• Gratis transport

  Gratis transport

 • 24/7 beveiliging

  24/7 beveiliging

 • Laagste prijs

  Laagste prijs

 • Huren vanaf één week

  Huren vanaf één week

 • Gratis transport

  Gratis transport

 • 24/7 beveiliging

  24/7 beveiliging

 • Laagste prijs

  Laagste prijs

 • Huren vanaf één week

  Huren vanaf één week

Maak ruimte voor die thuis workout!

30 januari 2019 Door ALLSAFE Leestijd: 6 minuten
Maak ruimte voor die thuis workout! Woontips

Op wiens ‘goede voornemens’ lijstje staat het niet? Meer bewegen! Maar de deur uit gaan, dat houdt ons toch vaak weer tegen. Zeker als dat betekent dat je de kou, regen of sneeuw in moet! Helaas kun je dit na het lezen van deze blog niet meer als excuus gebruiken. Wij geven je ideeën hoe jij die thuis workout kan realiseren en je aan je goede voornemen kan houden.

Ruimte om te bewegen

ruimte om te bewegenThuis sporten vraagt om ruimte. Maar om je sportmotivatie hierdoor te laten beperken? Dat is met onze hulp niet nodig. Voor ieder type woonruimte en ieder type sporter zijn er mogelijkheden te creëren voor een thuis workout.

Allereerst wil je misschien een aparte kamer hebben om te sporten thuis. Nu is een gehele fitnesskamer niet voor elk huis weggelegd. Combineer daarom als het mogelijk is een andere kamer met deze sportruimte, zoals je werk- of logeerkamer.

Nu staan deze kamers misschien al vol met spullen en gebruik je ze eigenlijk een beetje als ‘opslagkamer’. Dat kan anders. Met het extern opbergen van je spullen maak je deze ruimte eenvoudig vrij en wordt jouw opslagkamer in één klap jouw nieuwe thuis workout kamer.

Het voordeel van zo’n sportkamer is dat je hier gemakkelijk fitness apparaten zoals een fiets of hometrainer in kwijt kan. Zet voor wat extra sportmotivatie ook een televisie in deze ruimte neer, zo vliegt dat uurtje bewegen al helemaal voorbij!

Een andere oplossing bij wat minder ruimte is een plek vrijmaken in de woonkamer. In plaats van hier apparaten neer te zetten gebruik je kleinere fitness attributen die weer eenvoudig op te bergen zijn. Kies een hoek uit waar niet veel gelopen wordt en maak hier je sporthoekje van.

Welke plek je ook kiest, het is fijn een goede ondergrond te hebben. Sport je voor de televisie, dan heb je misschien al een kleed liggen wat genoeg steun biedt. Ook helpt het voor je motivatie een goed verlichte plek uit te kiezen, het liefst bij het raam voor wat natuurlijk daglicht.

Thuis workout: wat heb je nodig?

thuis workout wat heb je nodigWelke attributen kun je gebruiken voor thuis trainen? Een dun yogamatje is altijd handig om te gebruiken. Hiermee creëer je een stabiele ondergrond voor al je oefeningen. Bovendien zijn ze op te rollen en daardoor eenvoudig op te bergen.

Kleine apparaten voor thuis zoals gewichtjes, fitness elastiek, fitnessballen en steps kunnen jou allemaal helpen bij je thuis workout. Maar waar laat je het allemaal? De step op zolder en de gewichtjes in je nachtkastje zullen je niet stimuleren ermee aan de slag te gaan.

Houd je spullen dus vooral op de plek waar je er ook mee aan de slag gaat. In een opbergbox kun je de wat kleinere fitnessspullen opbergen, zodat je ze snel bij de hand hebt. Grotere attributen als een step kun je wellicht onder een kast schuiven of in een grote lade opbergen.

Hoe dan ook zal thuis fitness je wat ruimte kosten. Gelukkig leidt dit met ALLSAFE niet tot een ruimtegebrek! Zo kun je ruimte maken door andere spullen tijdelijk uit huis op te bergen. Dit kan zowel betekenen dat je een meubelstuk uit de weg haalt, als dat je ruimte vrijmaakt in een kast zelf. Dit is afhankelijk van het type sportapparatuur waar je ruimte voor wilt maken.

Deze ruimte zal je misschien ook niet het gehele jaar door nodig hebben. Wanneer je weet dat je in de zomer meer buiten dan binnen traint, berg je jouw sportattributen in de zomer weer op bij ALLSAFE. Zo gebruik je de ruimte bij jou thuis altijd precies naar jouw wensen.

Slimme ruimte voor een slimme thuis workout

slimme ruimte voor een slimme thuis workoutEen andere oplossing is thuis sporten zonder apparaten. Nu heb je alleen wat bewegingsruimte nodig, maar hoef je niet in te zitten over het opbergen van allerlei apparatuur. Je kan ruimte in huis vaak beter gebruiken dan je denkt!

Bij het doen van buikspieroefeningen voor thuis is de bank je nieuwe beste vriend. Leg je yogamatje ervoor en haak je voeten onder de bank. Zo maak je buikspieren trainen thuis makkelijker én leuker.

Soms heb je het niet door, maar je huis zelf biedt volop sportmogelijkheden. Wat dacht je van de trap? Hiervoor hoef je geen step in huis te halen. Zet een muziekje op en traplopen maar!

Arm spieren trainen? Ook dit kan eenvoudig thuis, gewoon in een deuropening. Hang (mits de muren stevig genoeg zijn) een stang in een van je deurposten. Kost je geen ruimte, maar levert wel armspieren op: win-win!

Kan je jezelf niet zo goed motiveren tot sporten thuis? Verdeel je sportmomenten dan door het huis heen. Hang op verschillende plekken in huis kaartjes op met korte oefeningen (van circa 1 minuut). Telkens als je hier langskomt, valt dat minuutje waarschijnlijk best mee.

Met ALLSAFE valt er geen excuus meer te vinden om thuis niet te kunnen sporten: ruimte in huis én hoofd, daar gaan we samen voor!

Nog meer tips over hoe een chille fitness in huis te creëren? Lees verder en gebruik de praktische tips & tricks uit onze blogs:

Gerelateerde artikelen

Zorgeloze vakantie met ALLSAFE
Vakantie
Leestijd: < 1 minuut

Zorgeloze vakantie met ALLSAFE

Het aftellen naar je langverwachte, zorgeloze vakantie is be... Lees verder

Medewerker aan het woord - Kristof de Nijs
Behind the scenes
Leestijd: 4 minuten

Medewerker aan het woord - Kristof de Nijs

Interview Kristof de Nijs In de categorie ‘Behind the scenes�... Lees verder

De voorjaarsschoonmaak in 3 stappen
Tips voor opruimen en opbergen
Leestijd: 3 minuten

De voorjaarsschoonmaak in 3 stappen

De lente is bijna aangebroken en daarmee het voorjaar: tijd vo... Lees verder