• Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

  • Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

Men Only: hoe creëer je de ideale mancave?

20 juni 2017 Door ALLSAFE Leestijd: 4 minuten
Men Only: hoe creëer je de ideale mancave? Woontips

Welke man wil het nou niet: een echte mancave? Een men only ruimte met speeltafel, biertap en andere mannen accessoires. Het kan een grote stap zijn om te beginnen. Er moet namelijk een hoop gebeuren, maar het resultaat maakt alle inspanning de moeite waard. Met deze 3 stappen weet je zeker dat jij je ideale mancave creëert!

1. Kies welke kamer je mancave wordt

Er is altijd wel een kamer in of rondom het huis aan welke een andere invulling gegeven kan worden. Denk aan de zolder, tv kamer of hobbykamer. Kijk bijvoorbeeld ook op de website van MAN MAN voor inspiratie om de schuur om te bouwen. Dit kan een goede plek zijn voor de mancave omdat het vaak een ruimte is die losstaat van het huis en waar je vriendin of vrouw geen last heeft van de mannenavonden. In elke kamer kan wel een bar of passende speeltafel neergezet worden. Met een beetje creativiteit weerhoudt niets je om binnenkort met de mannen en een pak speelkaarten de avond te vullen!

2. Maak ruimte voor de ultieme mancave

Voordat het inrichten kan beginnen, moet er plaats gemaakt worden voordat alle man cave ideas uitgevoerd kunnen worden. Wellicht liggen er op zolder nog spullen die als bar accessoires kunnen dienen? Wist je dat 55% van de spullen op zolder niet jaarlijks gebruikt wordt en dat gemiddeld zo’n 10m2 van je woonoppervlakte in beslag wordt genomen door ongebruikte spullen? Het kan handig zijn om ervoor te kiezen deze spullen (tijdelijk) op te slaan zodat je meer ruimte heb in je huis (voor de mancave). Als de ruimte voldoende geleegd is, kan het inrichten beginnen!

3. Start met inrichten van je ‘men only’ kamer

Zelf een bar makenNu start het leukste gedeelte: de inrichting. De kamer gaat gevuld worden met man cave items. Een eerste gadget is de bar met biertap met eventueel een bierkoeler voor de flesjes speciaalbieren. Zonder het goudgele genot is de kamer immers niet compleet. Voor de persoonlijke touch kun je zelf vrij eenvoudig een bar maken van bijvoorbeeld een paar pallets.

mancave dartbordNu Barney en Mighty Mike wederom Wereldkampioen darten zijn geworden is het wellicht een mooi moment om van de mancave ook een speelkamer te maken en een dartbord op te hangen. Denk eens aan een plankje naast het bord om handig je pijlen aan op te hangen. Let’s play darts!

Heb je het gevoel dat de flushes je om de oren gaan vliegen in jouw huisbar? Pak dan de speelkaarten uit de kast en neem plaats aan de speeltafel voor een potje poker!

Nodig de cavemen onder je vrienden uit

De biertap stroomt door, de speelkaarten liggen op tafel en de pijlen hangen klaar. Het is tijd voor de inwijding! Een openingsfeest kan niet ontbreken wanneer jouw pareltje af is. Dus nodig je vrienden uit voor de eerste van de vele mooie avonden die zullen volgen in jouw ideale mancave!

Nog wat meer tips over het maken van een man- of womancave? Lees verder en gebruik de praktische tips & tricks uit onze blogs:

Gerelateerde artikelen

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!
Woontips
Leestijd: 6 minuten

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!

In Nederland is het kleiner wonen in opkomst. Kleiner wonen bi... Lees verder

Tips om van de gourmetlucht af te komen
Woontips
Leestijd: 4 minuten

Tips om van de gourmetlucht af te komen

De feestdagen staan voor de deur! Ben jij ook al bezig met he... Lees verder

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?
Woontips
Leestijd: 5 minuten

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?

De feestdagen staan weer voor de deur. Onderzoek wijst uit da... Lees verder