Gratis transport

24/7 beveiliging

Laagste prijs

Huren vanaf één week

Gratis transport

24/7 beveiliging

Laagste prijs

Huren vanaf één week

Kindvriendelijke tuin ideeën – Hoe tover je jouw tuin om tot speelparadijs

9 mei 2018 Door ALLSAFE Leestijd: 6 minuten
Kindvriendelijke tuin ideeën – Hoe tover je jouw tuin om tot speelparadijs Woontips

De zomer staat weer voor de deur en met dit mooie weer is het heerlijk om buiten te zijn. Voor jezelf, maar ook zeker voor de kinderen! Daar moet je dan wel de mogelijk voor creëren. En dat gaat lukken! Wij helpen je namelijk met het creëren van het ultieme speelparadijs voor de kinderen met de volgende kindvriendelijke tuin ideeën.

Speeltoestel tuin ideeën

Speeltoestellen zijn key voor een succesverhaal. Je denkt dan misschien al snel aan grote appraten, maar dat hoeft helemaal niet. Er zijn tal van mogelijkheden en je maakt het zo groot of klein als je zelf wil. Jij hebt de regie!

Een mooi begin zijn doeltjes voor de kleinen. Daar kan je van alles mee! Voetballen, hockeyen, handballen… multifunctioneel! Vaak kan je ze ook inklappen en dus makkelijk opbergen als het spelen er weer op zit.

Trampoline voor een kleine tuin

Trampoline voor een kleine tuin

De trampoline is ook absolute topper. Urenlang vermaak met zo’n eenvoudig speeltoestel! Zo kan je er mooie salto’s op maken, kijken wie het hoogste kan springen of leuke spelletjes bedenken.

Bijkomend voordeel is dat jij ook lekker op de trampoline kan liggen als de kinderen even wat anders aan het doen zijn. Heerlijk comfortabel zonnen (of stiekem zelf ook even springen J).

Wist je dat trampolinespringen ook een serieuze sport is? Wie weet wordt er na de aankoop van de trampoline wel er ster geboren in jouw kleine! Het is ook nog eens hartstikke goed voor je conditie. 19 minuten trampolinespringen staat gelijk aan een uur lang hardlopen!

Om extra veilig te kunnen spelen zit er vaak een net om de trampoline heen, zodat je er niet af kan vallen. Dat is wel zo prettig! Je kunt anders een behoorlijke smakker maken.

Een leuke kindvriendelijke tuin schommel

Een schommel mág eigenlijk ook niet ontbreken in de ideale speeltuin. Ze zijn er in allerlei soorten en maten die altijd garantie voor succes bieden. Lekker zweven door de lucht en genieten. Je zal misschien wel eens gevraagd worden om te duwen, maar je moet er wat voor over hebben.

Voor de kleinsten is het handig om zitjes te kiezen met sluiting. Wel zo veilig!

Een moestuintje voor de kleine(n)

Een moestuintje voor de kleine(n)

Om je kinderen op een leuke én gezonde manier verantwoordelijkheid bij te brengen, kan je ze een eigen moestuintje geven. Dan kunnen ze hun eigen eten verbouwen, wat lekker én leerzaam is. Hoe leuk is het namelijk als ze uiteindelijk hun eigen tomaatjes op kunnen eten?

Naast de planten die eten opleveren, kan je er natuurlijk ook andere leuke planten in zetten. Kunnen ze meteen leren hoe al die planten heten. Scheelt later weer met biologie.

Als je de planten uit de tuin uitschept en in potten doet, kunnen de kleintjes ook hun zelf verzorgde cadeautjes maken. Dat zullen bijvoorbeeld zeker de grootouders fantastisch vinden!

De boomhut

De ultieme droom van alle kleintjes: de boomhut! Ga als het even kan dat project ook aan (ja, je moet ervoor naar Hornback). Door de hut zelf te maken combineer je het leren klussen met het plezier van samenwerken. En het uiteindelijke resultaat is natuurlijk de grootste beloning!

De boomhut

Eenmaal uit getimmerd kan je aan de inrichting beginnen. Denk bijvoorbeeld aan een speelkeuken en lekkere kussens. Naast een trap omhoog is het natuurlijk helemaal leuk als je met de glijbaan naar beneden kan! Misschien zelfs met een zwembad als eindpunt voor de warme zomerdagen.

Geen boom in je tuin? Maak dan gewoon een huisje op de grond. Eigenlijk net zo leuk en een tikje minder gevaarlijk. De glijbaan kan je alsnog maken door bijvoorbeeld een trapje naar het dak van het huisje te maken. Oplossingen zijn er altijd ;).

Ruimte in de schuur voor al je speelspullen

Aan het einde van zo’n leuke speel-, klus- en tuinier-dag, kunnen je spullen weer terug naar binnen. Dan heb je wel plek nodig in je schuur of garage om je spullen op te bergen. Doe dit slim door de spullen die je niet nodig hebt ergens anders op te bergen.

Voor de spullen die je niet vaak gebruikt is het slim om gebruik te maken van externe opbergruimte. Door gebruik te maken van flexibele opbergruimte van ALLSAFE Mini Opslag heb jij thuis de ruimte voor de spullen die je vaak nodig hebt, en staan je anderen spullen niet in de weg, maar kan je er wel áltijd bij wanneer je wil.

Denk er bijvoorbeeld aan om in de zomer je wintersportspullen apart op te bergen en in de winter juist weer je tuin(ier) spullen.

Geniet van het speelparadijs

Met zo’n speelparadijs wordt de zomer een feestje voor jou en de kinderen. Jullie kunnen fijn samen werken aan gezamenlijke klussen, je kleine leert verantwoordelijk te zijn door de moestuin, wordt vitaal van de buitenactiviteit en bovenal kunnen jullie heel veel plezier hebben. En dat alles in een kindvriendelijke tuin!

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je makkelijk ruimte voor jouw hobby?
Tips voor opruimen en opbergen
Leestijd: 6 minuten

Hoe maak je makkelijk ruimte voor jouw hobby?

Ben jij begonnen met een nieuwe creatieve hobby? En mag jij je... Lees verder

10 opruimtips van onze opruimcoach – altijd een opgeruimd huis!
Tips voor opruimen en opbergen
Leestijd: 7 minuten

10 opruimtips van onze opruimcoach – altijd een opgeruimd huis!

Eigenlijk houdt niemand van opruimen, dit terwijl het eindresultaat zo... Lees verder

Opbergtips voor in huis: zo maak je nog eens ruimte én overzicht!
Tips voor opruimen en opbergen
Leestijd: 6 minuten

Opbergtips voor in huis: zo maak je nog eens ruimte én overzicht!

Je kunt veel ruimer wonen dan je denkt. In lege hoekjes, achter de... Lees verder