• Gratis transport

  Gratis transport

 • 24/7 beveiliging

  24/7 beveiliging

 • Laagste prijs

  Laagste prijs

 • Huren vanaf één week

  Huren vanaf één week

 • Gratis transport

  Gratis transport

 • 24/7 beveiliging

  24/7 beveiliging

 • Laagste prijs

  Laagste prijs

 • Huren vanaf één week

  Huren vanaf één week

Van babykamer naar kinderkamer: inspiratie en tips!

9 augustus 2016 Door ALLSAFE Leestijd: 4 minuten
Van babykamer naar kinderkamer: inspiratie en tips! Woontips

Je kleine man of dame is de babykamer ontgroeid. Tijd om een leuke, hippe en stoere kinderkamer te maken! Hoe creëer je deze dan? Lees verder voor handige tips en vind leuke kinderkamer inspiratie!

1. Maak ruimte en berg je babykamer meubels op

Om van babykamer tot hippe kinderkamer te komen, zal je een aantal meubels uit het kamertje verwijderen en ook weer een aantal nieuwe kindermeubels aanschaffen. Het ledikantje is te klein geworden en zal voorlopig niet meer gebruikt worden. Ook de commode is overbodig. Met het oog op toekomstige kinderen is het leuk om deze kindermeubels te bewaren. Je zou ze extern kunnen opbergen, bijvoorbeeld in een beveiligde en verwarmde opslagruimte bij ALLSAFE Mini Opslag. Zo bewaar je thuis de ruimte én staan ze veilig tot de volgende kleine eraan komt.

2. Meisjesachtige of stoere kleuren

Waar je normaal in huis de meeste muren wit verft, is het leuk om in de kinderkamer kleur te gebruiken. Je kleine man of dame heeft veel oog voor kleur. Niet voor niets dat kleurige snoepverpakkingen zo gewild zijn!

Als je van traditioneel houdt, kun je natuurlijk gaan voor roze bij een meisjeskamer en blauw voor een jongenskamer. Maar je hebt natuurlijk veel meer kleuren om uit te kiezen!

Olijfgroen kan voor meisjes ook erg leuk zijn, een stoere meisjeskamer is dan snel gecreëerd. De kleur rood is ook voor jongens leuk, denk maar aan de voorliefde voor brandweerauto’s van de jongens. Of denk eens aan leuke patronen op de muur, je hebt tegenwoordig wel duizenden soorten behang voor in de kinderkamer!

3. Functionele en leuke meubels

Een kinderkamer is vaak niet de grootste kamer in huis, maak daarom goed gebruik van de ruimte! Een stoere hoogslaper in de vorm van een kasteel of boomhut is voor je kleine vaak een ultieme droom. Je hebt ook leuke bankjes met bergruimte, bedden met handige lades en andere meubels met dubbelfuncties. Zo kun je eenvoudig én leuk een kinderkamer inrichten.

4. Leuke accessoires

Als je de kinderkamer gevuld hebt met meubels, kun je los gaan met de accessoires! Denk aan leuke lampen, speeltapijten, speelhoekjes en wanddecoratie.  Bekijk hieronder leuke ideeën en inspiratie voor de kinderkamer! (Colora.nl)

Voorbeelden:

 • Met blauwe strepen op de muur en een leuke muursticker kan je eenvoudig een echte zeemanskamer maken
 • Een krijtbord is zowel leuk als leerzaam voor een kind. Het leren schrijven wordt een stuk leuker zo!
 • Voor de echte sportliefhebbers onder je kids: een prikbord van een voetbalveld!

Met bovenstaande tips en inspiratie heb jij eenvoudig een leuke en hippe kinderkamer gecreëerd! Heb jij ook een leuke kinderkamer gecreëerd en wil je deze met ons delen? Plaats hem dan op onze Facebookpagina en ontvang een waardebon voor 1 maand gratis opslagruimte! Zó wordt het ombouwen van babykamer naar kinderkamer nog makkelijker!

Gerelateerde artikelen

10 goede voornemens voor leuker wonen!
Woontips
Leestijd: 6 minuten

10 goede voornemens voor leuker wonen!

Januari – tijd om aan je goede voornemens te beginnen! De go... Lees verder

Tips om van de gourmetlucht af te komen
Woontips
Leestijd: 5 minuten

Tips om van de gourmetlucht af te komen

De feestdagen staan voor de deur! Ben jij ook al bezig met he... Lees verder

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?
Woontips
Leestijd: 5 minuten

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?

De feestdagen staan weer voor de deur. Onderzoek wijst uit da... Lees verder