• Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

  • Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

Speelmiddagen in huis met de kinderen

10 november 2020 Door ALLSAFE Leestijd: 5 minuten
Speelmiddagen in huis met de kinderen Woontips

De vijf meest originele binnen activiteiten met kinderen

Het hele gezin zit veel thuis. Er zijn weinig naschoolse activiteiten voor de kinderen en bovendien wordt het straks weer te koud voor hen om urenlang buiten te spelen. Daarom moet het binnen leuk gemaakt worden met originele kinderspelletjes! Omdat het soms lastig lijkt om wéér een activiteit te verzinnen, hebben we vijf verrassende binnen activiteiten met kinderen opgesteld. Want koekjes bakken of knutselen, dat kennen we onderhand wel…

#1 VR bril games: een unieke ervaring

Heb je ooit gedacht aan het spelen van Virtural Reality (VR) games? Dit kan je in speciale VR-rooms doen, maar ook gewoon thuis! Huur twee VR-brillen inclusief spellen voor een middagje. Ze worden thuis bezorgd en je krijgt een goede uitleg waarna jij en je kids (het gaat hier om wel wat oudere kinderen) kunnen spelen. Jullie wanen je in de toekomst en zijn zélf onderdeel van de videogame. Wedden dat dit een middag om nooit te vergeten wordt?!VR bril games

#2 Een quiz voor kinderen, kinderspelletjes door het hele huis 

Voor een semi educatieve middag kan je een spannende quiz door het hele huis organiseren. Nodig wat vriendjes en vriendinnetjes van je kinderen uit, zodat je minimaal zes kinderen hebt die meedoen in duo’s. Jij verzint allerlei vragen en opdrachten, die ze in verschillende kamers moeten beantwoorden of uitvoeren. Je kunt het daarbij ook een beetje griezelig maken door alle gordijnen en lampen uit te doen, maar dit hoeft natuurlijk niet! Laat de kinderen dan bijvoorbeeld blind eten raden en stel ze de welbekende vraag: “Wat is zwaarder, een kilo veren of een kilo stenen?”. Wedden dat dit een hersenkraker wordt ?. Succes gegarandeerd en ze steken er zelfs nog iets van op.

#3 Creatief met pompoen voor een griezelfeestje

Halloween is dan misschien al voorbij, maar dit mag de pret niet drukken. Koop wat pompoenen bij een lokale boer en jullie speelmiddag kan van start. Jullie gaan namelijk pompoenen uithollen en er mooi, gek of griezelig gezicht van maken! Doe dit wel met kinderen die wat ouder zijn, want het uithollen van het gezicht moet met een mes gebeuren. Als het vruchtvlees uit de pompoen is, kun je ogen, een neusje en een mond uitsnijden. Een waxinelichtje erin en voilà, een heel gaaf resultaat na een creatieve middag!

Pompoen Halloween

#4 Jullie eigen hut bouwen in huis

Voor dit kinderspelletje moet je een klein beetje tegen rommel kunnen. Stel voor om samen een hut te bouwen, waarbij alle voorwerpen in huis gebruikt mogen worden (oké, alle niet-breekbare). Moedig je kinderen aan creatief te denken: wat hebben ze allemaal nodig om een stevige, mooie én gezellige hut te bouwen? Je zult zien dat je zelf net zo fanatiek mee gaat doen, kinderspelletjes zijn echt niet alleen voor kinderen. Wanneer de hut dan helemaal af is, sleep je er kussens, spelletjes en boeken in en gaan jullie een middagje bivakkeren in jullie zelfgebouwde huisje.

#5 Chillmodus aan: een thuisbioscoop maken!

Ben je helemaal uitgeblust van alle kinderspelletjes die jullie hebben gespeeld of van een drukke werkweek? Je kan ook quality time met je kinderen hebben terwijl je vrijwel niks hoeft te doen: maak jullie eigen thuisbioscoop en houd een kleine filmmarathon! Jullie kiezen twee films uit, bijvoorbeeld een sprookje en iets misschien zelfs iets educatiefs. Doe de gordijnen dicht, de lichten uit en leg kussens op de grond. Popcorn in de oven en jullie hebben een hele speciale chillmiddag.

Thuisbioscoop maken

Met deze originele activiteiten en kinderspellen kan je je kinderen de komende tijd wel weer vermaken. Natuurlijk zijn er nog talloze andere binnen activiteiten te bedenken. Wees origineel en onthoud: kinderen worden al snel enthousiast en vinden het snel heel gezellig!

Gerelateerde artikelen

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!
Woontips
Leestijd: 6 minuten

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!

In Nederland is het kleiner wonen in opkomst. Kleiner wonen bi... Lees verder

Tips om van de gourmetlucht af te komen
Woontips
Leestijd: 4 minuten

Tips om van de gourmetlucht af te komen

De feestdagen staan voor de deur! Ben jij ook al bezig met he... Lees verder

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?
Woontips
Leestijd: 5 minuten

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?

De feestdagen staan weer voor de deur. Onderzoek wijst uit da... Lees verder