• Gratis transport

  Gratis transport

 • 24/7 beveiliging

  24/7 beveiliging

 • Laagste prijs

  Laagste prijs

 • Huren vanaf één week

  Huren vanaf één week

 • Gratis transport

  Gratis transport

 • 24/7 beveiliging

  24/7 beveiliging

 • Laagste prijs

  Laagste prijs

 • Huren vanaf één week

  Huren vanaf één week

Zó creëer je een ideale hobbyschuur om in te klussen

2 oktober 2014 Door ALLSAFE Leestijd: 4 minuten
Zó creëer je een ideale hobbyschuur om in te klussen Woontips

De droom van veel mannen is om een klus- en hobbyschuurtje te hebben waarin ze naar hartenlust kunnen klussen en sleutelen. Maar vaak is de schuur zo vol, dat het daar niet van komt. Handig is om ruimte te maken, maar hoe pak je dit aan? In dit blog staat een stappenplan om een ideale klus- en hobbyschuur te creëren.

Stap 1: Kies een ruimte die je zou willen gebruiken om in te klussen of als hobbyschuur

Waar zou je graag willen klussen of sleutelen? Heb je een schuur, garage of tuinhuis die nu vol staat met spullen, maar waar je graag aan projecten zou willen werken? Puilt je zolder uit van spullen die je nauwelijks gebruikt? Dit zijn ruimtes waar je een ideale hobbyplek van zou kunnen maken. Kies een ruimte die je hiervoor wil gebruiken.

Stap 2: Maak ruimte

Om deze ruimte te kunnen gebruiken als hobbyplek, moet je ruimte maken. Als je geen plek meer over hebt om te staan, is het tijd om je spullen te inventariseren: verdeel alles in drie groepen. Een groep met spullen die kan blijven, een groep met items die definitief weg kan en een groep met spullen die je weinig gebruikt, maar wel wil bewaren. Spullen in deze laatste groep zou je extern kunnen opslaan, waardoor je meteen veel ruimte creëert. Driekwart van de spullen gebruik je vaak maar één seizoen van het jaar (denk aan de barbecue, parasols en tuinstoelen). Je kan de externe bergruimte zien als een 2e schuur waar je gewoon bij kan wanneer je wil.

Stap 3: Richt je plek mooi in

Nu je ruimte hebt gemaakt, kan je deze inrichten als hobbyruimte. Maak de ruimte gevoelsmatig nog groter door voor genoeg lichtinval te zorgen en gebruik te maken van lichte kleuren. Een lichte ruimte lijkt groter en is van belang als je niet op je eigen vingers wil slaan door slecht zicht of je klussen goed wil afwerken.

Maak daarnaast gebruik van de hoogte! Veel schuren, tuinhuisjes, zolders en garages hebben een beperkte ruimte en vaak wordt de ruimte in de hoogte niet ten volste benut. Probeer zoveel mogelijk op een hogere plek ruimte te creëren door bijvoorbeeld planken op te hangen. Zo kun je veel meer spullen kwijt in een beperkte ruimte.

Een tafel of werkbank neerzetten is handig om aan je projecten te werken. Heb je een werktafel, maar staat deze vol met dozen en gereedschap? Maak hier dan met een boor een aantal gaten in zodat je er schroevendraaiers, tangen en ander gereedschap in kan hangen. Een andere optie is om een houten (triplex)plaat tegen de muur te plaatsen en daar dikke spijkers of schroeven in te bevestigen waar je je gereedschap aan kunt hangen. Heb je genoeg ruimte? Dan is de simpelste oplossing om ladekastjes neer te zetten waar al je gereedschap in kan.

Voor de finishing touch is het leuk om sfeer te creëren in je hobbyschuur, tuinhuis of garage. Je kan het klusthema doorvoeren in de decoratie door een hark te gebruiken als gereedschapshouder. Monteer het ijzeren gedeelte horizontaal aan de muur en hang je scharen en tangen aan de punten. Een ander idee is om emmers met de bodem tegen de muur te monteren en daar je spullen in te leggen of er iets aan te hangen. Op onze Pinterest pagina staan allerlei inspirerende ideeën! Daarnaast kun je tijdens het klussen muziek opzetten waardoor het extra leuk wordt om aan projecten te werken. Zo wordt de rommelschuur je ideale werkplek!

Gerelateerde artikelen

10 goede voornemens voor leuker wonen!
Woontips
Leestijd: 6 minuten

10 goede voornemens voor leuker wonen!

Januari – tijd om aan je goede voornemens te beginnen! De go... Lees verder

Tips om van de gourmetlucht af te komen
Woontips
Leestijd: 5 minuten

Tips om van de gourmetlucht af te komen

De feestdagen staan voor de deur! Ben jij ook al bezig met he... Lees verder

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?
Woontips
Leestijd: 5 minuten

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?

De feestdagen staan weer voor de deur. Onderzoek wijst uit da... Lees verder