• Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

  • Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

Hoe doe je dat, harmonieus samenwonen?!

9 oktober 2019 Door ALLSAFE Leestijd: 6 minuten
Hoe doe je dat, harmonieus samenwonen?! Verhuistips

Je gaat samenwonen! Je bent compleet in de wolken en kijkt er naar uit om de hele dag met je lief te zijn en samen jullie huisje in te richten. Maar om het allemaal rozengeur en maneschijn te laten blijven, kan het goed zijn om onze tips op te volgen. Zo kunnen jullie lekker ontspannen gaan samenwonen met ruimte voor elkaar en, de liefde!

Je eerste woning samen is meestal nog geen kasteeltje waarin je allebei een eigen kamer hebt voor je spullen. Dat levert ook uitdagingen op om je persoonlijke ruimte te bewaren, al is dat wel nodig. Op die manier blijft het leuk om met elkaar samen te wonen. Lees deze tips, doe er je voordeel mee en woon happily ever after met je prins(es) op het witte paard. Zo blijft het ook in een kleine woning een sprookje!

Tip 1: Houd rekening met elkaar!

Een huis is voor beiden ‘thuis’ wanneer je woning ingericht is volgens beide smaken. Hoe combineer je deze dan? Het beste kun je beginnen door allebei een apart moodboard te maken. Op dit moodboard plak je plaatjes uit tijdschriften of websites van inrichtingen die je zelf mooi vindt. Nadat je de moodboards hebt gemaakt, kun je deze naast elkaar leggen en daar samen 1 gezamenlijk moodboard van maken. Zo zie je direct wat bij elkaar past en kun je gericht je huis inrichten!

moodboard samenwonen

Tip 2: Teken het uit

Wanneer je net een huis gekocht hebt, heb je vaak al een plattegrond van je huis beschikbaar. Deze kun je perfect gebruiken om de inrichting van je huis te bepalen! Is deze niet beschikbaar? Dan is het ook vrij eenvoudig om zelf een plattegrond te maken van je woning. Je hebt hier gratis online tools voor, zoals Floorplanner en Sweet Home 3D. Met zo’n plattegrond zie je snel wat er wel en niet in je huis past qua ruimte en het voorkomt dat je te grote meubels koopt.

Tip 3: Samenwonen? Ruim op

Toegegeven, dit is een beetje een open deur, maar een belangrijk beginpunt is het terugbrengen van de hoeveelheid spullen die je überhaupt in jullie woning kwijt moet. Ga eens goed na wat je echt nodig hebt en waar je best zonder kunt. Kortom: doe mee aan de nieuwe trend, en ga ontspullen! Of, als je echt geen afstand kan doen van al je spullen uit je oude kamer: huur een externe opslagruimte!

Tip 4: Hou een scherpe taakverdeling aan

De meeste ruzies tussen samenwonende stellen gaan over huishoudelijke taken en geldzaken. Wie doet de was, vaatwasser uitruimen en stofzuigen? Wanneer je hier afspraken over maakt (en je er dus ook aan houdt) voorkom je een hoop gekibbel. Ook geldzaken spelen een belangrijke rol in de hoeveelheid ruzies wanneer je gaat samenwonen. Wie betaalt wat, richt je een gezamenlijke rekening op, van welke rekening betaal je verkeersboetes en winkeluitjes?

Tip 5: Wat doe je met je dubbele inboedel?

samenwonen

Bijkomend feit van samenwonen is dat je met dubbele spullen zit. Meerdere bedden, banken, tafels, keukeninrichting enzovoorts. Niet alle spullen passen dan ook in de gezamenlijke woning. Bepaal daarom welke items meegaan naar de gezamenlijke woning en welke items een andere bestemming moeten krijgen. Welke bestemmingen kun je dan kiezen voor dubbele inboedel?

1.         Je kan de dubbele spullen verkopen of weggeven als je ze nooit meer gaat gebruiken

2.         Je kan de dubbele spullen tijdelijk opslaan totdat je ze weer een keer gaat gebruiken

Veel mensen vinden het zonde om hun goede spullen weg te doen. Bij ALLSAFE Mini Opslag kun je deze flexibel en voordelig opbergen totdat je er weer een keer van gebruik gaat maken. Tegelijkertijd kun je er je seizoensspullen bij opbergen, zoals je kerstdecoratie, wintersportspullen en seizoenskleding. Heb je direct een nieuw en opgeruimd huis.

Tip 6: Respecteer elkaars ruimte

Zelfs al wonen jullie in een kleine studio, het is nog steeds mogelijk om je eigen ruimte te hebben waarin je jezelf terug kunt trekken. Vervolgens is het belangrijk die ruimte van elkaar te respecteren. In een relatie is het ontzettend belangrijk om “samen alleen te kunnen zijn”. Je hoeft niet altijd samen iets te ondernemen als je bij elkaar bent. Er is niks mis met wat tijd voor jezelf nemen of een plekje te zoeken waar je jezelf terug kunt trekken. Denk bijvoorbeeld aan een mencave of womancave!

Wil je tijdelijk wat spullen kwijt, zodat jullie samen de ruimte hebben om rustig je intrek in de nieuwe woning te nemen? Sla je spullen extern op bij ALLSAFE Mini Opslag. Zo kunnen jullie rustig samen gaan settelen en jullie huis inrichten op een tempo dat voor jullie fijn is. Wil je meer tips voor slim opruimen of creatief omgaan met de ruimte in je huis? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief met elke twee weken de beste tips van onze blog.

Gerelateerde artikelen

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!
Woontips
Leestijd: 6 minuten

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!

In Nederland is het kleiner wonen in opkomst. Kleiner wonen bi... Lees verder

Tips om van de gourmetlucht af te komen
Woontips
Leestijd: 4 minuten

Tips om van de gourmetlucht af te komen

De feestdagen staan voor de deur! Ben jij ook al bezig met he... Lees verder

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?
Woontips
Leestijd: 5 minuten

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?

De feestdagen staan weer voor de deur. Onderzoek wijst uit da... Lees verder