• Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

  • Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

Een (extra) kinderkamer inrichten – zo doe je dat!

5 september 2018 Door ALLSAFE Leestijd: 5 minuten
Een (extra) kinderkamer inrichten – zo doe je dat! Verbouwen

Het liefst heb je voor ieder kind een eigen kamer. Een leuke plek om te spelen en om lekker te kunnen slapen. Je wil natuurlijk alleen het beste voor je kleine, dus je wil het meteen goed aanpakken. Door de tips uit deze blog, haal jij alles eruit wat erin zit en kan jij de ideale kinderkamer inrichten.

Kies de ruimte waar je de kinderkamer wilt bouwen

Het begint allemaal bij het kiezen van de ruimte waar je de kamer wil hebben. Wordt het de kleinste kamer of misschien wel de zolderverdieping? Of wil je misschien zelf naar de zolder zodat je kleine in je oude kamer kan gaan slapen?

De keuze is natuurlijk helemaal aan jou, maar de kans is groot dat je aan een opruiming zal moeten beginnen. Je hebt immers waarschijnlijk niet zomaar een lege kamer over. Vaak liggen er, ook als de kamer ‘over’ is, wel spullen opgeborgen. Spullen die je niet vaak gebruikt bijvoorbeeld.

Die moeten in ieder geval tijdelijk (maar misschien wel langer) een nieuwe plek krijgen. Tijdens de verbouwing is het wel zo lekker als die spullen niet in de weg liggen, zodat je alle ruimte hebt om te klussen. Wist je dat je voordelig tijdelijke opbergruimte kunt huren voor dit soort gelegenheden? Hiermee berg je je spullen veilig op en heb je zelf alle ruimte om te klussen.

Begin met de vloeren en muren

Begin met de vloeren en murenWanneer je de kamer hebt leeggemaakt, kan het echte klussen beginnen. Daarmee begin je met de muren en de vloer. Nu is de kamer immers leeg en kan je het makkelijkst werken. Da’s wel zo fijn!

Voor een ruim gevoel in de slaapkamer, kun je het best voor lichte kleuren kiezen. Die laten je ruimte groter aanvoelen. Ook behoefte aan warme kleuren? Logisch! Maar wanneer je je hele kamer hiermee beschilderd, kan het wat donker en kleiner aanvoelen. De oplossing: schilder één of twee muren in een andere (warmere) kleur. Zo heb je een mooie afwisseling tussen lichte en warme kleuren.

Een goede vloer kiezen

Een goede vloer is niet zomaar gedaan, maar met een beetje overzicht wordt de keuze wel een stuk makkelijker! Daarom zetten we wat voor- en nadelen van verschillende soorten vloeren voor je op een rijtje:

Voordelen Nadelen
Linoleum Goedkoop, duurzaam, makkelijk te verhuizen en geluiddempend Niet verhuisbaar
Vinyl Goedkoop, duurzaam, makkelijk te verhuizen en geluiddempend Niet repareerbaar
Gietvloeren Makkelijk in onderhoud, waterdicht, overal toepasbaar Niet verhuisbaar, krasgevoelig
Tegels Overal toepasbaar, makkelijk schoon te maken Niet verhuisbaar
Tapijt Makkelijk verhuisbaar, warm en geluiddempend Niet duurzaam, zeer vlekgevoelig
Laminaat Makkelijk te leggen, goedkoop makkelijk te onderhouden, overal toepasbaar, verhuisbaar Gehorig
Hout Gaat een leven lang mee, duurzaam, makkelijk in onderhoud, overal toepasbaar, beschadigen weg te schuren Verkleuringsgevoelig, niet waterbestendig, gehorig

Goed slapen

Goed slapenJe wil natuurlijk dat je kleine goed kan slapen. Zorg dan ook voor een goed bed! Met hoogslapers kan je de ruimte die je hebt handig benutten doordat je op slechts een paar vierkante meter een goed bed, maar ook een bank of bureau kwijt kan.

Speelhoek

Naast alle gemak en esthetische hoogstandjes, moet er ook ruimte zijn voor plezier! Richt dan ook vooral een speelhoek in voor uren speelplezier! Zie de afbeelding hiernaast voor leuke voorbeelden. Een belangrijke aanvulling is het verzorgen van voldoende opbergmogelijkheden zodat al het speelgoed wel weer opgeruimd kan worden. Door je spullen goed op te ruimen, ziet je kamer er netjes uit, waardoor je ook weer beter slaapt. Win win!

Slim opbergen na de verbouwing

SpeelhoekAls de verbouwing klaar is kan je misschien de spullen die je tijdelijk extern had opgeborgen weer terughalen. Maar heb je ze echt gemist? Het ging om spullen die je niet vaak gebruikt en die thuis toch ruimte in beslag nemen. Eigenlijk is het wel fijn als die extern opgeborgen liggen. Zo kan je altijd bij je spullen wanneer je ze nodig hebt, maar houd je thuis de ruimte. Best wel slim!

Nu heb je dus een extra kinderkamer gecreëerd, maar kan je toch ruim blijven wonen. Ideaal toch?

Gerelateerde artikelen

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!
Woontips
Leestijd: 6 minuten

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!

In Nederland is het kleiner wonen in opkomst. Kleiner wonen bi... Lees verder

Tips om van de gourmetlucht af te komen
Woontips
Leestijd: 4 minuten

Tips om van de gourmetlucht af te komen

De feestdagen staan voor de deur! Ben jij ook al bezig met he... Lees verder

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?
Woontips
Leestijd: 5 minuten

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?

De feestdagen staan weer voor de deur. Onderzoek wijst uit da... Lees verder