• Gratis transport

  Gratis transport

 • 24/7 beveiliging

  24/7 beveiliging

 • Laagste prijs

  Laagste prijs

 • Huren vanaf één week

  Huren vanaf één week

 • Gratis transport

  Gratis transport

 • 24/7 beveiliging

  24/7 beveiliging

 • Laagste prijs

  Laagste prijs

 • Huren vanaf één week

  Huren vanaf één week

Een leuke baan genoeg? Nee, anderen moeten ons werk ook leuk vinden

4 juli 2019 Door elsemieke Leestijd: 2 minuten
Een leuke baan genoeg? Nee, anderen moeten ons werk ook leuk vinden Werken

Vind een baan die je leuk vindt en volg je passie. Niet status, maar plezier in je werk lijkt tegenwoordig het hoogst haalbare. Dat wil zeggen, wanneer dat werk in de ogen van anderen als ‘cool’ of belangrijk wordt gezien. Werk je ‘gewoon’ in een winkel? Dan blijkt het ineens een stuk moeilijker om hier trots op te zijn. Ook al haal je hier nog zo veel plezier uit.

Millennials zeggen bij bosjes hun goed betaalde baan op om hun passie achterna te gaan. Voor de een betekent dit werken voor een maatschappelijk betrokken organisatie, de ander wordt freelance yogadocent en weer iemand anders start een eigen duurzame meubelzaak. Dat ze blij zijn met deze nieuwe stap steken ze niet onder stoelen of banken. Maar met dit soort werk kun je dan ook aankomen op feestjes. Kan dat dan niet met alle banen? Nee. Zo blijkt uit Amerikaans onderzoek.

Dat mensen bang zijn voor het oordeel van anderen is eigenlijk niet zo gek. Was je werk vroeger gewoon iets waar je de kost mee verdiende, inmiddels is werk voor ons veel meer dan dat. Zo hechten we enorm veel belang aan zingeving binnen ons werk. Filosoof  Alain de Botton stelt zelfs dat liefde en werk tegenwoordig de meeste betekenisvolle aspecten in ons leven zijn. Een baan bepaalt voor een groot deel onze identiteit. Op feestjes is het vaak het eerste waar naar gevraagd wordt. Werk is allang niet meer alleen een middel om de rekeningen te betalen. Nee, je moet je passie vinden en daar vervolgens je werk van maken. Dus als wij in een sector werken die in de ogen van anderen misschien niet zo cool is, wat zegt dat dan over ons?

Je kunt echter, ook als je niet blij bent met je huidige baan of er niet trots op bent, wel degelijk een verschil maken. Hoe? Door op sociale media te vertellen hoe blij je bent met je baan. Anderen die zich die zich in een soortgelijke situatie bevinden, kunnen hier iets aan hebben. Al is het alleen maar omdat ze er even aan worden herinnerd dat een ‘toffe baan’ geen voorwaarde is voor een gelukkig leven. Bron: www.mt.nl

Gerelateerde artikelen

NIEUW: Het boek ‘RUIMTE’ – Ruimer leven voor iedereen
In de media, Verbouwen, Verhuizen, Werken, Wonen
Leestijd: 2 minuten

NIEUW: Het boek ‘RUIMTE’ – Ruimer leven voor iedereen

Ruimte Ruimer leven voor iedereen       ‘Ru... Lees verder

Dit zijn de gezondheidsvoordelen van staand werken
Werken
Leestijd: 2 minuten

Dit zijn de gezondheidsvoordelen van staand werken

We brengen een groot deel van de dag zittend door. En uit ste... Lees verder

Smart City Hubs
Werken
Leestijd: 2 minuten

Smart City Hubs

Smart City Hubs: Duurzame efficiëntie aan de rand van de sta... Lees verder