Gratis transport

24/7 beveiliging

Laagste prijs

Huren vanaf één week

Gratis transport

24/7 beveiliging

Laagste prijs

Huren vanaf één week

Nederlandse werknemers snel afgeleid op het werk

4 september 2019 Door elsemieke Leestijd: < 1 minuten
Nederlandse werknemers snel afgeleid op het werk Werken

Menig Nederlandse werknemer komt niet optimaal aan werken toe. In een onderzoek van ADP geeft 71 procent aan belemmerd te worden in hun productiviteit. Inefficiënte systemen en slecht management worden het meest genoemd als boosdoener.

Een belangrijke factor hierbij is de privételefoon, die vooral bij mensen onder de 40 jaar als afleider wordt genoemd. Daarnaast kan de aanwezigheid van verschillende generaties op dezelfde werkvloer effect hebben op de efficiëntie en de productiviteit. Verschillende generaties begrijpen elkaar minder goed. De jongere generatie doen het liefst alles met de telefoon, terwijl de oudere generatie graag nog werkt met papierwerk. Het is bij deze verschillen de taak van het management om hier een goede weg in te vinden.

Slecht management is ook een belemmering binnen de productiviteit en wordt bovendien vaker genoemd dan voorheen. Bij een eerder onderzoek noemde nog 19 procent het als belemmering, maar nu is dat gestegen naar 23 procent. Ook zijn de gevolgen van een veranderende arbeidsmarkt terug te zien in een daling van productiviteit.

Vacatures staan tegenwoordig lang open. Als een collega vertrekt, duurt het lang voordat er een vervanger gevonden is. In de tussentijd komt dat werk terecht op de schouders van anderen. Die moeten vervolgens werk doen wat eigenlijk niet tot hun takenpakket behoort en dus is er weinig tijd om collega’s te helpen met hun taken. Dat belemmert de productiviteit natuurlijk enorm.

Toch iets doen om de productiviteit te verbeteren? Bespreek het onderwerp met elkaar en maak heldere afspraken. Werk wat vaker thuis als je veel telefoontjes moet plegen, zodat collega’s minder last van je hebben. Zorg dat je korte lijntjes houdt met je collega’s, maar iedereen ook de ruimte geeft om zijn eigen taken af te ronden. Deze simpele dingen kunnen al een verschil maken.

Bron: AD

Gerelateerde artikelen

ALLSAFE Mini Opslag opent nieuwe vestiging in Purmerend
In de media, Openingen
Leestijd: 4 minuten

ALLSAFE Mini Opslag opent nieuwe vestiging in Purmerend

Purmerend, 22 september 2021 – Deze week opende ALLSAFE Mi... Lees verder

ALLSAFE Weesp opent eerste Engine Rooms van Nederland
Openingen
Leestijd: 4 minuten

ALLSAFE Weesp opent eerste Engine Rooms van Nederland

Stoet aan Porsches en Bentleys rijdt nieuwe autohotel binnen... Lees verder

Corona Protocol ALLSAFE Mini Opslag
Openingen
Leestijd: 4 minuten

Corona Protocol ALLSAFE Mini Opslag

Ook ALLSAFE Mini Opslag houdt zich bezig met de Corona crisis en... Lees verder