• Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

  • Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

Niet weggooien, maar herwaarderen– Deel 1, de tuin

30 mei 2018 Door ALLSAFE Leestijd: 6 minuten
Niet weggooien, maar herwaarderen– Deel 1, de tuin Woontips

Mensen hebben vaak veel spullen in huis die ofwel grote emotionele ofwel grote financiële waarde hebben. In de loop der tijd gooien we ook weer veel van die spullen weg. Soms omdat we er geen ruimte voor hebben en soms omdat ze in onbruik zijn geraakt. Zonde! Vaak kan je oude spullen hergebruiken met een beetje slimmigheid. Niet alles direct weggooien, maar herwaardering voor je oude spullen levert je veel nieuw gebruiksplezier op!

Wij leggen je in drie delen uit hoe je dat doet! In deel 1 gaat het over de tuin, in deel 2 zijn de keuken en badkamer aan de beurt en we sluiten af met de woonkamer in deel 3. Nu eerst dus inspiratie voor de tuin!

Hergebruik van je spullen in de tuin

De tuin, de plek waar je in de zomer waarschijnlijk veel tijd door zal brengen. Lekker genieten van het zonnetje, tuinieren, spelen met de kinderen, barbecueën, noem maar op. De zomer kan niet lang genoeg duren! Hoe kan je met oude spullen je tuin extra opleuken?

Hergebruik van oude flessen

Hergebruik van je spullen in de tuinOude flessen bieden tal van mogelijkheden om een nieuw leven te leiden. Veel mensen zien ze na gebruik als afval en gooien het weg, maar wij zijn voor het hergebruik van afval. Zo kunnen oude flessen bijvoorbeeld geïntegreerd worden in een afscheiding. Bij gebruik van (deels) gekleurde flessen kan je een mooi patroon maken en gekleurd licht creëren. Dat fleurt je tuin leuk op!

Word jij ook altijd vrolijk van het gezang van de vogels? Zorg ervoor dat zij het ook leuk vinden om bij jou te zijn. Hoe je dat slim doet? Met voedsel! Met een paar gaten in een oude fles zorg jij ervoor dat de vogels bij jou in de tuin hun maagje vol kunnen eten.

Nog meer plezier voor de vogels? Maak je eigen vogelbadje! Dan móét je tuin haast wel binnen no time vol zitten met vrolijk zingende vogels. Je kunt dit al gemakkelijk snel doen door een diep bord of schaal te vullen met wat water. Met een oude tafelpoot of een ander stuk hout zet je het badje mooi op hoogte. Veilig uit de buurt van de katten en mooi in het zicht voor jou.

Hergebruik van spullen voor je planten

Hergebruik van spullen voor je plantenOm je planten leuk neer te zetten bieden oude blikken een mooie basis. Met een likje verf (en misschien ook wel zonder) staat het hartstikke leuk in combinatie met jouw bonte plantenverzameling!

Pallets zijn een stuk veelzijdiger dan je op het eerste gezicht zou denken. Door er meerdere te gebruiken kan je bijvoorbeeld een mooie bank creëren. Voorzie er één van wieltjes en je hebt een tafeltje. Of zet hem eenvoudigweg op z’n kant en je kunt er een hoop planten leuk in kwijt!

Nog zo’n multifunctioneel voorwerp is de trap. Met een likje verf en bijvoorbeeld een paar planken kan je er van alles op kwijt. In deel 2 en deel 3 volgen nog meer opties!

Hergebruik van spullen voor je poort

Hergebruik van spullen voor je poortOud gereedschap kan een mooi nieuw leven krijgen door bijvoorbeeld je toegangspoort hiermee op te leuken. Zo is je hek meteen mooi in de tuin(ier)-stijl gedecoreerd!
Het heeft wel wat weg van twee wachters die hun lansen kruisen wanneer je geen toegang krijgt, hoewel het poortje vermoedelijk minder weerstand zal bieden. Wel zo prettig voor je bezoek ;).

Een ander origineel idee voor je poort is het gebruik van oude fietsen en/of fietswielen. Met een likje verf ziet het er mooi strak uit. Of je kunt er natuurlijk voor kiezen om juist verschillende (felle) kleuren te gebruiken.

Een mooie en chique accessoire kan je maken door je oude piano om te toveren tot buitenbar! Dat wordt een echte blikvanger in je tuin. Immers, hoeveel mensen zullen dat nu al hebben? Ga snel aan de slag en wees de trendzetter!

Spullen slim opbergen

Door het hergebruik zijn een hoop spullen al de afvalberg-dans ontsprongen, maar we kunnen nog meer doen. Sommige spullen willen we namelijk wegdoen omdat ze in onbruik zijn geraakt, maar soms is het een kwestie van ruimtegebrek. Dan is weggooien ook niet noodzakelijk! Door slim externe opbergruimte te benutten hoef jij geen spullen meer weg te doen. Je zet je spullen als het ware in een externe schuur of zolder waar je altijd bij kan. Slim toch?

Hergebruik en creatieve ideetjes

Hergebruik en creatieve ideetjesWe hebben je nu al best wat mooie voorbeelden gegeven, maar er kan natuurlijk nog veel meer! Het is een kwestie van de manier van kijken naar je spullen. Door deze voorbeelden ga je anders naar spullen kijken en zie je straks veel meer mogelijkheden.

Als je zelf leuke ideeën hebt, deel ze dan vooral zodat iedereen kan profiteren! In deel 2 vertellen we je meer over de mogelijkheden in je badkamer en keuken en in deel 3 over verschillende mogelijkheden in de woonkamer. Met de tuin kan je nu in ieder geval aan de slag, succes en veel plezier!

Volg ons voor meer inspiratie op het gebied van wonen en slim opbergen op Facebook, Instagram of schrijf je in voor de nieuwsbrief via onze website!

Gerelateerde artikelen

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!
Woontips
Leestijd: 6 minuten

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!

In Nederland is het kleiner wonen in opkomst. Kleiner wonen bi... Lees verder

Tips om van de gourmetlucht af te komen
Woontips
Leestijd: 4 minuten

Tips om van de gourmetlucht af te komen

De feestdagen staan voor de deur! Ben jij ook al bezig met he... Lees verder

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?
Woontips
Leestijd: 5 minuten

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?

De feestdagen staan weer voor de deur. Onderzoek wijst uit da... Lees verder