• Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

  • Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

Je tuin winterklaar maken in 3 stappen

19 oktober 2016 Door ALLSAFE Leestijd: 5 minuten
Je tuin winterklaar maken in 3 stappen Woontips

Winter is coming! Hoewel je in de zomer het meeste tuinonderhoud hebt, heb je ook nog even wat werk om je tuin winterklaar te maken. Om het werk zoveel mogelijk te verlichten, hebben wij dit klusje in 3 stappen opgedeeld zodat het zo geklaard is!

1.Zoek een binnenruimte voor tuinmeubelen en kwetsbare spullen

BBQ winterklaar makenRegen en vorst tast je tuinmeubilair, gereedschap, planten en struiken aan. Wanneer je alles buiten laat staan kan dit zorgen voor veel schoonmaakwerk in de lente, maar ook voor permanente beschadigingen waardoor je kans hebt dat je alles opnieuw moet aanschaffen.

Er zijn weliswaar hoezen voor je tuinmeubelen, maar vaak zijn deze niet ademend, waardoor je kans loopt op weerplekken in je tuinmeubelen van bijvoorbeeld Polywood of hardhout. Heb je een tuintafel met glasplaat, dan loop je kans dat deze gaat barsten door vocht wat erin bevriest. Probeer dan ook om zoveel mogelijk tuinmeubelen naar binnen te halen!

Hier heb je een aantal opties voor; als je een grote schuur of garage hebt, dan kun je deze ervoor gebruiken. Let er wel op dat dit wel goed geventileerde en geïsoleerde ruimtes zijn.

Heb je geen schuur of garage of geen plek om je tuinmeubelen er voor de winter in op te bergen, dan kun je ook kijken naar externe opslagruimte bij jou in de buurt. Bij ALLSAFE Mini Opslag heb je goed beveiligde, verwarmde en geventileerde ruimtes in allerlei maten.  Zo kun je al in een ruimte van 1m3 10 dozen met tuingereedschap en potten kwijt vanaf € 1,40 per week. Voor je tuinset, tafels, stoelen, parasols, bbq enz. heb je grotere ruimtes beschikbaar. Zo bespaar je veel (schoonmaak)tijd en geld! Een nieuwe tuinset is namelijk al snel € 1000,-.

Heb je ook nog een motor of e-bike waar je de komende maanden geen gebruik van maakt? Zet deze dan in een verwarmde en beveiligde winterstalling bij ALLSAFE. Voor  € 29 per maand hoef jij je geen zorgen te maken over beschadigingen.

2.Bescherm de tuinspullen die niet naar binnen kunnen

Bescherming vogels in de winterNatuurlijk heb je ook items in de tuin die je niet naar binnen kunt halen. Je gazon, vijver, vaste planten, struiken en bomen zullen de winter moeten overleven:

  • Gazon: maai je gazon tot 4 cm, haal alle blaadjes eraf  en loop zo min mogelijk over een bevroren gazon.
  • Buitenkraan afsluiten: sluit de buitenkraan af en tap deze af met een vorstventiel. Haal de slang naar binnen.
  • Vijver: het beste kun je een ijsvrijhouder in je vijver plaatsen, zo blijf je een wak behouden en krijgen je vissen en vijverplanten nog zuurstof.
  • Drinkbakjes voor de vogels; ook de vogeltjes moeten beschermd worden! Leg gaas over de drinkbakjes zodat vogels er niet in kunnen badderen. Wanneer ze nat worden, kunnen hun vleugels bevriezen.
  • Planten en struiken: de meeste hiervan kun je beschermen door ze in te pakken met jute, stro, bamboe en droog blad.
  • Bomen: snoei ze voor december en bescherm ze met rietmatten.

3.Fleur de tuin op met winterharde planten/overkapping/vuurkorf.

winterharde plantenOm je tuin sfeervol te houden, kun je nog een aantal dingen doen. Zo kun je winterharde planten en groenblijvende planten aanleggen. Je hebt zelfs winterharde bloemen!

Ben je een echt buitenmens, dan is het leuk om een overkapping te (laten) bouwen. Een vuurkorf erbij en je zit heerlijk warmpjes buiten.

Wist je daarnaast dat het tot de 1e week van december mogelijk is om voorjaarsbloeiende bollen te planten! Zet ze goed diep in de aarde en je hebt in de lente verse nieuwe planten!

Met bovenstaande 3 stappen is jouw tuin winterklaar, heb je een heerlijke wintertuin en het minste tuinonderhoud. Meer tips over tuinonderhoud en wonen? Like dan onze Facebookpagina voor leuke woontips en inspiratie!

Graag nog wat meer tuintips voor in de winter? Lees verder in onze blog:

Gerelateerde artikelen

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!
Woontips
Leestijd: 6 minuten

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!

In Nederland is het kleiner wonen in opkomst. Kleiner wonen bi... Lees verder

Tips om van de gourmetlucht af te komen
Woontips
Leestijd: 4 minuten

Tips om van de gourmetlucht af te komen

De feestdagen staan voor de deur! Ben jij ook al bezig met he... Lees verder

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?
Woontips
Leestijd: 5 minuten

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?

De feestdagen staan weer voor de deur. Onderzoek wijst uit da... Lees verder