• Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

  • Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

Comfort in je huis – Feng shui als de sleutel tot rust

29 november 2017 Door ALLSAFE Leestijd: 7 minuten
Comfort in je huis – Feng shui als de sleutel tot rust Woontips

Je gaat naar het werk, de studie, langs bij vrienden, familie en onderweg beantwoord je nog even snel je mail, check je je Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Snapchat. Hopelijk haal je nog net de trein, maar de bus waar je in zit loop twee minuten achter op schema! Onze dagen zijn gevuld en hoe lekker is het dan om thuis helemaal tot rust te komen, de hectiek achter je te laten? Juist, heerlijk.

Om helemaal tot rust te komen, moet je interieur daar goed op ingericht zijn. Feng shui, een meer dan 3000 jaar oude filosofie, helpt je daarbij. Het gaat over de relatie tussen de mens en zijn leef- of werkomgeving. Harmonie en evenwicht staan hierbij centraal. Als je dit goed toe weet te passen kan jij ultiem ontspannen! Met een aantal tips helpen wij je om optimaal te kunnen ontspannen in jouw woning.

Feng shui in de slaapkamer

feng shui slaapkamer kleuren rustMisschien wel de belangrijkste ruimte om goed tot rust te kunnen komen, is de slaapkamer. Hier pak je immers je (soms schaarse) uurtjes slaap. Die ruimte gaan we in orde maken met wat feng shui!

Een eerste belangrijk punt zijn de kleuren van je interieur. Mooie patronen of felle kleuren kunnen aantrekkelijk zijn, maar voor in slaapkamer zijn rustige kleuren op de muur de beste keuze. Die prikkelen je zintuigen minder waardoor je rust in je hoofd krijgt. Als je het mooi vindt om patronen in je slaapkamer te hebben, kies dan ook voor eenvoudige en rustige patronen zoals in het voorbeeld hiernaast.

Feng shui in de slaapkamer rustDaarnaast is het voor een goede feng shui slaapkamer belangrijk om niet teveel spullen in zicht te hebben die je doen denken aan activiteiten van overdag. Door het zien van die spullen blijven je hersenen actief omdat ze herinnerd worden aan de dingen waar je je overdag mee bezighoudt. Wanneer je ervoor zorgt dat je het aantal spullen in je slaapkamer minimaliseert, kunnen je hersenen tot rust komen en val je sneller in slaap! Qua kasten is het dan ook verstandig om te kiezen voor de varianten die afgesloten kunnen worden zoals het elegante voorbeeld aan met de twee grote zwarte deuren aan de linkerkant. Zo kan je een hoop spullen in je kamer opbergen (zoals je kleding) zonder dat je nachtrust erdoor verstoord wordt.

De plaatsing van je bed is belangrijker dan je misschien zou denken. Zo mag volgens de leer van de feng shui je bed niet direct tegenover de deur staan, maar moet je de deur wel kunnen zien vanuit je bed. Dit kan bijvoorbeeld door de handige plaatsing van een spiegel. Ook mag je bed niet onder een raam geplaatst worden. Wanneer je geen andere mogelijkheid hebt, kies dan voor donkere gordijnen die het in z’n geheel bedekken.

Feng shui in de woonkamer

Rusten doe je niet alleen als je slaapt. Je kunt ook lekker bij de open haard gaan zitten, een boekje lezen, een kopje koffie drinken of gewoon even bijpraten met elkaar.

In plaats van dit bij de tv te doen, werkt het heel goed om er aparte ‘rustplekken’ voor te creëren. In je woonkamer kun je daarvoor bijvoorbeeld comfortabele fauteuils bij de haard zetten of zitzakken in de hoek neerleggen om een leeshoek te creëren.

Voor de kinderen kan een speelhoek juist weer ideaal zijn. Baken die vooral goed af zodat de berg speelgoed altijd onder controle blijft. Zo blijft je huis lekker opgeruimd en hebben de kinderen hun eigen hoekje om te kunnen spelen.

Knusse hoekjes in huis

Een woonkamer die vol staat met spullen kan nooit Feng Shui zijn. Er moet rust, ruimte en harmonie heersen. Overbodige spullen moeten weg. Stoelen moeten met de rugleuning naar een blinde muur staan en zicht bieden op de deur van de ruimte. Planten zijn ook belangrijk. Die geven zuurstof en positieve energie af! Spiegels reflecteren positieve energie en zijn dan ook een welkome aanvulling.

Nog meer ruimtes voor comfort

Wat het allerbelangrijkste is, is dat iedereen een plek heeft waar hij of zij zich even terug kan trekken. Even je eigen ding kunnen doen is voor iedereen wel eens lekker! Buiten de voorbeelden van de slaapkamer en de woonkamer zijn er nog veel meer voorbeelden te bedenken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een sportkamer.

Dat klinkt in het kader van rust misschien vreemd, maar je weet wat ze zeggen: zonder inspanning geen ontspanning. Daarom verdient ook je eigen home gym een plekje in huis. Je sportomgeving vraagt weer om een hele andere indeling. Dit is geen kamer waar je rustig aan boekje leest maar je uiterste concentratie vasthoudt om juist alles uit jezelf te halen wat erin zit. Wat is er lekkerder dan na een dag werken even goed te trainen? Ondanks dat het misschien geen directe rust is, kan je wel even je hoofd leegmaken. Dat boekje lezen komt daarna wel! We hebben ook een blog geschreven voor de ideale fitnessruimte, lees hem hier!

Fitness aan huis

Creëer de ruimte

Wellicht heb je niet meteen voldoende kamers beschikbaar om voor iedereen een eigen ruimte te creëren. Oorzaak hiervan is vaak dat wij allerlei spullen in onze huizen opbergen die we eigenlijk niet of niet vaak nodig hebben. Die spullen nemen kostbare ruimte in beslag die je ook kan gebruiken om je nieuwe rustplaats in te richten waar je wel (vrijwel) elke dag behoefte aan hebt. Zo kan je heel goed je zolder, garage of kelder tot een waar rustparadijs maken!

ALLSAFE Mini Opslag biedt dan uitkomst. Je kunt je spullen al vanaf €1,40 per week kwijt. Mini opslag is veelzijdig en je kunt er dan ook bijna alles wel kwijt. Wanneer je je spullen weer nodig hebt, kan je er direct bij. Ideaal!

Geniet van het comfort van je nieuwe inrichting

Door de nieuwe inrichting van je huis kan jij nu ultiem ontspannen in je huis. Sporten, een boekje lezen of je kinderen lekker laten spelen. Jouw huis is nu overal op ingericht. Maak je hoofd leeg tijdens het sporten of leg je telefoon eens weg en ga lekker voor de haard zitten met je partner of een goed boek. Zo ben jij binnen no time weer opgeladen en klaar voor de nieuwe dag!

Gerelateerde artikelen

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!
Woontips
Leestijd: 6 minuten

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!

In Nederland is het kleiner wonen in opkomst. Kleiner wonen bi... Lees verder

Tips om van de gourmetlucht af te komen
Woontips
Leestijd: 4 minuten

Tips om van de gourmetlucht af te komen

De feestdagen staan voor de deur! Ben jij ook al bezig met he... Lees verder

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?
Woontips
Leestijd: 5 minuten

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?

De feestdagen staan weer voor de deur. Onderzoek wijst uit da... Lees verder