• Gratis transport

  Gratis transport

 • 24/7 beveiliging

  24/7 beveiliging

 • Laagste prijs

  Laagste prijs

 • Huren vanaf één week

  Huren vanaf één week

 • Gratis transport

  Gratis transport

 • 24/7 beveiliging

  24/7 beveiliging

 • Laagste prijs

  Laagste prijs

 • Huren vanaf één week

  Huren vanaf één week

Relaxed leven in je eigen Smart Home

21 april 2020 Door ALLSAFE Leestijd: 5 minuten
Relaxed leven in je eigen Smart Home Woontips

Tegenwoordig sta je constant met anderen in verbinding via internet. Sociale media zijn niet meer weg te denken uit ons leven en we besteden uren van de dag aan online contact met andere mensen. Ook blijken we steeds meer behoefte te hebben in contact met ons huis te staan, te zien aan de populariteit van ‘slimme apparaten’. We willen een zogenoemde smart home creëren. Maar wat is dat precies? En wat kunnen we ermee?

Wat is een smart home?

Smart home, letterlijk slim huis, is het huis van de toekomst. Een smart home is een uitvoering van het idee van smart living: technologie staat in dienst van de mens en moet ons leven makkelijker maken. Slimme huizen bevatten allerlei apparaten die verbonden zijn met internet en op afstand bestuurbaar zijn, bijvoorbeeld via je smartphone of tablet. Hieronder vind je voorbeelden van slimme apparaten die in de toekomst wel eens de normaalste zaak van de wereld zouden kunnen worden.

smart home apparaten

De slimme deurbel

Een toegankelijk en veelgebruikt apparaat is de slimme videodeurbel. Deze deurbel stuurt een melding naar je smartphone wanneer er iemand voor de deur staat of aanbelt. Slimme deurbellen met een camera nemen een filmpje op van degene die er voor je deur staat. Ook wanneer je niet thuis bent, kun je dit filmpje zien. Dat geeft een veilig gevoel. Wist je dat je zelfs met een bepaalde slimme deurbel de deur open kan doen voor een pakjesbezorger wanneer je niet thuis bent?

slimme deurbel

Slimme verlichting

Wat ook in veel huizen te vinden is, is slimme verlichting. Dit kan allerlei vormen aannemen. Zo kan je instellen dat je lampen aanspringen als het donker wordt, maar kan je ze ook vanaf een afstandje besturen. De één vindt het luiheid en de ander ziet het als gemak. Wat zeker is, is dat het je leven een stukje relaxter maakt. Lampen die uit zichzelf uitgaan wanneer het licht genoeg is in een ruimte, besparen een hoop energie. Dat is dus sowieso een win-win situatie!

Bij IKEA vind je een groot assortiment smart verlichting dat bestaat uit relatief betaalbare lampen. Kijk maar eens naar de foto en je ziet dat de lampen de uitstraling hebben van een designerlamp.

slimme lampen Ikea

Een kleine ruimte groter laten lijken

ALLSAFE wil jou inspireren optimaal gebruik te maken van een ruimte. Als je verlichting op de juiste manier inzet, kun je een kleine ruimte groter doen laten lijken. Schaf een staande lamp aan die naar boven richt: dan lijkt je plafond een stuk hoger! Ook is het een goed idee om meerdere lampen op diverse hoogtes te plaatsen. Dit niveauverschil laat je kamer er een stuk ruimer uitzien.

Slim ruimer wonen – smart home op een andere manier

Smart home betekent dus letterlijk slim huis. Je kan een slim huis ook creëren door de ruimtes slim in te richten. Wanneer je wat kleiner woont, moet je zorgen dat je je huis functioneel inricht terwijl het toch gezellig blijft. Dat betekent slim omgaan met je spullen in huis. Wist je bijvoorbeeld dat je 80% van de spullen in huis slechts één of enkele keren per jaar gebruikt? Denk aan je skispullen, koffers, seizoenskleding, hobbyspullen etc. Deze kunnen onnodig veel ruimte innemen. Ga bij jezelf na welke spullen je nodig hebt voor dagelijks gebruik en welke niet. De spullen die je maar af en toe nodig hebt, kun je opbergen bij ALLSAFE Mini Opslag. Zie zo’n externe ruimte als een schuurtje, zolder of garage op afstand! Zo woon je een stuk slimmer en creëer je eenvoudig meer ruimte en woongenot!

Neem voor meer tips een kijkje op onze eerdere blog over hoe je een klein huis handig inricht!

De toekomst van Smart Living

Er bestaan nog talloze andere slimme apparaten voor in huis: je kan gordijnen bedienen met je mobiel, er bestaan smartwatches die je gezondheid bijhouden en ga zo maar door. Zullen de ontwikkelingen ooit stoppen? Misschien wordt het in de toekomst wel heel normaal dat er automatisch een order naar de supermarkt wordt gestuurd wanneer er een product bij je in de koelkast thuis op is. Of dit je beangstigt of dat je er juist razend enthousiast van wordt… dat is aan jou!

Gerelateerde artikelen

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!
Woontips
Leestijd: 6 minuten

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!

In Nederland is het kleiner wonen in opkomst. Kleiner wonen bi... Lees verder

Tips om van de gourmetlucht af te komen
Woontips
Leestijd: 4 minuten

Tips om van de gourmetlucht af te komen

De feestdagen staan voor de deur! Ben jij ook al bezig met he... Lees verder

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?
Woontips
Leestijd: 5 minuten

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?

De feestdagen staan weer voor de deur. Onderzoek wijst uit da... Lees verder