

PS Vergeet je ouders niet uit te nodigen ;).

Gerelateerde artikelen

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!
Woontips
Leestijd: 6 minuten

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!

In Nederland is het kleiner wonen in opkomst. Kleiner wonen bi... Lees verder

10 goede voornemens voor leuker wonen!
Woontips
Leestijd: 5 minuten

10 goede voornemens voor leuker wonen!

Januari – tijd om aan je goede voornemens te beginnen! De go... Lees verder

Tips om van de gourmetlucht af te komen
Woontips
Leestijd: 4 minuten

Tips om van de gourmetlucht af te komen

De feestdagen staan voor de deur! Ben jij ook al bezig met he... Lees verder