• Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

  • Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

4 vakantietips met de mooiste vakantiebestemmingen

10 januari 2018 Door ALLSAFE Leestijd: 7 minuten
4 vakantietips met de mooiste vakantiebestemmingen Woontips

Er af en toe eens lekker tussenuit doet je altijd goed! Even weg van de beslommeringen hier en op zoek naar mooie nieuwe bestemmingen om te ontdekken. Wij helpen je alvast om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op je vakantie. Heb jij zin om op vakantie te gaan, maar wil je meer weten over de mooiste vakantiebestemmingen, waar je goedkope vliegtickets vindt en hoe je inpaklijst eruit moet zien?

Heb je al je vakantiespullen al gevonden? En hoe zorg je ervoor dat alles na de vakantie weer een mooi plekje krijgt zonder dat het een jaar in de weg staat? Met de 4 tips van vandaag ben jij goed voorbereid op je vakantie!

1. Kies je vakantiebestemming

Wintersport bestemming

Op zoek naar je volgende vakantiebestemming? Ga je op wintersport of ben je op zoek naar een (winter)zonvakantie? Via bijvoorbeeld vakantieveilingen is de keuze reuze! Hier de voor- en nadelen op een rijtje

Wintersport vergelijking

Oostenrijk:
Al jarenlang favoriete vakantiebestemming onder de Nederlanders met mooie lange afdalingen, moderne faciliteiten en goede mogelijkheden om in het Nederlands les te krijgen. Wel is het erg druk in het hoogseizoen.

Duitsland:
Goed bereikbaar, sneeuwzeker en niet te duur. Helaas zijn de skigebieden niet overdreven groot.

wintersport locaties

Frankrijk:
Voordelige wintersportbestemmingen met lange afdalingen en sneeuwzeker. Wel zijn de appartementen vaak klein, de dorpen niet heel sfeervol en volgens sommigen zijn de Fransen niet altijd even vriendelijk.

Zwitserland:
Hoge kwaliteit en serviceniveau met sneeuwzekerheid door de hoge ligging. Wel relatief duur en overal veel après-ski mogelijkheden.

Italië:
Goede pistepreparering, veel zonuren en niet te duur. Het is wel iets langer reizen en de faciliteiten zijn vaak verouderd.

Zonvakantie vergelijking

zonvakantie

Weg van de regen en natte sneeuw en op naar de zon met zwemband en cocktail in de hand!

De Canarische eilanden:
Misschien wat toeristisch, maar desalniettemin de moeite waard! Binnen zo’n beetje 4,5 uur ben je er en naast de mooie stranden is er ook genoeg te zien aan natuur en mooie dorpjes.

Thailand:
Thailand heeft een tropisch klimaat en is dan ook uiterst geschikt voor een warme zonvakantie. Ook in de winter is het weer aangenaam: warm en droog. Een populaire bestemming voor studenten op wereldreis, maar er is voor ieder wat wils. Je kunt er goedkoop verblijven in mooie resorts, zonnebaden op het strand, cultuur opsnuiven en over op straat het lekkerste eten krijgen.

Cuba:
Salsamuziek, rum en sigaren. Het originele Cuba is nog volop te bezoeken! Geniet van de mooiste stranden en bekijk de overblijfselen van een lange (communistische) geschiedenis. Er is wel modernisering aan de gang, dus het moment om het authentieke Cuba te bezoeken is nu!

keuze zonvakantie

De Dominicaanse Republiek:
Een populaire vakantiebestemming met een ongedwongen sfeer. Geniet van de parelwitte stranden en maak de mooiste boottochten naar de nabijgelegen eilanden. Het is een van de bestemmingen met voordelige, maar erg goede all-inclusive resorts.

Dubai:
Beleef de weelde van een rijke oliestad! In Dubai kijk je je ogen uit. In geen enkele andere stad vind je zo veel 5-sterren hotels. Het kan daarmee wel een prijzige reis worden, maar de luxe die je ervoor terug krijgt, is het waard! Met temperaturen tussen de 25 en 30 graden in de winter en 25 en 40 in de zomer is het fijn vertoeven.

Met deze inspiratie op zak kan het vakantieveilingen-avontuur gaan beginnen!

2. Boek goedkope tickets voor je vlucht

Goedkoop vliegen is de afgelopen jaren steeds meer een realiteit geworden, waardoor vliegen al snel een voordelige optie is boven de auto of de trein. Goedkope vliegtickets zijn via allerlei sites snel en makkelijk toegankelijk. Voor een korte vakantie kan je ervoor kiezen om alleen met handbagage te vliegen; dat scheelt weer. Voor langere vakanties is het handig om goed te letten op hoeveel kilo bagage je mee mag nemen (voor zowel de heen- als de terugreis). Zo voorkom je verrassingen op het vliegveld.

3. Maak een vakantielijst

Om goed voorbereid op vakantie te gaan kan het handig zijn om een vakantielijst te maken. Hierop kan je bijvoorbeeld zetten welke spullen je allemaal mee wil nemen, een inpaklijst. Ga tijdig op zoek naar je koffers, skispullen en badhanddoeken. Liggen ze nu op zolder of in de garage of heb je ze misschien vorig jaar weggedaan? Maar vergeet ook vooral niet wat je nog moet doen om de checklist compleet te maken. Dit kan gaan over het onderhoud van je wintersportspullen, het aanvragen van visa of nog een last minute bezoek aan de kapper.

4. Opbergen van je spullen na de vakantie

Na je vakantie zit je vaak met spullen die je de rest van het jaar (of in ieder geval een tijd lang) niet zal gebruiken. Denk daarbij aan je wintersportspullen of juist je zomerspullen. Maar ook algemene vakantiespullen zoals je (dak)koffers en caravan of camper gebruik je een tijdje niet. Zonde van de ruimte die ze innemen. Door ze bij ALLSAFE op te bergen, geniet jij van je ruimte en hoef je nooit meer te zoeken naar je spullen.

Daar gaan we!

De accommodatie is geboekt en de tickets zijn op zak. Ook de ruimte voor je spullen na de vakantie is geregeld. Zo kan jij met een gerust gemoed je tassen pakken en op naar de wintersport of winterzonvakantie. Enjoy!

Nog meer tips over hoe jij met rust in je hoofd op vakantie kan? Lees verder en gebruik de praktische tips & tricks uit onze blogs:

Gerelateerde artikelen

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!
Woontips
Leestijd: 6 minuten

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!

In Nederland is het kleiner wonen in opkomst. Kleiner wonen bi... Lees verder

Tips om van de gourmetlucht af te komen
Woontips
Leestijd: 4 minuten

Tips om van de gourmetlucht af te komen

De feestdagen staan voor de deur! Ben jij ook al bezig met he... Lees verder

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?
Woontips
Leestijd: 5 minuten

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?

De feestdagen staan weer voor de deur. Onderzoek wijst uit da... Lees verder