• Gratis transport

  Gratis transport

 • 24/7 beveiliging

  24/7 beveiliging

 • Laagste prijs

  Laagste prijs

 • Huren vanaf één week

  Huren vanaf één week

 • Gratis transport

  Gratis transport

 • 24/7 beveiliging

  24/7 beveiliging

 • Laagste prijs

  Laagste prijs

 • Huren vanaf één week

  Huren vanaf één week

Zo ga jij ook weer fit de zomer in

11 juli 2019 Door ALLSAFE Leestijd: 7 minuten
Zo ga jij ook weer fit de zomer in Woontips

Het is alweer juli en dat betekent: bijna vakantie! Je ziet jezelf al helemaal chillen aan het zwembad of het strand, shinen in je korte broek of rok. Maar wacht eens even, die zomer komt ineens wel heel snel vind je niet? Je hebt de afgelopen maanden nog lekker gesnoept en nog steeds veel te grote borden opgeschept in een all-you-can-eat restaurant. Hoe kun je nu nog, op het randje van de vakantie, je weer fit en wat lekkerder in je vel gaan voelen?

Oké, er moet dus wat snelheid in komen. En wie weet heb je met die hitte ook niet echt zin om binnen in de sportschool je helemaal heet leplazarus te gaan joggen, crossfitten of squatten. Daarnaast moet je er helemaal heen en dit kost alleen maar meer tijd. Nou, heb jij dan even geluk! Je krijgt van ons namelijk een stappenplan om ook vanuit huis weer ‘back-in-shape’ te komen. Nog een voordeel: je hoeft je niet druk te maken dat je met je bezweten hoofd bekenden tegenkomt in de sportschool.

Meer ruimte

thuisworkout fit

Natuurlijk kun je makkelijk zeggen ‘Ik richt gewoon mijn eigen sportschool in thuis!’, maar daar komt toch nog meer bij kijken dan je denkt. Thuis sporten vraagt om ruimte. Voor ieder type woonruimte en ieder type sporter zijn er mogelijkheden te creëren voor een thuis workout.

Allereerst wil je misschien een aparte kamer hebben om te sporten thuis. Nu is een gehele fitnesskamer niet voor elk huis weggelegd. Combineer daarom als het mogelijk is een andere kamer met deze sportruimte, zoals je werk- of logeerkamer. Nu staan deze kamers misschien al vol met spullen en gebruik je ze eigenlijk een beetje als ‘opslagkamer’. Dat kan anders. Met het extern opbergen van je spullen maak je deze ruimte eenvoudig vrij en wordt jouw opslagkamer in één klap klaar voor een fanatieke zweetruimte.

Ideale omstandigheden

Het voordeel van zo’n sportkamer is dat je hier gemakkelijk fitness apparaten zoals een fiets of hometrainer in kwijt kan. Zet voor wat extra sportmotivatie ook een televisie in deze ruimte neer, zo kun je ook niet zo makkelijk opgeven als je middenin een aflevering van die spannende serie zit! Een andere oplossing bij wat minder ruimte is een plek vrijmaken in de woonkamer. In plaats van hier apparaten neer te zetten gebruik je kleinere fitness attributen die weer eenvoudig op te bergen zijn.

Belangrijk is om een ruimte te kiezen met goede ventilatie en verlichting. Je wilt je workout wel optimaal kunnen uitvoeren. Bij het inrichten van je fitnessruimte in huis moet je wel zorgen dat je eventuele onderburen er geen last van hebben. Rubberen matten op de vloer zorgen voor een geluiddempend effect. Zo kun je gewoon je gewichten laten vallen als je het even niet meer trekt en het wil opgeven, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over boze buren aan de deur!

Niet fit zonder attributen!

Welke attributen kun je gebruiken voor thuis trainen en fit worden? Een dun yogamatje is altijd handig om te gebruiken. Hiermee creëer je een stabiele ondergrond voor al je oefeningen en leg je een stuk makkelijker je been in je nek. Bovendien zijn ze op te rollen en daardoor eenvoudig op te bergen.

Kleine apparaten voor thuis zoals gewichtjes, fitness elastiek, fitnessballen en steps kunnen jou allemaal helpen om weer helemaal fit te worden en strand-klaar te worden. Maar waar laat je het allemaal? De step op zolder en de gewichtjes in je nachtkastje zullen je niet stimuleren ermee aan de slag te gaan. Houd je spullen dus vooral op de plek waar je er ook mee aan de slag gaat. In een opbergbox kun je de wat kleinere fitnessspullen opbergen, zodat je ze snel bij de hand hebt. Grotere attributen als een step kun je wellicht onder een kast schuiven of in een grote lade opbergen. Niet ‘vergeten’ om ze er dan bij te pakken, hè?!

Keep it simple

Een andere oplossing is thuis sporten zonder apparaten. Dat maakt fit worden een stuk makkelijker en goedkoper! Nu heb je alleen wat bewegingsruimte nodig, maar hoef je niet in te zitten over het opbergen van allerlei apparatuur.

Bij het doen van buikspieroefeningen voor thuis is de bank je nieuwe beste vriend. Leg je yogamatje ervoor en haak je voeten onder de bank. Zo maak je buikspieren trainen thuis makkelijker én misschien iets leuker? Want laten we eerlijk zijn: de motivatie vinden voor een heftige workout is soms zo makkelijk nog niet. Misschien helpt het om je sportmomenten door het hele huist heen te verdelen! Hang op verschillende plekken in huis kaartjes op met korte oefeningen (van circa 1 minuut). Telkens als je hier langskomt, valt dat minuutje waarschijnlijk best mee. Misschien kun je je familie en vrienden ook wel motiveren om met je parcoursje mee te doen?

Laatste tips!

 • Een grote spiegel in de fitnessruimte thuis is een must: je wilt natuurlijk zien of je het goed doet!
 • Zet zoveel mogelijk alle apparaten tegen de muur voor een optimaal ruimtegebruik;
 • Plaats een klein kastje met wat handdoeken en bidons
 • Een muziekinstallatie voor de motivatie werkt altijd goed;
 • Leuk is om op een wand motiverende teksten te plakken/hangen/schilderen waar je tijdens het sporten naar kunt kijken.

Met ALLSAFE valt er geen excuus meer te vinden om thuis niet te kunnen sporten. Iedereen kan wel een ruimte in huis vinden om zich sportief in te zetten en zo voor de zomer weer fit te worden! Zorg ervoor dat je goed in je vel zit en je rust krijgt in je huis en hoofd.

Op de hoogte blijven van andere woontips, blogs en acties van ALLSAFE Mini Opslag? Schrijf je snel in voor onze twee-wekelijkse nieuwsbrief!

Nog meer tips over hoe makkelijk een fitnessruimte thuis te creëren? Lees verder en gebruik de praktische tips & tricks uit onze blogs:

Gerelateerde artikelen

10 goede voornemens voor leuker wonen!
Woontips
Leestijd: 6 minuten

10 goede voornemens voor leuker wonen!

Januari – tijd om aan je goede voornemens te beginnen! De go... Lees verder

Tips om van de gourmetlucht af te komen
Woontips
Leestijd: 5 minuten

Tips om van de gourmetlucht af te komen

De feestdagen staan voor de deur! Ben jij ook al bezig met he... Lees verder

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?
Woontips
Leestijd: 5 minuten

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?

De feestdagen staan weer voor de deur. Onderzoek wijst uit da... Lees verder