• Gratis transport

  Gratis transport

 • 24/7 beveiliging

  24/7 beveiliging

 • Laagste prijs

  Laagste prijs

 • Huren vanaf één week

  Huren vanaf één week

 • Gratis transport

  Gratis transport

 • 24/7 beveiliging

  24/7 beveiliging

 • Laagste prijs

  Laagste prijs

 • Huren vanaf één week

  Huren vanaf één week

Niet weggooien, maar herwaarderen – Deel 2, de keuken en badkamer

11 juli 2018 Door ALLSAFE Leestijd: 5 minuten
Niet weggooien, maar herwaarderen – Deel 2, de keuken en badkamer Woontips

Veel spullen die we in huis hebben, raken na verloop van tijd in onbruik. Dit kan bijvoorbeeld komen doordat we vervangers hebben gekocht of omdat we er geen ruimte meer voor hebben. Vaak gooien mensen die spullen dan weg: niet doen! Je kunt beter je spullen hergebruiken. Door slim een paar aanpassingen te doen is hergebruik vaak mogelijk en kan je oude spullen gemakkelijk nieuw leven in blazen! Zo levert de het niet weggooien maar herwaarderen je potentieel een hoop op.

In drie delen laten we inspirerende voorbeelden zien waarna je zelf aan de slag kan! Je kunt de voorbeelden natuurlijk overnemen, maar je zult zien dat je zelf ook steeds meer mogelijkheden ziet. Deel 1 ging over de tuin, dit deel gaat over de keuken en badkamer en deel 3 over de woonkamer.

Voor (nog) meer wooninspiratie volg je ons op Facebook en Instagram en schrijf je je in voor onze nieuwsbrief via de website.

Hergebruik materialen voor in de keuken

Hergebruik materialen voor in de keukenDe keuken, de plek waar jij je kookkunsten vertoont, goed tafelt en lekker natafelt. Je bent er vaak genoeg dus een mooie en handig inrichting is geen overbodige luxe. Hoe je dat voor elkaar krijgt, laten we zien in deze blog.

De veelzijdigheid der pallet, zoals ook in deel 1 besproken, beperkt zich niet tot het buitenleven. Ook in de keuken is een tweede leven evenwel mogelijk. Zo is een pallet bijvoorbeeld handig om verschillend keukengerei aan op te hangen. Denk bijvoorbeeld aan kopjes, pannen, schalen en de klok.

Garde met lichtjes in de keukenNaast spullen uit andere ruimtes die een nieuw leven krijgen in de keuken, kan het keukenmateriaal zelf natuurlijk ook een nieuwe functie krijgen. Oude trechters doen bijvoorbeeld uitstekend dienst als kandelaars.

Oude, uit dienst getreden deegrollers bieden ook veel mogelijkheden. Je kunt ze bijvoorbeeld gebruiken om je hand- en theedoeken aan op te hangen.

Oude gardes hoeven ook het rond archief niet in. Door er waxinelampjes in te stoppen creëer je eenvoudig leuke sfeerverlichting.

Hergebruik van je spullen in de badkamer

Fiets onder de wasbakAls je bent uitgefietst kan je oude stalen ros nog als mooi accessoire in de badkamer staan. Bijvoorbeeld onder je wasbak. Het ziet er leuk uit en met een mandje erop kan je er ook nog eens makkelijk je handdoeken kwijt.
Fervent autoliefhebber én voorstander van veiligheid? Dan zijn autobanden in je badkamer voor jou ideaal. Met een likje verf ziet het er leuk uit en het dekt de scherpe randen af. Dus heb jij nog een setje liggen? Meteen aan de slag!

Losse trappen, weer zo’n multifunctioneel voorwerp. Met de minste inspanning kan je ze omtoveren tot bijvoorbeeld een handdoekenrek. Ook kunnen ze hun toepassing vinden in de tuin of in de woonkamer, zoals te zien in deel 1 en deel 3 van deze blogserie.

Slim omgaan met je ruimte

Naast het feit dat spullen in onbruik zijn geraakt of te oud zijn geworden om te doen waarvoor ze bedoeld waren, kan je ook simpelweg geen ruimte (meer) hebben voor je spullen. Maar ook dat is op te lossen! Door slim gebruik te maken van externe opbergruimte heb jij altijd plek voor de spullen die je wil hebben.

Ook voor de spullen die je niet hernieuwd hebt kan dit handig zijn, bijvoorbeeld wanneer je ze niet het hele jaar door gebruikt. De tijd dat je ze niet nodig hebt, berg je ze dan buitenshuis op zodat jij meer ruimte overhoudt. Ook kan je slim gebruik maken van externe opbergruimte wanneer je meer meubels dan woonoppervlakte hebt. Dan kan je nog eens afwisselen tussen verschillende meubels!

Trap in de badkamerEen kwestie van perceptie over hergebruik en creatieve ideetjes

Hopelijk ben je geïnspireerd geraakt door deze mooie voorbeelden. Zo kunnen we samen de afvalberg verkleinen én je huis opleuken door herwaardering voor je spullen! Maar ook als je deze voorbeelden niet per se over gaat nemen, heb je er vast wat aan. Uiteindelijk is het allemaal een kwestie van de manier van kijken naar spullen. Je perceptie over wat je kan doen met wat je hebt. Nu je een aantal voorbeelden hebt gezien, wordt het vast en zeker makkelijker om nog veel meer mogelijkheden te zien en benutten!

Gerelateerde artikelen

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!
Woontips
Leestijd: 6 minuten

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!

In Nederland is het kleiner wonen in opkomst. Kleiner wonen bi... Lees verder

10 goede voornemens voor leuker wonen!
Woontips
Leestijd: 5 minuten

10 goede voornemens voor leuker wonen!

Januari – tijd om aan je goede voornemens te beginnen! De go... Lees verder

Tips om van de gourmetlucht af te komen
Woontips
Leestijd: 4 minuten

Tips om van de gourmetlucht af te komen

De feestdagen staan voor de deur! Ben jij ook al bezig met he... Lees verder