• Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

  • Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

5 elementen voor een ideale loungetuin!

2 augustus 2017 Door ALLSAFE Leestijd: 4 minuten
5 elementen voor een ideale loungetuin! Woontips

De tuin kan de ideale plek zijn om lekker te ontspannen, zeker in de zomer. Neem een duik in het zwembad, zak lekker onderuit in je loungeset of nodig vrienden uit voor een barbecue. Je tuin moet er dan wel klaar voor zijn. Hoe je dit het beste aanpakt? Wij behandelen 5 onderdelen om je loungetuin tip top in orde te maken!

1. Comfortabele tuinmeubelen

DIY tuinsetEen comfortabele loungeset mag niet ontbreken in je tuin. Goed kunnen zitten, liggen en/of hangen zijn het begin van een relaxte avond. Loungesets zijn er in allerlei soorten en maten. Zit de ideale set er voor jou niet bij? Duik je tuinhuis in en neem het gereedschap ter hand! Met een paar pallets, een emmertje verf en kussens maak jij jouw ideale tuinmeubelen op maat. Een mooi project! Wanneer je bankjes maakt, denk er dan ook eens aan om onder de zitruimte opbergruimte te creëren. Zo bespaar je weer ruimte!

2. Tuinverlichting

Loungeavonden willen nog weleens de neiging hebben tot na zonsondergang door te gaan. De kinderen zijn naar bed (of zijn heel stil blijven zitten waardoor je even vergeten bent ze naar bed te sturen) en je zit met vrienden of je partner nog lekker na te tafelen. Buitenverlichting kan de sfeer helemaal afmaken.

3. Overkapping in je loungetuin

Overkapping in loungetuin makenOp hele warme dagen kan een overkapping in je tuin goed bescherming bieden tegen de brandende zon. Wanneer het later op de avond wordt en een beetje afkoelt, kan een overkapping weer goed de warmte vasthouden. In combinatie met heaters, een vuurkorf of de nog smeulende barbecue kan dit je avonden extra comfortabel maken. Daarbij hoef je bij een regenbuitje niet per se meer naar binnen. De overkapping kan je zelf bouwen, maar je kunt bijvoorbeeld ook je tuinhuis (gedeeltelijk) ombouwen tot loungehoek. Spullen die erin staan die je toch niet vaak nodig hebt, kun je elders laten opslaan. Denk eens aan bijzonder gereedschap, je skispullen en bouwmateriaal. Je spullen zijn veilig opgeborgen en jij benut de ruimte in je tuin optimaal!

4. Jacuzzi in je tuin

De finishing touch voor elke zomerse tuin is toch wel een jacuzzi of hot tub. Wat is er nu lekkerder dan op de zonnige dagen lekker in het water te zitten/liggen. Overdag een beetje afkoeling tegen de hitte en ‘s avonds een heet bad vol schuim. Ook een (ijs)koud bad kan bevorderlijk zijn na het sporten! Je kunt een jacuzzi in laten bouwen, maar een opblaasbare jacuzzi is ook een optie. Wel zo makkelijk! Google maar een ‘opblaasbare jacuzzi’ en je vindt een heleboel online aanbieders.

Opblaasbare jacuzzi

5. Geef een leuk tuinfeest om je loungetuin te introduceren

Je loungetuin mag nu gezien worden. Nodig je vrienden en familie uit en maak er een mooie dag van! Aan jouw tuin zal het niet liggen. Je kunt in de jacuzzi zitten, onder de overkapping op de loungebank neerploffen, de barbecue aangooien en ’s avonds tot laat genieten van de mooi verlichte tuin. Eigenlijk ben je overal op voorbereid. Het enige wat je niet in de hand hebt, is het weer. Dus hopen op een lekker zonnetje!

Gerelateerde artikelen

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!
Woontips
Leestijd: 6 minuten

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!

In Nederland is het kleiner wonen in opkomst. Kleiner wonen bi... Lees verder

Tips om van de gourmetlucht af te komen
Woontips
Leestijd: 4 minuten

Tips om van de gourmetlucht af te komen

De feestdagen staan voor de deur! Ben jij ook al bezig met he... Lees verder

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?
Woontips
Leestijd: 5 minuten

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?

De feestdagen staan weer voor de deur. Onderzoek wijst uit da... Lees verder