• Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

  • Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

Een baby op komst: zo maak je ruimte voor de babykamer!

23 februari 2015 Door ALLSAFE Leestijd: 4 minuten
Een baby op komst: zo maak je ruimte voor de babykamer! Woontips

Een baby op komst, gefeliciteerd! Er zullen spannende tijden aanbreken, waarbij je veel zult moeten regelen, met name voor de babykamer. Hoe maak je bijvoorbeeld ruimte voor een kinderkamer? Met 3 stappen uit onze blogpost heb je dat in een handomdraai gerealiseerd.

Stap 1: De babykamer: waar komt deze?

Elk jaar worden er in Nederland tussen de 160.000 en 210.000 baby’s geboren, dat zijn er gemiddeld 13.000 tot 17.500 per maand! Dit betekent ook dat er elke maand meer dan 10.000 babykamers in Nederland ingericht moeten worden. De eerste stap is bepalen welke kamer in je huis je gaat inrichten als babykamer en waar je dus ruimte voor moet maken.  De minimale oppervlakte van een babykamer is toch wel 6m2; wil je deze kamer voor je kind blijven gebruiken tot het achttiende levensjaar, dan is een kamer van 12m2 meer geschikt.

Stap 2: Maak ruimte voor deze babykamer

De kamer is gekozen, top! Nu moet deze ruimte geheel leeg zodat je alle babyspullen er in kwijt kunt. Denk maar eens aan het wiegje en later een ledikantje, een commode, een voedingsstoel en een kledingkast voor de babykleertjes. Ook overige spulletjes zoals een luieremmer, verzorgingsspulletjes en een grote voorraad luiers nemen de nodige ruimte in. Het eerste jaar gebruikt je baby namelijk gemiddeld 8 luiers per dag, dat zijn er 2.920 per jaar!

Het is dus wel duidelijk dat je voor de spullen in de kamer die nu een babykamer wordt een andere bestemming moet zoeken. Kijk welke dagelijkse spullen je eventueel in een andere kamer kwijt kunt. Je zult er ook achter komen dat je veel van deze spullen niet vaak gebruikt, misschien slechts één keer per jaar. Denk maar eens aan gereedschap, oude hobbyspullen, seizoensspullen zoals kleding die je een half jaar lang niet aantrekt of tuinkussens en kerstspullen. Als je thuis te weinig ruimte hebt, kun je overwegen om deze dingen in een voordelige opslagruimte bij ALLSAFE op te bergen. Wanneer je hier een keer iets van nodig hebt, kun je het dezelfde dag weer tevoorschijn halen.

Je kan het ook nog makkelijker voor jezelf maken: mrBOX. mrBOX brengt lege boxen bij je die jij vult met bovenstaande spullen. Deze haalt hij weer bij je op en brengt ze weer terug als je ze nodig hebt. Zo hoef je je huis niet uit voor extra ruimte!

Stap 3: begin op tijd met het inrichten

Wist je dat je het beste minimaal 4 maanden voor de geboorte al klaar moet zijn met het verven van de muren in de babykamer? Verf bevat namelijk veel stoffen die schadelijk zijn voor de baby. Je kunt daarom niet vroeg genoeg beginnen met het inrichten van je babykamer.

In de babykamer kun je daarnaast heel efficiënt met de ruimte omgaan:

• Babybedjes van bijv. Ikea waar lades onder zitten: ideaal voor wat extra bergruimte!
• Een inklapbare box, zodat wanneer je hem niet nodig hebt deze ook niet in de weg staat
• Kledingkast op maat: je kids worden snel groot, dus een garderobekast met verstelbare roedes en planken kan jaren mee!
• Een opklapbare commode: deze hang je op aan de muur en neemt zo goed als geen ruimte in
• Je kan ook een commode neerzetten met lades voor luiers, spuugdoekjes, washandjes, enz.

Na bovenstaande benodigdheden kun je de babykamer verder helemaal inrichten naar eigen smaak: met leuke knuffels, lampjes en speeltjes. Met deze stappen is jouw babykamer klaar voor gebruik; heel veel succes én plezier!

Kijk op onze Pinterest pagina voor meer inspiratie om je babykamer in te richten.

Gerelateerde artikelen

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!
Woontips
Leestijd: 6 minuten

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!

In Nederland is het kleiner wonen in opkomst. Kleiner wonen bi... Lees verder

Tips om van de gourmetlucht af te komen
Woontips
Leestijd: 4 minuten

Tips om van de gourmetlucht af te komen

De feestdagen staan voor de deur! Ben jij ook al bezig met he... Lees verder

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?
Woontips
Leestijd: 5 minuten

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?

De feestdagen staan weer voor de deur. Onderzoek wijst uit da... Lees verder