• Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

  • Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

Is jouw huis al helemaal verhuurklaar?

23 juli 2019 Door ALLSAFE Leestijd: 8 minuten
Is jouw huis al helemaal verhuurklaar? Woontips

Heey vakantieganger! Wat zijn jouw plannen voor de zomer? Ga je naar het buitenland of geniet je vanaf een camping van het Nederlandse weer? Waar je ook heen gaat: je huis in Nederland staat leeg… Vind je dat nou ook zonde en zou je in de vakantie wel een leuk zakcentje kunnen gebruiken? Aarzel niet en verhuur je huis! Wij vertellen je wat je allemaal moet weten en hoe je je huis verhuurklaar maakt. Ready. Set. Go!

Het verhuren van je huis kun je natuurlijk zelf regelen, maar tegenwoordig is het heel populair om je woning aan te bieden via Airbnb of Homestay. Zo kunnen mensen van over heel de wereld online bekijken hoe je huis eruitziet. Jij kunt vervolgens hun profiel en aangevraagde reservering bekijken en aangeven of je ermee akkoord gaat. Makkelijk hè? Wanneer de reservering eenmaal staat is het belangrijk om je woning helemaal verhuurklaar te maken.

verhuurklaar

Pas op: de verhuurpolitie!

Voordat je überhaupt denkt aan het verhuren van je huis, is het praktisch om te kijken of het allemaal mag en wat je moet regelen! Ga bij je gemeente na of het is toegestaan om je huis te verhuren. De gemeente Amsterdam heeft bijvoorbeeld een regel dat je je huis niet langer dan twee maanden per jaar mag verhuren en dat de verhuurder toeristenbelasting moet betalen voor zijn gasten. Ga je hier tegenin dan staat je een behoorlijke boete te wachten!

Een goede huur

Goedgekeurd? Top! Nu is het tijd om je huis online te zetten. Ga voor Airbnb hetzelfde te werk als bij een mogelijke verkoop van je huis. Je wilt dat je huis er aantrekkelijk en verhuurklaar uitziet. Laat daarom foto’s maken door een professionele fotograaf van Airbnb. Hiermee zet je jouw woning in ‘the picture’ en happen huurders sneller toe. Voeg bij de foto’s een uitgebreide omschrijving van je huis toe en benadruk de apparaten, zoals een Nespresso apparaat of elektrische zonwering. Alles om je woning wat aantrekkelijker te maken!

Heey, jij daar…

Huurders doen het liefst zaken met huiseigenaren met een vriendelijk en betrouwbaar uiterlijk, dat zou jij waarschijnlijk ook doen! Denk daarom goed na over een profielfoto op de website. Reageer zo snel mogelijk op mensen die jouw huis willen huren, dit schept niet alleen een vertrouwensband maar is ook goed voor je ranking in Airbnb. Bespreek duidelijk je regels met je huurder qua borg, sleutels, gebruik van extra’s als rolluiken, airconditioning, verwarming etc.

Geen vuilnisbelt

Het belangrijkste is natuurlijk dat het huis er voor je huurders in het echt net zo mooi en schoon uitziet als dat je dat op de plaatjes op de site had staan. Alles kan er namelijk nog zo hip en trendy uitzien, met overal stof en rommel is het niet zo aantrekkelijk om er te slapen… Prullenbakken leeg, alle haren uit het putje, geen aangekoekte etensresten op het fornuis en lekker schone lakens op de bedden! Helemaal verhuurklaar.

Keukenprins

verhuurklaar

Naast dat de keuken schoon genoeg moet zijn om te koken, moet alles ook wel een beetje compleet zijn om er een fatsoenlijke maaltijd in te koken! Hetzelfde geldt voor de andere kamer: zorg dat er niks ontbreekt! Als je net je woning aan het verhuren bent, zal je er nog best vaak achter komen dat je nog best veel mist… Denk bijvoorbeeld aan genoeg ruimte om ook grote gezinnen in je woonkamer te kunnen laten zitten, een kinderstoel, een zitje voor buiten maar ook een parasol voor als je je woning in de benauwde Nederlandse zomers gaat verhuren.

