• Gratis transport

  Gratis transport

 • 24/7 beveiliging

  24/7 beveiliging

 • Laagste prijs

  Laagste prijs

 • Huren vanaf één week

  Huren vanaf één week

 • Gratis transport

  Gratis transport

 • 24/7 beveiliging

  24/7 beveiliging

 • Laagste prijs

  Laagste prijs

 • Huren vanaf één week

  Huren vanaf één week

Kerst ideeën voor magische feestdagen

30 november 2018 Door ALLSAFE Leestijd: 8 minuten
Kerst ideeën voor magische feestdagen Woontips

De decembermaand is weer aangebroken: tijd om je huis om te toveren voor het kerstfeest! ALLSAFE geeft jou de ruimte om kerst in huis te halen. In deze blog geven wij jou de leukste kerst ideeën om er magische feestdagen van te maken!

Ruimte voor kerst

Ruimte voor kerstDe Sint is waarschijnlijk het land nog niet uit of jij staat al te trappelen om de dozen met kerstspullen van zolder halen. Voordat de chaos beneden losbarst, is het handig eerst de ruimte hiervoor te maken. Ga je vensterbanken, kastjes en tafeltjes langs en haal alle decoratie die je nu hebt staan weg: die plekjes kan je straks goed gebruiken voor je kerstversiering en andere kerst ideeën.

Maar dan het grootste ruimteprobleem: waar komt de kerstboom? De boom is wederom nét iets groter dan je misschien in gedachten had. De handigste plek in de kamer is vaak een hoek waar je nu misschien een kleiner kastje of een kamerplant hebt staan.

Maak deze hoek vrij en geef je andere spullen tijdelijk even een nieuwe plekje. Wij snappen dat je  niet zomaar een kast midden in je woonkamer neerzet. Huur daarom een opslagruimte: dit kan al vanaf één week en je spullen staan dan veilig en droog uit de weg. Zo creëer je eenvoudig ruimte voor al jouw kerst ideeën. Doe dat voordat je je boom gaat uitkiezen, zo weet je precies hoe groot die kan worden.

Gelukkig heb je in maten en soorten ontzettend veel keuzes. De grootste keuze blijft misschien tussen een echte dennenboom of een kunstkerstboom. Twijfel jij nog? Hieronder de voor- en nadelen die je in overweging kan nemen.

Kiezen voor een dennenboom

Kiezen voor een dennenboomEen eerste voordeel van een dennenboom is die typische dennengeur. Geur wordt in je hersenen gekoppeld aan herinneringen en emoties, een echte boom kan jou dan ook alleen al door zijn geur in de kerststemming brengen.

Daarnaast geeft een dennenboom voor veel mensen meer het ‘echte’ kerstgevoel. Al eeuwen lang zetten mensen dennen- of sparrenbomen neer om te versieren tijdens kerst. Het hebben van een echte kerstboom kan dan ook een authentieker gevoel geven.

Elke den is bovendien uniek! Dat maakt het uitzoeken ervan ook zo leuk. Alles verschilt per boom: de dikte van de takken, de ruimte tussen de takken, de ruimte tussen de hoogste tak en de piek. Met een kunstboom zit je meer vast aan vooraf bedachte maten

Dit is tegelijk ook een nadeel van de dennenboom: de boom zal waarschijnlijk nooit helemaal perfect zijn. Gelukkig kan je hier en daar altijd een beetje bijknippen.

Kiezen voor een kunstboom

Het grootste nadeel van een echte boom zijn waarschijnlijk de uitvallende naalden. Er komt een hoop stofzuig- en opruimwerk bij een echte boom kijken, problemen die je bij een kunstboom niet zal hebben.

Een ander voordeel van de kunstboom is dat je hem meerdere jaren kunt gebruiken. Dit bespaart je het aanschaffen van een nieuwe boom elk jaar (een dennenboom zou je daarentegen na afloop wel in de tuin kunnen planten). De overige maanden van het jaar waarin je de kunstboom niet gebruikt, kun je hem opbergen bij ALLSAFE. Zo kom je er volgend jaar makkelijk weer bij, maar kost het je de rest van het jaar zelf geen ruimte.

