• Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

  • Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

Ruimte creëren in je badkamer, zo doe je dat!

5 augustus 2015 Door ALLSAFE Leestijd: 4 minuten
Ruimte creëren in je badkamer, zo doe je dat! Woontips

Gemiddeld breng je 2,2 jaar van je leven door in de badkamer.  Ondanks dit grote aandeel is de badkamer doorgaans wel een kleine ruimte in huis. Hoe kan je alles wat je hier nodig hebt efficiënt opbergen? In onderstaande blog lees je hoe je het beste een kleine badkamer kunt inrichten en wordt jouw badkamer een zee van ruimte!

1. Moet alles wat in de badkamer staat wel in de badkamer?

Een gemiddelde badkamer is zo’n twee meter bij drie meter: niet heel groot dus. Een douche die al snel een kwart hiervan in beslag neemt, dan de wastafel en eventueel ook een toilet. Vaak is de ruimte dan al voor de helft bezet. Kijk daarom eens goed rond, welke spullen nu per se in de badkamer moeten staan.

Heb je een wasmachine en/of droger erin staan? Probeer deze naar een andere ruimte in huis te verplaatsen. De zolder of een kleinere kamer is hiervoor erg geschikt. Vaak staan deze kamers toch vol met spullen die je weinig gebruikt: gelijk een mooie kans om deze op te ruimen!

Deze spullen hoef je niet per se weg te gooien, je kan ze ook extern opslaan. Zo kun je vanaf € 1,40 per week al twaalf verhuisdozen opbergen bij ALLSAFE. Wanneer je ze weer nodig hebt, kun je er gewoon zeven dagen in de week bij.

Gênante potjes met pillen of zalfjes: niet in de badkamer bewaren!

Wist je dat 70% van je visite wel eens in jouw badkamerkastjes aan het snuffelen is? Nederlanders zijn nieuwsgierig ingesteld en snuffelen maar al te graag rond op zoek naar gênante of geheime middeltjes. Ook deze potjes kun je dan maar beter in een andere kamer opbergen, zowel om ruimte te besparen in de kastjes als tegen nieuwsgierige vrienden!

2. Planken in je badkamer zijn je beste vriend

Veel kastjes in de badkamer nemen snel veel ruimte in,  hebben niet het juiste formaat of passen niet mooi bij het interieur. Een paar robuuste planken geven een sfeervolle blik, zorgen er ook voor dat alles netjes blijft en dus niet teveel troep op blijft liggen! Dit omdat er geen deurtjes opzitten en je niet zo makkelijk dingen kunt wegmoffelen of erin proppen. Alles is zichtbaar en zorgt er dus ook voor dat jij het netjes houdt. Planken kun je daarnaast in ieder formaat (laten) zagen en passen dus overal.

3. Zwevende badkamermeubels zorgen voor een groter optisch effect

Door zwevende badkamermeubels te gebruiken, blijft de vloer vrij en zorg je voor een optisch grotere ruimte. Planken, hierboven al genoemd, dragen hier dus ook al aan bij. Een zwevend toilet en wastafel zijn ook veel gekozen opties.

4. Badkuip met smal voetstuk in een kleine badkamer

Veel mensen dromen van een badkuip, maar denken dat deze teveel ruimte in neemt. Dat hoeft niet per se! Zo heb je speciaal voor kleine badkamers badkuipen met een smaller voetstuk. Hierdoor bespaar je ruimte en kun je heerlijk relaxen met een boekje of muziek.

Meer inspiratie voor badkamers of de rest van het huis? Kijk op onze Pinterest pagina of blijf op de hoogte via onze Facebookpagina!

Gerelateerde artikelen

10 goede voornemens voor leuker wonen!
Woontips
Leestijd: 6 minuten

10 goede voornemens voor leuker wonen!

Januari – tijd om aan je goede voornemens te beginnen! De go... Lees verder

Tips om van de gourmetlucht af te komen
Woontips
Leestijd: 5 minuten

Tips om van de gourmetlucht af te komen

De feestdagen staan voor de deur! Ben jij ook al bezig met he... Lees verder

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?
Woontips
Leestijd: 5 minuten

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?

De feestdagen staan weer voor de deur. Onderzoek wijst uit da... Lees verder