Gratis transport

24/7 beveiliging

Laagste prijs

Huren vanaf één week

Gratis transport

24/7 beveiliging

Laagste prijs

Huren vanaf één week

Samenwonen: 4 goede ideeën voor beiden

8 augustus 2014 Door elsemieke Leestijd: 3 minuten
Samenwonen: 4 goede ideeën voor beiden Woontips

Ga je binnenkort samenwonen? Met zijn tweëen onder 1 dak 2 levens combineren is best een uitdaging. Hebben jullie al nagedacht over de verdeling van jullie spullen, geldzaken, inrichting en dubbele huisraad? Hier vind je 4 ideeën om samenwonen praktisch en vooral fijner te maken. Veel geluk samen!

Idee 1: Welke CD is van jouw en welke van mij?

Je mag er van uitgaan dat jullie relatie ontzettend sterk is, zeker als jullie gaan samenwonen. Toch is het niet zo raar om afspraken te maken rondom allerlei praktische zaken en deze vast te leggen. Wie betaald wat. Welke spullen zijn van wie. Een samenlevingscontract helpt hierbij. Dit kun je bij een notaris doen of jullie stellen zelf een contract op om dit vervolgens te tekenen. Let er bij de laatste optie wel op dat dat niet rechtsgeldig is. Op deze afspraken kunnen jullie later altijd terugvallen.

Idee 2: Maak afspraken over geldzaken

Geld maakt niet gelukkig, maar meningsverschillen over geld kunnen jullie beter voorkomen. Een handige manier om inzicht te krijgen in geldzaken is door samen een begroting op te stellen bijvoorbeeld in Excel. Zet hier al jullie inkomsten en uitgaven in en bepaal samen de ideale verdeling. Handig is om een gezamenlijke rekening te openen, waar jullie elke maand een afgesproken bedrag voor de gezamenlijke uitgaven op storten. Bij zo’n rekening krijg je altijd beiden een pasje zodat je niet afhankelijk bent van slechts één pinpas.

Idee 3: Creëer samen een ‘moodboard’

Jullie hebben twee inboedels maar plaats voor één inrichting. Hebben jullie al bedacht wat jullie gaan doen met deze dubbele inboedel? Bepaal eerst samen wat jullie interieurwensen zijn, dit kan bijvoorbeeld aan de hand van een ‘moodboard’. Zo krijgen jullie op een leuke manier inzicht in elkaars woonwensen. Interieurtips voor dit moodboard vind je tegenwoordig ook op veel Pinterest!
Vaak ontstaat hierdoor een goed beeld over hoe jullie meubels en accessoires met elkaar gecombineerd kunnen worden. Gebruik dit als basis om te bepalen wat er bewaard, verkocht of opgeborgen wordt. Heb je huisraad over die je nog even wilt bewaren? Misschien is externe opslagruimte huren wat voor jullie.

Idee 4: Luister naar elkaar

Fijn samenwonen kost tijd. Je bent veel samen maar hebt nog steeds je eigen verantwoordelijkheden en dromen. Zoek samen uit op welke manier jullie het gelukkigst kunnen samenleven. De gouden regel hierbij is: luister naar elkaar en neem af en toe wat tijd voor jezelf!

Gerelateerde artikelen

Je verzamelkamer inrichten – Zo komt jouw collectie het best uit de verf!
Tips voor opruimen en opbergen
Leestijd: 5 minuten

Je verzamelkamer inrichten – Zo komt jouw collectie het best uit de verf!

In bijna iedereen schuilt wel een verzamelaar. Van postzegels to... Lees verder

Online kleding verkopen: tips en tricks!
Tips voor opruimen en opbergen
Leestijd: 5 minuten

Online kleding verkopen: tips en tricks!

Online spullen verkopen is helemaal booming. Werkelijk alles vl... Lees verder

7 tips om slim je koffer in te pakken!
Tips voor opruimen en opbergen
Leestijd: 5 minuten

7 tips om slim je koffer in te pakken!

Yes, je hebt een vakantie geboekt! Een goed vooruitzicht, ma... Lees verder