Scherven brengen geluk!

We snappen het ook dat het verhuren van je woning best een stap kan zijn. Het is dan ook logisch dat je je persoonlijke en kostbare spullen uit veiligheidsoverwegingen liever niet laat liggen wanneer je alles verhuurklaar gaat maken. Haal echt persoonlijke spullen en kostbare apparaten weg en sla ze bijvoorbeeld op in een externe opslagruimte. Het zou zonde zijn als die dure vaas van oma of een ander erfstuk op de grond kapot valt of een waardevol item kwijtraakt. Neem het zekere voor het onzekere en zorg dat je niet achteraf de scherven moet opruimen! Ook kun je foto’s maken van je spullen en na terugkomst kijken of je huis er nog hetzelfde uitziet als bij vertrek. Neem altijd het zekere voor het onzekere en kijk of je voldoet aan de algemene voorwaarden van Airbnb, ook voor de verzekering.

Persoonlijke ruimte

Voor je gasten is het wel prettig als ze van de woning een beetje hun eigen plekje kunnen maken. Zorg dan ook voor voldoende ruimte waar ze hun spulletjes kwijt kunnen. Denk aan een kledingkast, nachtkastje en dressoir. Zo hoeven ze niet ‘uit hun koffer’ te leven. Sla je eigen spullen tijdelijk elders op, bijvoorbeeld in verhuisdozen in een externe opslag, zodat je ze ook makkelijk weer naar huis kan meenemen als je zelf weer terug bent van vakantie.

Bingewatchen!

Sommige dingen zijn juist slim om wél achter te laten in je vakantiehuis. Als extra service voor je gast bied je wat entertainment aan. Een televisie en radio zijn bijvoorbeeld vrij standaard, tegenwoordig ook bijvoorbeeld met compleet Videoland of Netflix-account. Van alle gemakken voorzien! Denk ook aan wat spelletjes, tijdschriften, boeken en reisgidsen. Ook niet onbelangrijk: wifi! Tegenwoordig kan niemand meer zonder en kun je zeker rekenen op wat klachten als dit niet piekfijn in orde is! Vooral van wat prikkelbare pubers…

netflix

Ook in de inrichting van je huis kun je nog wat doen om je gasten op hun gemak te stellen. Denk er bijvoorbeeld aan om rust in je woning te brengen, zodat het niet te benauwend en chaotisch overkomt. Zorg voor het gebruik van neutrale kleuren. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat dit zorgt voor fijne emoties!

Tot slot nog wat tips waarmee je ervoor zorgt dat je gasten zich helemaal thuis gaan voelen!

  • Laat je contactgegevens achter zodat je gasten jou altijd kunnen bereiken in geval van nood.
  • Benoem wat leuke bezienswaardigheden in de buurt. Wellicht hebben je gasten al  research gedaan, toch kan het geen kwaad om ze wat leuke tips te geven.
  • Omdat je niet zit te wachten op vervelende reacties na terugkomst, is het verstandig je buren of omwonende te informeren dat er tijdelijk andere mensen in je huis zitten.

Hoe groot de ruimte ook is die je wilt verhuren, de ervaring leert dat ook de kleinste kamertjes verhuurd kunnen worden. Het is een kwestie van de ruimte die je hebt verhuurklaar maken en op een effectieve manier benutten! Haal alle overtollige spullen eruit en sla ze extern op in een opslagruimte. Zo heb jij rust op je vakantie en hoef je je minder druk te maken of het wel allemaal goed gaat met je eigen stekkie. ALLSAFE geeft je rust én ruimte! Ga jij al aan de slag?

Gerelateerde artikelen

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!
Woontips
Leestijd: 6 minuten

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!

In Nederland is het kleiner wonen in opkomst. Kleiner wonen bi... Lees verder

Tips om van de gourmetlucht af te komen
Woontips
Leestijd: 4 minuten

Tips om van de gourmetlucht af te komen

De feestdagen staan voor de deur! Ben jij ook al bezig met he... Lees verder

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?
Woontips
Leestijd: 5 minuten

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?

De feestdagen staan weer voor de deur. Onderzoek wijst uit da... Lees verder