• Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

  • Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

Hoe maak je je eigen inloopkast?

27 oktober 2016 Door ALLSAFE Leestijd: 4 minuten
Hoe maak je je eigen inloopkast? Woontips

De walk-in-closet: de droom van (bijna) iedere vrouw! Laat het niet bij dromen, maar maak het waar! Wij garanderen je dat élke vrouw een inloopkast kan maken, of je nu klein of groot,  alleen of samen woont. Het enige wat je hoeft te doen, is onderstaande 3 stappen te volgen. Lees snel verder!

  1. Inloopkast in de slaapkamer of aparte kamer?

De eerste stap die je moet volgen is bedenken waar je je inloopkast wilt maken. Zo kun je een gedeelte van je slaapkamer opofferen om een kleine inloopkast te maken, maar je kunt er ook een hele kamer aan wijden. The bigger, the better right ;)!?

Ook op zolder zou je een walk in closet kunnen maken. Juist de schuine wanden van de zolder zijn er handig om te gebruiken voor de inrichting. Lees verder hoe!

  1. Maak ruimte voor je walk-in-closet

De volgende stap lijkt lastig, maar is eigenlijk heel eenvoudig: ruimte maken zodat je je ideale inloopkast op maat kunt maken en inrichten.  Het enige wat je hoeft te doen is bekijken welke spullen niet noodzakelijk op die plek hoeven te liggen of staan. Voor deze spullen zal je een andere ruimte moeten zoeken.

Ga je een hele kamer inrichten als inloopkast? Bekijk dan welke spullen je niet dagelijks gebruikt en berg ze op een in beveiligde en verwarmde opslagruimte bij een ALLSAFE Mini Opslag vestiging bij jou in de buurt. Wintersportspullen, kerstspullen en seizoenskleding heb je maar een klein gedeelte van het jaar nodig en kun je dus extern opbergen om thuis meer ruimte te maken voor je inloopkast. Al vanaf € 1,40 per week kun je 10 gevulde verhuisdozen opbergen!

  1. Richt je inloopkast zo efficiënt mogelijk in (dan passen er ook meer schoenen, tassen en kleding in;)

De laatste stap is om je inloopkast zo in te richten dat je er zoveel mogelijk in kwijt kunt; want heel veel kleding, schoenen en tassen is wat we willen toch ladies ;)? Hieronder vindt je een aantal inloopkast ideeën zodat je zelf kan bepalen wat jij in jouw walk in closet gaat bouwen!

Schoenenopbergsysteem

Inloopkast voor je schoenen

Met slechts een smal stukje ruimte in gebruik kun je toch een heleboel schoenen opbergen. Bij bijvoorbeeld Ikea kun je dit handige schoenenopbergsysteem maken.

Schuine wanden

Inloopkast met schuine wanden

Schuine wanden in je kamer of zolder kun je juist heel goed benutten wanneer je je walk in closet gaat ontwerpen! De ruimtes die je normaal niet zou benutten, zijn nu erg geschikt voor het ophangen van een kledingroede of het maken van vakken voor schoenen, tassen en shirts.

Tips voor een inloopkast in een kleine ruimte

Inloopkast in je slaapkamer

Ook als je niet al teveel ruimte hebt, kun je toch een inloopkast maken. Combineer bijvoorbeeld kastjes, roedes en planken boven elkaar zodat je goed de hoogte van de kamer benut. Ook kijk in welke kleine hoekjes je een rode kan ophangen. Zo heb je al snel een kledingrek gemaakt! Heb je geen aparte kamer Maak dan gebruik van een gordijn of mobiel wandje dat je achter je bed maakt. Zo blijft je kamer opgeruimd ogen en heb je toch je walk in closet!

Volg bovenstaande stappen en je hebt je eigen inloopkast! Wil je meer weten op het gebied van wooninspiratie? Bekijk dan onze andere blogs of like onze Facebookpagina!

Ps: schrijf je in voor onze nieuwsbrief om elke keer een update te krijgen over een nieuwe woonblog, meer woontips, kortingsacties en winacties!

Gerelateerde artikelen

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!
Woontips
Leestijd: 6 minuten

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!

In Nederland is het kleiner wonen in opkomst. Kleiner wonen bi... Lees verder

Tips om van de gourmetlucht af te komen
Woontips
Leestijd: 4 minuten

Tips om van de gourmetlucht af te komen

De feestdagen staan voor de deur! Ben jij ook al bezig met he... Lees verder

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?
Woontips
Leestijd: 5 minuten

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?

De feestdagen staan weer voor de deur. Onderzoek wijst uit da... Lees verder