• Gratis transport

  Gratis transport

 • 24/7 beveiliging

  24/7 beveiliging

 • Laagste prijs

  Laagste prijs

 • Huren vanaf één week

  Huren vanaf één week

 • Gratis transport

  Gratis transport

 • 24/7 beveiliging

  24/7 beveiliging

 • Laagste prijs

  Laagste prijs

 • Huren vanaf één week

  Huren vanaf één week

Waarom ook jij zonder stress kunt verbouwen!

20 juni 2019 Door ALLSAFE Leestijd: 7 minuten
Waarom ook jij zonder stress kunt verbouwen! Verbouwen

Eens in de zoveel tijd moet je er toch aan geloven: een grote verbouwing in huis! Kijk je al op tegen de stress of ben je bang dat je iets belangrijks vergeet te regelen? Wij helpen je met gemak op weg. Op een relaxte manier verbouwen, dat wil toch iedereen! Een verbouwing wordt ook wel gezien als een mogelijkheid om je huis wat nieuw leven in te blazen. Of dit nu is om het weer voor veel geld door te verkopen of om er zelf nog vele jaren heerlijk te kunnen wonen: een verbouwing duurt bijna altijd langer dan gepland. Daarom mag een goede voorbereiding niet ontbreken. De tijd die je hierin investeert, verdien je in de uitvoering weer terug.

Geen bouwkeet!

Voordat je met gereedschap of een aannemer aan de slag gaat, is het belangrijk om voor jezelf te bepalen welke ruimte(s) je gaat aanpakken tijdens je verbouwing. Gooi je gelijk je hele huis op de kop of houd je het simpel met alleen de bad- of slaapkamer? Een duidelijk beeld over waar je gaat verbouwen helpt om het overzichtelijk te houden zodat je niet eindigt in Help, mijn man is klusser!. Denk er bijvoorbeeld ook aan om verschillende verbouwingen te combineren zodat je minder lang in een bouwkeet hoeft te wonen.

verbouwen

Doe niets zonder te plannen

Niets is zo belangrijk tijdens een verbouwing dan het maken van een goede planning. Een planning zorgt voor overzicht, duidelijkheid en structuur. Je weet immers precies wat je wilt en hoe alles gaat verlopen. Het is goed om je verbouwing op te delen in kleinere taken. Dit zorgt ervoor dat je overzicht en doorzicht houdt. Wil je direct aan de slag met verschillende taken? Dan ben je er waarschijnlijk heel snel klaar mee en lig je ‘s avonds liever met een zak chips op de bank, omdat je het allemaal even niet meer ziet zitten.

Verzamelwoede?

Je bent eruit! In je hoofd is het duidelijk wat je precies gaat verbouwen, maar er is wel één probleempje: de kamers staan nog helemaal vol met spullen! Wat nu?! Dan wordt verbouwen erg lastig. Voor de verbouwing zijn allerlei spullen nodig zoals bijvoorbeeld boormachines, verfblikken, trappen, hamers, spijkers, planken et cetera en dan moet je zelf ook nog kunnen bewegen. Daarbij levert een verbouwing vaak veel stof en vuil op en kunnen je spullen beschadigen. Bescherm je spullen en sla ze (tijdelijk) veilig en geconditioneerd op! Dit kan bij ALLSAFE al vanaf 1 week. Wel zo makkelijk! Ruimte in huis is ruimte in je hoofd. Daarnaast heb je door de verbouwing ook de kans om een grote opruiming te houden en spullen die je niet meer gebruikt definitief weg te gooien.

Aan de slag

Als je wilt dat je verbouwing gestroomlijnd verloopt, zorg dan voor goed gereedschap. Natuurlijk hoef je niet al die hippe tools aan te schaffen, je kunt vast en zeker ook wat lenen van je buren of van je ouders. Kun je het na de verbouwing weer teruggeven. Scheelt je weer een hoop geld en troep in huis.

