• Gratis transport

  Gratis transport

 • 24/7 beveiliging

  24/7 beveiliging

 • Laagste prijs

  Laagste prijs

 • Huren vanaf één week

  Huren vanaf één week

 • Gratis transport

  Gratis transport

 • 24/7 beveiliging

  24/7 beveiliging

 • Laagste prijs

  Laagste prijs

 • Huren vanaf één week

  Huren vanaf één week

Je studentenkamer inrichten: hoe doe je dit slim?

7 februari 2018 Door ALLSAFE Leestijd: 5 minuten
Je studentenkamer inrichten: hoe doe je dit slim? Woontips

Woon je op kamers of wil je binnenkort het studentenleven ten volle ervaren in een studentenwoning? Zeker in studentensteden zoals Amsterdam, Rotterdam en Utrecht moet je het met weinig vierkante meters doen. Met een slimme aanpak je studentenkamer inrichten, woon je ruimer én je ouders hoeven hun huis niet als pakhuis beschikbaar te stellen. Win win!

Met slimme meubels je kleine studentenkamer inrichten

Meubels voor kleine ruimtes zijn van allerhande pluimage beschikbaar. Het hoofddoel van deze meubels is zo slim mogelijk omgaan met de ruimte. Klinkt dat niet goed? Neem bijvoorbeeld het bed hieronder: door gebruik te maken van de ruimte onder je bed laat je geen ruimte onbenut én maak je ten minste één van je kasten overbodig!

Studentenkamer inrichten

Met een beetje handige bevestiging doet je eettafel tevens dienst als schilderij. Artistiek en praktisch tegelijk! Ideaal om jouw studentenkamer slim én mooi in te richten.

Nog zoiets handigs: een kleine verhoging voor het scherm van je pc die tevens ruimte biedt om wat kleinere dingen op te bergen. Denk bijvoorbeeld aan kladpapier, pennen, een stapeltje post-its of je laptop!

Studentenhuis? Delen! Wat delen?

Woon je in een studentenhuis? Dan is de kans groot dat je veel spullen dubbel hebt. Denk aan pannen, borden, theedoeken, handdoeken, meubilair en nog veel meer! Dat is inefficiënt bij het inrichten van een studentenkamer of huis! Wees verstandig en steek de koppen bij elkaar om te bepalen welke spullen jullie gezamenlijk goed kunnen gebruiken.

StudentenkeukenDe keuken is een mooi voorbeeld: door met z’n allen in te kopen of spullen te vergelijken die je samen al hebt, heb je zo een gevarieerd assortiment bij elkaar wat in je eentje veel lastiger zou zijn. Even afstemmen hoe vaak iedereen kookt en alle overschotten kunnen weg. Niet naar de ouders natuurlijk, maar misschien naar andere vrienden of de kringloopwinkel. Die kunnen het altijd wel gebruiken!

Na het opruimen moet het nu lukken om alle keukengerei in één gezamenlijk kast te bewaren. Dan hoef je er alleen nog maar voor te zorgen dat iedereen de afwas doet en je bent er: als dat niet makkelijk is ;).

Daarover gesproken, ook apparaten als stofzuigers en wasmachines kan je natuurlijk makkelijk delen in een studentenhuis. Dat scheelt een hoop spullen en dat maakt het schoonmaken weer eenvoudiger. De cirkel is rond! Heb je dus deze apparaten dubbel, dan is het zeker de moeite waard om ze te bewaren voor later, omdat het kostbare apparaten zijn.

Slim gebruiken maken van flexibele opbergruimte

Naast het delen en de slimme meubeloplossingen kan je nog meer doen om ruimer te leven in je studentenkamer of woning. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van flexibele opbergruimte buitenshuis bij ALLSAFE Mini Opslag. Al vanaf € 1,40 per week kun je een ruimte huren waar 10 gevulde verhuisdozen in passen. Dit is ideaal om spullen op te bergen die je een groot deel van het jaar toch niet gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan je zomergarderobe in de winter en je wintergarderobe in de zomer. Het kan ook ideaal zijn voor skimateriaal of meubilair dat je tijdelijk niet gebruikt. Hoef je dat niet meer in je studentenkamer te stallen. Tevens kan het het waard zijn om dubbele spullen zoals wasmachines en stofzuigers buitenshuis op te bergen. Handig om ze te bewaren voor als je na je studententijd écht helemaal zelfstandig gaat wonen. Dan heb je die spullen natuurlijk weer nodig!

Meer ruimte creëren voor iedereen binnen jouw studentenhuis? Huur een ruimte samen met je huisgenoten, ouders of vrienden. ruimekamerOp die manier deel je de kosten. Dat scheelt weer! Zo kan je samen slim gebruiken maken van de ruimte in je (studenten)woning, zodat je ruim kan leven en toch je spullen niet weg hoeft te doen!

Ruim wonen in een kleine studentenkamer

Met slimme opbergoplossingen, het delen van bepaalde spullen en slim gebruik van externe opbergruimte kan jij in een bescheiden studentenwoning toch ruim wonen. Let’s do it!

Gerelateerde artikelen

Zorgeloze vakantie met ALLSAFE
Vakantie
Leestijd: < 1 minuut

Zorgeloze vakantie met ALLSAFE

Het aftellen naar je langverwachte, zorgeloze vakantie is be... Lees verder

Medewerker aan het woord - Kristof de Nijs
Behind the scenes
Leestijd: 4 minuten

Medewerker aan het woord - Kristof de Nijs

Interview Kristof de Nijs In de categorie ‘Behind the scenes�... Lees verder

De voorjaarsschoonmaak in 3 stappen
Tips voor opruimen en opbergen
Leestijd: 3 minuten

De voorjaarsschoonmaak in 3 stappen

De lente is bijna aangebroken en daarmee het voorjaar: tijd vo... Lees verder