Kiezen voor een kunstboomBij het uitkiezen van een kunstboom heb je ook veel opties: van ‘levensechte’ bomen tot meer alternatieve bomen gemaakt van ander soort materialen als hout of gerecyclede producten.

Een afweging die voor veel mensen misschien belangrijk zal zijn, is de vraag welke impact deze kerst ideeën hebben op het milieu. Welke boom precies het meest milieuvriendelijk is, is niet goed te zeggen. Dit heeft namelijk niet alleen met de boom zelf te maken, maar ook met de reisafstand en de gekozen verlichting.

Elk huishouden heeft een andere boombehoefte voor hun kerst ideeën. Welke boom je ook kiest: je hebt er ruimte voor nodig, of dit nu alleen tijdelijk (voor een dennenboom) of vast is (voor het meermaals gebruik van een kunstboom).

Kerst ideeën in en buiten je huis

Kerst ideeën voor in huisMaar niet alleen de kerstboom kan voor sfeer in huis zorgen. Ook met andere kerst ideeën breng jij de feestdagen tot leven. Met zelf kerstversiering maken creëer je niet alleen het kerstgevoel in huis, maar ook bij jezelf.

Zo kun je een dag inplannen om kerststukjes te maken. Ga op zoek naar dennentaken, dennenappels, hulstbladeren, rode besjes, etc. Genoeg om aan elk kerststukje je eigen draai te geven. Om wat inspiratie op te doen kun je voorbeelden vinden op bijvoorbeeld Pinterest.

Nu je tafeldecoratie kerst klaar is, kan je beginnen aan de kerstkrans op je voordeur. Want naast dat het leuk is om de kerstsfeer in huis te halen, geniet iedereen altijd net zo goed van de kerstsfeer die buitenshuis hangt.

Wat te doen met kerst thuis

Nog opzoek naar een leuk idee voor kerstavond, eerste kerstdag of tweede kerstdag?  Wat te doen met kerst thuisWat de gelegenheid ook is, spelletjes zijn altijd leuk om te doen voor jong en oud!

Van een klassieker, scrabble, maak je een echte kerst-uitdaging. Je mag alleen maar woorden leggen die iets met kerst te maken hebben. Weet jij de rest te overtuigen waarom al jouw woorden echt bij kerst passen?

Als je bent uitgespeeld kun je de scrabblewoorden ook als kerst ideeën in je boom gebruiken. De blokjes van woorden als ‘merry christmas’, ‘snow’, of misschien wel je naam, plak je aan elkaar: met een rood lintje eraan heb je originele houten kerstdecoratie in je boom hangen.

Kerst ideeën na de kerst

Je wilt er liever nog niet aan denken, maar ook aan kerst komt weer een eind. Na al je spullen begin december weer van die overvolle zolder te hebben gehaald, moet je al deze spullen (plus alle nieuwe spullen die je aangeschaft, zelf gemaakt of gekregen hebt) nu weer een plekje zien te geven.

Als je daarnaast ook een kunstboom in de kamer had staan, zal je kerstverzameling flink wat ruimte innemen. Ruimte die je eigenlijk niet hebt, of die je de rest van het jaar veel beter zou kunnen gebruiken.

Om dit ruimtegebrek op te lossen, berg je al je kerstspullen eenvoudig op bij ALLSAFE. Voor alle maanden dat je ze niet gebruikt staan ze dan veilig en verwarmd opgeborgen en hoef jij je er thuis geen zorgen over te maken. Zo worden je kerst ideeën, geen kerst problemen.

Gerelateerde artikelen

10 goede voornemens voor leuker wonen!
Woontips
Leestijd: 6 minuten

10 goede voornemens voor leuker wonen!

Januari – tijd om aan je goede voornemens te beginnen! De go... Lees verder

Tips om van de gourmetlucht af te komen
Woontips
Leestijd: 5 minuten

Tips om van de gourmetlucht af te komen

De feestdagen staan voor de deur! Ben jij ook al bezig met he... Lees verder

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?
Woontips
Leestijd: 5 minuten

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?

De feestdagen staan weer voor de deur. Onderzoek wijst uit da... Lees verder