• Gratis transport

  Gratis transport

 • 24/7 beveiliging

  24/7 beveiliging

 • Laagste prijs

  Laagste prijs

 • Huren vanaf één week

  Huren vanaf één week

 • Gratis transport

  Gratis transport

 • 24/7 beveiliging

  24/7 beveiliging

 • Laagste prijs

  Laagste prijs

 • Huren vanaf één week

  Huren vanaf één week

Slaapkamer inspiratie voor een nieuwe meidenkamer – kleine meisjes worden groot

19 juli 2017 Door ALLSAFE Leestijd: 4 minuten
Slaapkamer inspiratie voor een nieuwe meidenkamer – kleine meisjes worden groot Woontips

Kleine meisjes worden groot. De tijd kan snel gaan en voor je het weet ziet jouw kleine meid haar meisjeskamer niet meer zitten. Het wordt tijd voor een nieuwe meidenkamer! Wordt het een meisjes-meisjeskamer met roze gordijnen en misschien een overgebleven prinsesje die ze stiekem nog wel leuk vindt of juist een stoere meidenkamer met muurdecoratie die bestaat uit de poster van haar favoriete band?

1. Kies de kamer voor de nieuwe meidenkamer

De transitie naar een nieuwe kamer stelt je meteen voor een keuze: in dezelfde kamer blijven of toch verhuizen naar een andere grotere kamer? Een nieuwe kamer kan een leuke en spannende verandering zijn, maar ook de oude kamer kan onherkenbaar vernieuwd worden door een paar simpele veranderingen. Denk bijvoorbeeld aan een nieuw likje verf of een paar muurstickers om de kinderkamer een heel ander aangezicht te geven. Welke kamer je ook kiest, er zal wat moeten gebeuren voordat je kunt beginnen met inrichten!

2. Maak ruimte voor de complete kinderkamer

Het is in de meeste huishoudens zo dat de ouders de master bedroom hebben zodat de kinderen het met wat minder ruimte moeten doen. En dat is helemaal niet erg! Met bijvoorbeeld een hoogslaper kan makkelijk voldoende ruimte gecreëerd worden. Daarbij blijken wij veel spullen die in ons huis staan niet veel te gebruiken. Het kan daarom handig zijn om een scheiding te maken tussen de spullen die we echt nodig hebben en spullen die eigenlijk ook wel opgeslagen kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan de spullen die je steeds groter wordende jongedame niet echt meer gebruikt, maar die wellicht later nog van pas kunnen komen!

3. Inspiratie voor de nieuwe slaapkamer

muurverf krijtbord meidenkamerDe nieuwe meidenkamer kan op zoveel manieren worden ingericht dat het lastig is om een goede keuze te maken. Daarom geven wij je enkele tips die je zomaar eens over zou kunnen nemen.

In plaats van een nieuw likje verf kun je de muur ook een heel nieuw uiterlijk geven met muurstickers. Deze zijn er in allerlei soorten en maten. Even snel zoeken op Google levert al snel duizenden voorbeelden op. Van spreuken tot bloemen, van dieren tot een zelf te ontwerpen tekst. In een creatieve bui? Dit wil je natuurlijk op een prominente plek uiten. Om dat te kunnen doen is er verf waarmee je je muur omtovert tot schoolbord. Zo kunnen bijvoorbeeld vriendinnen of vrienden (of vriendjes) wat leuks achterlaten in de kamer of ontdekt ze de kunstenares in zichzelf. Wie weet creëert ze dan haar eigen muurdecoratie!

Heb je een (kleine) ruimte over doordat je bijvoorbeeld wat spullen hebt opgeslagen? Realiseer de droom van elke vrouw: de walk-in closet! Binnen ALLSAFE wordt hard gewerkt aan een blog over de walk-in closet: deze wordt binnenkort verwacht!

Om de ruimte in de meidenkamer optimaal te benutten, kan een hoogslaper veel ruimte creëren. Dit komt doordat onder het bed nog plek is voor bijvoorbeeld een bank of kast. Dit kan ook nog eens leuk staan!hoogslaper meidenkamer

In een echte meidenkamer kan een kaptafel natuurlijk niet ontbreken. Extra handig: lichtjes rondom je spiegel. Nu kan de make-up en haar niet meer mislukken. En voor de avonden dat het wat frisser is, of gewoon omdat het fijn is, moet ergens een dekentje liggen. Het liefst zo eentje met mouwen!

4. Vier de nieuwe meidenkamer

Een nieuwe meidenkamer mag niet onopgemerkt voorbijgaan. Nodig haar vrienden en vriendinnen uit om de nieuwe kamer te komen bewonderen. Wie weet staat de nieuwe muur dan al meteen vol met allerlei creaties van de bezoekers!

Gerelateerde artikelen

10 goede voornemens voor leuker wonen!
Woontips
Leestijd: 6 minuten

10 goede voornemens voor leuker wonen!

Januari – tijd om aan je goede voornemens te beginnen! De go... Lees verder

Tips om van de gourmetlucht af te komen
Woontips
Leestijd: 5 minuten

Tips om van de gourmetlucht af te komen

De feestdagen staan voor de deur! Ben jij ook al bezig met he... Lees verder

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?
Woontips
Leestijd: 5 minuten

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?

De feestdagen staan weer voor de deur. Onderzoek wijst uit da... Lees verder