Gratis transport

24/7 beveiliging

Laagste prijs

Huren vanaf één week

Gratis transport

24/7 beveiliging

Laagste prijs

Huren vanaf één week

Motorliefhebbers: zo maak je ruimte om te toeren!

10 juni 2015 Door ALLSAFE Leestijd: 4 minuten
Motorliefhebbers: zo maak je ruimte om te toeren! Woontips

In Nederland zijn er ongeveer  842.000 actieve motorrijders, waarvan 75% ook een motorfiets heeft. Ga je een nieuwe motor kopen of ben je al een trotse bezitter? Dit leuke speeltje neemt veel ruimte in. Waar parkeer jij je motor zodat hij veilig en droog staat en hoe zorg je dat de motor in goede conditie blijft? Lees hieronder meer!

Schuur, garage of motorstalling?

Belangrijk bij het parkeren of stallen van je motor is dat deze droog én veilig staat. Als je een schuur, garage of tuin met overkapping hebt is dit ideaal! Je motor is heel gevoelig voor diefstal dus parkeer hem bij voorkeur niet in de voortuin, een openbaar steegje of binnenplaats. Heb je geen schuur, garage of tuin? Dan is een motorstalling huren een goede oplossing. Zo heb je al vanaf € 49,- per maand een eigen beveiligde ruimte waar je zeven dagen in de week van ‘sochtends vroeg tot ’s avonds laat bij kan. Een goede investering als je wil dat je stoere tweewieler in veilige handen is!

Maak ruimte in je schuur of garage voor je motor

Ontzettend handig, die schuur of garage, maar nu moet er natuurlijk wel ruimte zijn om je motor erin te zetten. De garage of schuur is namelijk bij uitstek dé plek om alle spullen die je niet vaak gebruikt in te bewaren. Het grootste gedeelte van deze spullen gebruik je echter slechts enkele keren per jaar of minder, dit kun je dus gemakkelijk in een opslag bewaren  of weggooien als je ze nooit meer gebruikt. Ter illustratie: in een opslagruimte van 1m3 passen al 20 verhuisdozen! Vul maar eens 20 verhuisdozen en kijk hoeveel ruimte je nu al weer hebt: zo maak je ruimte om je motor dagelijks te kunnen gebruiken.

Daarnaast heb je natuurlijk ook nog je motoraccessoires, zoals je motorhelm, motorpak, motorlaarzen en tas. Dit moet ook ergens worden opgeborgen, dus wees streng voor jezelf en bepaal welke spullen in de schuur of garage je echt niet zo vaak gebruikt en berg deze ergens anders op.

De accu van je motor altijd vol

Heb je je motor al een tijdje niet gebruikt of rij je er (nog) niet zo vaak op? Dan kan het gebeuren dat je accu leeg loopt. Een acculader is dan een simpele oplossing: zo blijft je accu vol of laadt je een lege accu weer op. Je hebt al een goede acculader  voor € 19,90. Deze houdt je accu ook nog in een goede conditie. De acculader is voor 12V/6V accu’s en is een intelligente acculader met 7-staps onderhoudsfunctie, gebruiksvriendelijk door de snelkoppelaar.

Met bovenstaande tips ben jij klaar om heerlijk te kunnen toeren in deze zomer met je motor!

Leuke feitjes over motorrijders

  • Een typische motorrijder leent zijn motor niet graag uit, 85% van de motorbezitters geeft aan het niet te willen uitlenen of delen
  • Een gemiddelde motor kost € 8.800 en is gemiddeld 7 jaar in bezit
  • Veel motorrijders zijn gaan rijden omdat iemand in de familie of vriendenkring een motorrijders is
  • Wist je dat de snelste snelheid ooit behaald 597,24 km/uur is?
  • Wist je ook dat Harley Davidson tjidens de Tweede Wereldoorlog motorfietsen leverde aan het Amerikaanse leger

Gerelateerde artikelen

Je huis schoonmaken na de feestdagen: zó gedaan met onze tips!
Tips voor opruimen en opbergen
Leestijd: 4 minuten

Je huis schoonmaken na de feestdagen: zó gedaan met onze tips!

Nu kerst is geweest en oud en nieuw over 2 dagen voor de deur st... Lees verder

De ultieme uitpaklijst voor na je vakantie – zo berg jij je spullen slim op!
Tips voor opruimen en opbergen
Leestijd: 4 minuten

De ultieme uitpaklijst voor na je vakantie – zo berg jij je spullen slim op!

We hebben eerder al aandacht besteed aan de ultieme inpaklijst, maar hoe ga je slim om met je spullen wanneer je weer terug bent? Dat laten we zien met de ult... Lees verder

Inboedel in tijdelijke opslag? Zo zit het met je inboedelverzekering
Tips voor opruimen en opbergen
Leestijd: 3 minuten

Inboedel in tijdelijke opslag? Zo zit het met je inboedelverzekering

Heb je spullen in de opslag staan? Dan is het verstandig dat je... Lees verder