• Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

  • Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

Wat te doen met loze ruimtes in huis? Vier tips!

4 juni 2020 Door ALLSAFE Leestijd: 4 minuten
Wat te doen met loze ruimtes in huis? Vier tips! Woontips

In veel woon- of slaapkamers komt het voor: er is zo’n hoekje waar je niks mee doet en voor je gevoel ook niks mee kan. Omdat het te klein is of een onfunctionele vorm heeft bijvoorbeeld. Maar eigenlijk kan je heel goed gebruik maken van deze kleine en kostbare ruimtes in huis. Daarom hier vier manieren om deze hoekjes stijlvol in te richten, zodat jij optimaal gebruik kan maken van de ruimte die je hebt!

Tip #1: Me-time: maak een relax hoek

In je woonkamer staat er waarschijnlijk al een relaxte bank. Maar, eerlijk is eerlijk, die gebruik je toch vooral om onderuitgezakt televisie te kijken. Echt tot rust komen doe je in een heerlijke stoel die niet naar de tv gericht staat. Als je leeg nisje in de muur hebt, kan je daar met kussens makkelijk een knus hoekje van maken. Heb je meer ruimte, zet dan een grote, opvallende stoel neer, zodat je echt een statement item hebt. Zorg verder voor goede verlichting, een paar kussens, een dekentje et voilà: jouw relax hoek is af! Én je bent de loze ruimtes kwijt!

loze ruimtes

Tip #2: Geen loze ruimtes maar een kinderspeelhoek in de woonkamer

Een ander idee is een speelhoek in de woonkamer maken. Niet alleen voor je kinderen heel leuk, maar ook voor jou! Als de kids een vaste kleur- of knutselplek hebben, zorgt dat voor minder rommel op andere plekken in huis. Win-win dus! Denk je dat je te weinig ruimte hebt voor zo’n speelhoek? Maak dan een kinderbureau op maat, zodat er ook een speelhoek in een lastig nisje geplaatst kan worden. En werk de hoogte in, door tekeningen en accessoires aan de muur op te hangen.

Speelhoek in de woonkamer

Wil je ook zo’n eigentijdse speelhoek voor kinderen, maar heb je daar juist géén ruimte voor? Maak dan ruimte door spullen die in de weg staan, zoals meubels of oude schilderijen, op te bergen bij ALLSAFE Mini Opslag. Als de kids groter zijn kan jij deze spullen dan weer een mooi plekje in huis geven!

Tip #3: Creëer een Statement Wall

Je kent het wel van Instagram, zo’n mooi hoekje in huis waarvan jij alleen maar kan dromen. Maar zulke statement walls zijn helemaal niet moeilijk te realiseren! Kies bijvoorbeeld voor een opvallende print op de muur of werk met grote fotolijsten. Ook een goed idee: ga op zoek naar antieke tafeltjes bij de kringloopwinkel die weer helemaal van deze tijd zijn. Wat je ook doet, met zo’n statement wall geef je je huis een uniek karakter!

Statement wall- instagram huis

Tip #4: Spiegeltje, spiegeltje..

Ook in een kleine ruimte kan je loze ruimtes hebben waarvan je gewoon niet weet wat je ermee aan moet. En dat voelt zonde, want je ruimte is al niet zo groot. Denk dan eens aan een spiegel! Een spiegel ophangen heeft allerlei voordelen: het is stijlvol, functioneel en – voor een kleine ruimte erg handig – het laat je ruimte optisch groter lijken door de weerspiegeling. Een hele simpele en effectieve tip dus!

Met deze tips ben jij verlost van dat loze, ongezellige hoekje in huis. En dat allemaal zonder hele grote ingrepen te hoeven doen! 

Gerelateerde artikelen

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!
Woontips
Leestijd: 6 minuten

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!

In Nederland is het kleiner wonen in opkomst. Kleiner wonen bi... Lees verder

Tips om van de gourmetlucht af te komen
Woontips
Leestijd: 4 minuten

Tips om van de gourmetlucht af te komen

De feestdagen staan voor de deur! Ben jij ook al bezig met he... Lees verder

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?
Woontips
Leestijd: 5 minuten

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?

De feestdagen staan weer voor de deur. Onderzoek wijst uit da... Lees verder