Klaar? Verbouwen maar!verbouwen

Je hebt het gevoel of je er helemaal klaar voor bent: overige spullen uit huis en het gereedschap of de juiste bedrijven naar binnen. En nu? Gaan we gewoon maar beginnen? Geen goed plan! Maak je eigen stappenplan voor de slimste keuzes binnen je verbouwing!  Om zo efficiënt mogelijk te werken, moet je een stappenplan hebben, Naast dat je bezig bent met de verbouwing, heb je misschien ook nog een baan of heb je een gezin. Een beetje een efficiënte aanpak is dan wel vereist!

Bij een stappenplan bestaat de basis uit welke klus er binnen welk tijdsbestek moet worden uitgevoerd. Een aantal vuistregels die handig zijn om te hanteren:

 • Werk van buiten naar binnen: de buitenkant van het huis moet altijd eerst af zijn voordat je aan de afwerking kan beginnen;
 • Werk van boven naar beneden: Vuil en stof kiezen altijd voor de weg naar beneden. Om je huis zo schoon mogelijk te houden, kan je dus het best van boven naar beneden werken;
 • Van grote naar kleine klussen: de grootste klussen start je in principe eerder op dan de kleine zodat ze uiteindelijk tegelijk klaar zijn.

Een beetje onhandig

Heb je het gevoel alles tijdens je verbouwing zelf te willen doen maar heb je wel eerdere ervaringen gehad met je twee linkerhanden? Het is helemaal niet erg om een aantal dingen door bedrijven uit te laten voeren, dit gebeurt bij de meeste verbouwingen! Vaak is het handig om een aannemer in de hand te nemen. Deze hebben de kennis en expertise in huis om jouw plannen uit voeren. Om onduidelijkheid te voorkomen, is het aan te raden zoveel mogelijk afspraken op papier te zetten. De verbouwing moet nu haast wel een succes worden!v

verbouwen

Niet te rommelig

Het is goed om netjes te werken, maar zorg dat je perfectionisme niet de overhand krijgt voor zaken die niemand later meer ziet of last van heeft. Dient er bijvoorbeeld een afvoerpijp afgezaagd te worden, maar is het wat schuin gezaagd? Kijk dan of het past (en geen lekkage veroorzaakt) en gebruik het gewoon. Niemand die er last van heeft en jij hoeft niet opnieuw naar de bouwmarkt om een stuk afvoerpijp te gaan halen.

De beste manier om je verbouwing onder controle te houden is om jezelf aan te zetten tot actie. Stel dus niet uit, maar stroop je mouwen op en ga aan de slag. Alleen op deze manier krijg je het gevoel dat het goed loopt en weet je wat er gaande is tijdens de verbouwing. Veel succes en onthoud: om rustig te kunnen verbouwen heb je rust in je huis en in je hoofd nodig. Misschien is een opslagruimte ook een oplossing voor jou!

Op de hoogte blijven van andere woontips, blogs en acties van ALLSAFE Mini Opslag? Schrijf je snel in voor onze twee-wekelijkse nieuwsbrief!

Meer tips over hoe succesvol te kunnen verbouwen? Lees verder en gebruik de praktische tips & tricks uit onze blogs:

Gerelateerde artikelen

Verbouwen zonder gek te worden: zó doe je dat!
Verbouwen
Leestijd: 6 minuten

Verbouwen zonder gek te worden: zó doe je dat!

Heb je een opknaphuis gevonden of ga je je woning renoveren? Ee... Lees verder

10 Verbouwingen voor ultiem woongenot en hogere woningwaarde
Verbouwen
Leestijd: 6 minuten

10 Verbouwingen voor ultiem woongenot en hogere woningwaarde

Gemiddeld wonen we tussen de 12 en 15 jaar in hetzelfde huis. Me... Lees verder

Gezellige hoekjes in huis inrichten
Verbouwen
Leestijd: 8 minuten

Gezellige hoekjes in huis inrichten

Nu alle feestdagen naderen is het woord dat je waarschijnlijk he... Lees verder