• Gratis transport

  Gratis transport

 • 24/7 beveiliging

  24/7 beveiliging

 • Laagste prijs

  Laagste prijs

 • Huren vanaf één week

  Huren vanaf één week

 • Gratis transport

  Gratis transport

 • 24/7 beveiliging

  24/7 beveiliging

 • Laagste prijs

  Laagste prijs

 • Huren vanaf één week

  Huren vanaf één week

Zwanger en nu? 7 tips voor een complete babykamer!

7 april 2017 Door ALLSAFE Leestijd: 5 minuten
Zwanger en nu? 7 tips voor een complete babykamer! Woontips

Is er een kleintje op komst? Gefeliciteerd! Over een aantal maanden zal je gezinnetje met één of meerdere kleintjes uitgebreid worden. Dit betekent dat je ruimte zal moeten vrijmaken voor de babykamer. Je wilt natuurlijk dat de baby op komst in een gespreid bedje terecht komt. Lees daarom snel verder voor een lijstje met benodigdheden om een babykamer in te richten, ook voor een kleine babykamer!

Een wiegje is makkelijk om in de ouderlijke slaapkamer te plaatsen1. Een wieg en ledikant

Je baby zal in het begin van zijn of haar leven de meeste uren in een wieg doorbrengen. De meeste mensen starten met een wieg en na 2 tot 3 maanden gaan ze over op een ledikantje. Dit heeft 2 redenen:

 1. Een wieg kun je eenvoudig in de ouderlijke slaapkamer zetten.
 2. Een baby vindt het in het begin fijn om ingebakerd te worden. Hij of zij komt tenslotte uit een kleine ruimte, de baarmoeder. Een wiegje is kleiner dan een ledikant en voelt dus veiliger aan voor de baby.

Een ledikant heeft hoge randen nodig in verband met veiligheid. De meeste ledikantjes bij een babyzaak voldoen hier wel aan. Tip voor de plaatsing van de ledikant: plaats deze nooit naast een radiator of in de buurt van gordijnkoorden en snoeren. Deze kunnen een gevaar zijn voor de baby.

2. Molton bedzeiltjes, hoeslakens en onderleggers

De eerste twee jaar zal je kleine nog niet zindelijk zijn. Onderleggers en zeiltjes kunnen een hoop opvangen, maar toch zal er regelmatig wat doorlekken. Om het babymatras te beschermen kun je er het beste molton bedzeiltjes en hoeslakens omheen doen.

3. Commode – met bergruimte of een inklapbare commode

Een commode mag niet ontbreken bij het inrichten van de babykamer. Hierop zal je jouw baby verschonen. Heb je een kleine babykamer? Ga dan voor een commode met bergruimte eronder of kies een inklapbare commode. Een commode met bergruimte is dan weer handig voor alle babykleertjes.

commode met wandrek in de babykamer4. Wandrek

Boven de commode hang je een wandrek. Voordat je jouw baby gaat verschonen, vul je dit wandrek met de directe benodigdheden, zoals zinkzalf, luiers en billendoekjes. Hang er een setje kleding aan en je bent klaar. Zo hoef je je niet om te draaien en voorkom je ongelukken.

5. Schommelstoel

Een schommelstoel in de babykamer is een heerlijke luxe voor de mama en papa. Ook als de baby nog op komst is, kun je hier al heerlijk in vertoeven. Een voedingskussen is daarnaast ook geen overbodige luxe.

6. Klein tafeltje bij de schommelstoel in de babykamer

Een klein tafeltje met daarop slabbetjes, speentjes en doekjes naast de stoel voor gemak. Zo heb je tijdens het voeden en schommelen alles bij de hand.

Handige indeling voor de babykamer7.Babykamer inrichten met handige indeling

Denk naast de benodigdheden ook aan de indeling van de babykamer. In de babykamer heb je veel verschillende handelingen achter elkaar: je haalt je baby uit bed, verplaatst hem of haar naar de commode om te verschonen en te verkleden. Je doet je baby in bad, gaat in de schommelstoel zitten, voedt hem of haar. Zorg dat alles logisch bij elkaar staat en dat je niet tussendoor hoeft te schuiven met spullen.  Daarnaast: veiligheid voor alles: probeer geen overige spullen in de babykamer op te bergen. Als je kleine wat ouder is, zullen de handjes grijpgraag worden.

Daarnaast wordt de babykamer onrustig van alle onnodige items, wat invloed kan hebben op de nachtrust van je baby. Waar laat je dan alle spullen die in de toekomstige babykamer staan? Veel aanstaande ouders kiezen voor een flexibele opslagruimte bij ALLSAFE Mini Opslag. Zo kun je de weinig gebruikte items zoals bijvoorbeeld wintersportspullen, koffers en seizoenskleding extern opbergen zodat je ruimte maakt voor de babykamer.

Met bovenstaande 7 tips ben je goed voorbereid en kun je gaan starten met winkelen. Veel plezier en geluk met je toekomstige kleine!

Gerelateerde artikelen

Zorgeloze vakantie met ALLSAFE
Vakantie
Leestijd: < 1 minuut

Zorgeloze vakantie met ALLSAFE

Het aftellen naar je langverwachte, zorgeloze vakantie is be... Lees verder

Medewerker aan het woord - Kristof de Nijs
Behind the scenes
Leestijd: 4 minuten

Medewerker aan het woord - Kristof de Nijs

Interview Kristof de Nijs In de categorie ‘Behind the scenes�... Lees verder

De voorjaarsschoonmaak in 3 stappen
Tips voor opruimen en opbergen
Leestijd: 3 minuten

De voorjaarsschoonmaak in 3 stappen

De lente is bijna aangebroken en daarmee het voorjaar: tijd vo... Lees verder