Gratis transport

24/7 beveiliging

Laagste prijs

Huren vanaf één week

Gratis transport

24/7 beveiliging

Laagste prijs

Huren vanaf één week

Uit de serie garage make-over: Deel 1

21 augustus 2019 Door ALLSAFE Leestijd: 4 minuten
Uit de serie garage make-over: Deel 1 Tips voor opruimen en opbergen

Herken je dat? Je bewaart eigenlijk veel meer dan je oorspronkelijk van plan was… Neem nou je garage: vaak stop je hem vol met rommel die je weinig gebruikt en is ‘ie ook nog heel onoverzichtelijk ingericht. Misschien toch eens tijd om er goed naar te kijken? Geen zorgen, wij helpen je erbij! Zo vind je alles ook nog eens makkelijk terug

garage

Allereerst! Volg dit duidelijke stappenplan om je garage op te ruimen.

Stap 1: Kies de juiste dag uit

Je garage opruimen kun je het beste op een droge dag doen. Check daarom het weerbericht en kijk hoeveel kans er is op regen. Het is namelijk handig als je tijdens het uitzoeken van je spullen dingen buiten kan zetten.

Stap 2: Weg met de rommel

Met opruimen bedoelen we ook echt opruimen. Zoek alle spullen uit en gooi weg wat niet langer nodig is. Hoe minder rommel je hebt, hoe makkelijker je de garage opgeruimd kunt houden. Sorteer alles in een aantal categorieën: bewaren, weggeven, verkopen, weggooien, twijfel.

Stap 3: Sorteer je garagegarage

Heb je moeite met afscheid nemen van oude spullen? Vraag dan iemand om kritisch met je mee te kijken. En onthoud: hoe minder spullen je bewaart, hoe makkelijker je je garage kan organiseren. Spullen waar je écht geen afstand van kan doen, maar die je ook niet het hele jaar door nodig hebt, kun je ook extern opslaan.

Stap 4: Schoonmaaktijd

Nu alle spullen van hun plek zijn gehaald, kun je meteen je garage een goede schoonmaakbeurt geven. Hoe je dit het beste aanpakt is afhankelijk van wat voor stellingen, kasten en vloer je in je garage hebt. Het gaat erom dat je alles stof- en vuilvrij maakt.

Stap 5: Opnieuw inrichten

Nu alles weer fris en schoon is, is het tijd om de spullen die je wilt houden weer in de garage te zetten. Sorteer de spullen op soort. Tuinspullen, kampeerspullen, gereedschap, sportspullen. Gebruik kasten en planken zodat er niets meer op de vloer hoeft te staan. Met doorzichtige bakken kun je eenvoudig zien wat er in zit. Door middel van tape en stiften kun je labels maken zodat je spullen snel terug kunt vinden.

garage

De spullen die je het meest gebruikt zet je uiteraard vooraan. Voor grotere voorwerpen zoals fietsen en harken geldt: hoe hoger, hoe beter. Op de grond staan ze alleen maar in de weg en met een handig rek aan de muur til je ze zonder moeite omhoog. Fietsen hang je het beste aan stevige haken aan het plafond.

Yes, garage opgeruimd! En nu? Wat ga je doen met die zee aan extra ruimte die je net hebt gecreeërd? We geven je in het tweede deel van dit blog graag wat leuke ideetjes voor jouw garage make-over!

De garage opruimen is echt zo’n klusje dat eeuwig op je to-do lijstje blijft staan. Een activiteit waar je als een berg tegenop ziet en waarvan je niet goed weet waar je eigenlijk moet beginnen. Maar maak je geen zorgen! ALLSAFE Mini Opslag helpt je erbij en zorgt ervoor dat je de plek kunt inrichten zoals jij dat wilt, zodat je in alle rust en met genoeg ruimte van je garage kunt genieten. Dus hup, aan het werk!

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je makkelijk ruimte voor jouw hobby?
Tips voor opruimen en opbergen
Leestijd: 6 minuten

Hoe maak je makkelijk ruimte voor jouw hobby?

Ben jij begonnen met een nieuwe creatieve hobby? En mag jij je... Lees verder

10 opruimtips van onze opruimcoach – altijd een opgeruimd huis!
Tips voor opruimen en opbergen
Leestijd: 7 minuten

10 opruimtips van onze opruimcoach – altijd een opgeruimd huis!

Eigenlijk houdt niemand van opruimen, dit terwijl het eindresultaat zo... Lees verder

Opbergtips voor in huis: zo maak je nog eens ruimte én overzicht!
Tips voor opruimen en opbergen
Leestijd: 6 minuten

Opbergtips voor in huis: zo maak je nog eens ruimte én overzicht!

Je kunt veel ruimer wonen dan je denkt. In lege hoekjes, achter de... Lees verder