• Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

  • Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

Kind op komst? Maak je huis babyproof met deze tips!

15 maart 2021 Door ALLSAFE Leestijd: 6 minuten
Kind op komst? Maak je huis babyproof met deze tips! Woontips

Als er een baby op komst is, ga jij als persoon een hele nieuwe fase in. Je wordt een ouder! Ook je huis moet met deze verandering meegroeien. Er moet immers ruimte gemaakt worden voor je baby, zodat hij of zij optimaal kan opgroeien. In deze blog lees je daarom tips om je huis babyproof te maken!

Baby op komst? Zo maak je ruimte

Als eerste moet je op meerdere plekken in huis ruimte maken voor je baby. Natuurlijk komt er een babykamer en in de woonkamer wil je ruimte hebben voor een box en speelgoed. Veel ouders in spé toveren de rommelkamer om tot een babykamer. Alleen: waar laat je al die spullen dan? Daar is ALLSAFE voor. Berg bij ons bijvoorbeeld je seizoensspullen, zoals kleding, ski’s, de kerstboom en koffers op!

Als je ruimte hebt gemaakt, kan je de babykamer inrichten! Een leuk proces, want je kan lekker losgaan met jouw interieurstijl. Tegelijkertijd is het ook belangrijk dat je de juiste, veilige meubels kiest en geen essentiële spullen vergeet. Lees daarom de blog om helemaal voorbereid te zijn voor jouw baby op komst en up-to-date over de benodigdheden in de babykamer.

Baby op komst

Speelgoed opbergen

Hoewel je het misschien denkt te voorkomen, wordt je huis nu eenmaal een rommel als er een kleintje rondloopt. Maar die rommel kan je beperken als je genoeg opbergmanden voor speelgoed in huis haalt. En dat hoeven geen plastic bakken te zijn, maar mooie opbergmanden die ook gewoon een accessoire in je interieur zijn!

Wat betreft veiligheid: leg wel wat speelgoed in het zicht, zodat je kind daarmee gaat spelen en niet op onderzoek gaat naar gevaarlijke ‘speelmogelijkheden’ in huis. Daarnaast is het belangrijk om kleine stukjes speelgoed, zoals kralen of lego, goed opgeruimd te houden, want deze kunnen kindjes in hun mond stoppen. En natuurlijk is het ook voor jezelf prettig om geen kleine stukjes speelgoed in huis te hebben: niets zo pijnlijk als op een legoblokje stappen!

Kindveilig

Je huis kindveilig maken

Nu je ruimte hebt geschapen voor je kind om lekker te spelen, is het zaak dat dat ook veilig kan! Een kindje weet natuurlijk nog niet wat gevaarlijk is en is, hoe klein ook, heel snel en grijpgraag. Daarom moet je je huis kindveilig maken. De belangrijkste voorschriften:

  1. Elektronica: op stopcontacten kan je stopcontactenbeveiliging plaatsen, waardoor er geen vingertjes in verdwijnen. Doe dit bij alle stopcontacten lager dan 1,5 meter. Snoeren werk je eenvoudig weg met een kabelgoot, zodat je kind deze niet in zijn mond kan stoppen.
  2. Traphekje: een traphekje is een must, boven en onderaan de trap! Traphekjes hebben een kindproof sluiting, zodat nieuwsgierige handjes deze niet open kunnen krijgen. Sluit het hekje altijd, want een val van de trap kan voor een kleintje levensgevaarlijk zijn!
  3. Kastjes beveiligen: op kastjes onder de 1,5 meter is het goed om kinderslot te doen. Vind je dat vervelend, beveilig dan in ieder geval de kastjes waar chemische producten zoals schoonmaakmiddelen in staan.
  4. Scherpe hoekjes: heb je een vierkante (glazen) salontafel, dan is het slim om de hoekjes wat af te stompen. Bijvoorbeeld met kurk. Bij een val of een tocht op handen en voeten kan je kleintje anders lelijke hoofdwonden krijgen!
  5. Speelgoed checken: speelgoed moet aan strenge eisen voldoen voordat het op de markt mag komen, maar toch is het goed om bij aanschaf even te checken of er geen losse onderdelen aan zitten. Kijk ook of het speelgoed stevig is en niet snel zal breken.
  6. Planten en bloemen: sommige planten en bloemen zijn giftig. Doe daarom altijd research naar de planten die je in huis haalt. Kleintjes stoppen van alles in hun mond en je kan maar beter zeker weten dat dat geen kwaad kan.
  7. Badmat: in de badkamer is een badmat ook heel handig. Een druipend kindje glijdt snel uit, zowel onder de douche, in bad en als hij of zij aan het afdrogen is.

Deze veiligheidsmaatregelen zijn eigenlijk een verplichting in ieder huishouden met een kleintje. Voor meer zekerheid kan je hier natuurlijk nog allerlei veiligheidsmaatregelen aan toevoegen!

Kinderspeelgoed

Speelhoekje maken in de woonkamer

Ben je al wat verder dan het stadium: baby op komst? Je wilt natuurlijk ook dat je kinderen lekker kunnen spelen als ze iets ouder zijn. Maak daarvoor een speelhoekje in de woonkamer! Zowel fijn voor de kinderen, als voor jou. Het speelgoed is dan gecentraliseerd op één plek en zal minder snel door het hele huis verspreid liggen. Leer je kinderen vanaf een bepaalde leeftijd ook aan dat het speelgoed op die plek hoort.

Hoe maak je dan een speelplek in huis? Je kan zelf een bureautje (op maat) maken met wat stoeltjes erbij. En voor de kleinere kinderen is een tipi tentje ongetwijfeld een succes. Het fijne van deze speelhoekjes is dat je ze gewoon in je interieur in kunt laten blenden. Dan staat het nog leuk ook!

Dankzij deze tips weet je hoe je ruimte moet scheppen in huis met een baby op komst en maak je er ook nog eens een veilige én leuke speelplek van. Jouw huis is dus helemaal klaar voor de baby! Jij ook?

Gerelateerde artikelen

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!
Woontips
Leestijd: 6 minuten

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!

In Nederland is het kleiner wonen in opkomst. Kleiner wonen bi... Lees verder

Tips om van de gourmetlucht af te komen
Woontips
Leestijd: 4 minuten

Tips om van de gourmetlucht af te komen

De feestdagen staan voor de deur! Ben jij ook al bezig met he... Lees verder

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?
Woontips
Leestijd: 5 minuten

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?

De feestdagen staan weer voor de deur. Onderzoek wijst uit da... Lees verder