Gratis transport

24/7 beveiliging

Laagste prijs

Huren vanaf één week

Gratis transport

24/7 beveiliging

Laagste prijs

Huren vanaf één week

Verhuizen mét kamerplanten? Zó pak je dit het beste aan

25 september 2019 Door elsemieke Leestijd: 2 minuten
Verhuizen mét kamerplanten? Zó pak je dit het beste aan Verhuizen
Iedereen is dol op planten en groen in huis. Maar hoe doe je dat als je gaat verbouwen? Hoe zorg je dat je groene vriendjes de verhuizing ook overleven? Online platform Margriet schreef een interessant blog over dit onderwerp. Lees het hieronder! Je kamerplanten verhuizen? Zo pak je dat aan.

Waterproof

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dat geldt ook als je van plan bent je kamerplanten te verhuizen. De voorbereiding begint met het minderen van water geven, een aantal dagen voor de verhuizing. Water maakt planten extra zwaar én dat wil je tijdens je verhuizing natuurlijk juist voorkomen. Let op! Het is natuurlijk wel belangrijk dat je rekening houdt met het type plant. Sommige planten kunnen een week zonder water, terwijl anderen om de dag water nodig hebben.

Grote schoonmaak

Een grote schoonmaak van de plantenpotten tijdens de voorbereidingsfase kan ook geen kwaad. Dit is het perfecte moment om met allesreiniger de potten weer te laten glimmen. Let wel op dat er geen allesreiniger in de buurt van de wortels van je groene huisgenoot komt, anders branden deze door.

Inpakken en wegwezen

Je groene maatjes kunnen niet goed tegen kou en daarom is het erg belangrijk dat je ze goed inpakt. Pak ze eerst stevig in met inpakpapier. Wikkel er vervolgens een laagje bubbelfolie omheen als extra beschermlaagje. Nu zijn de planten klaar om de verhuisdoos in te gaan. Zorg ervoor dat deze goed opgevuld is, zodat je groene vriend zich niet stiekem kan verplaatsen.

Grote kamerplanten

Grote kamerplanten passen natuurlijk niet in een verhuisdoos. Deze kun je het beste inpakken met een warme verhuisdeken en duct tape. Zonder duct tape loop je het risico dat de deken losschiet en je groene kameraad staat te klappertanden.

 Nieuwe plek

De laatste fase van de verhuizing is misschien wel de belangrijkste van allemaal. Je groene huisgenoot is aangekomen op zijn nieuwe plek. Zorg ervoor dat je hem op eenzelfde soort plek zet als in je oude huis. Een totaal andere lichtinval kan ervoor zorgen dat de bladnerven verschroeien. Naast het licht, kunnen ook de temperatuur van de vloer, tocht en zelfs lawaai effect hebben op de bladnerven van de plant.

Gerelateerde artikelen

ALLSAFE Mini Opslag opent nieuwe vestiging in Purmerend
In de media, Openingen
Leestijd: 4 minuten

ALLSAFE Mini Opslag opent nieuwe vestiging in Purmerend

Purmerend, 22 september 2021 – Deze week opende ALLSAFE Mi... Lees verder

ALLSAFE Weesp opent eerste Engine Rooms van Nederland
Openingen
Leestijd: 4 minuten

ALLSAFE Weesp opent eerste Engine Rooms van Nederland

Stoet aan Porsches en Bentleys rijdt nieuwe autohotel binnen... Lees verder

Corona Protocol ALLSAFE Mini Opslag
Openingen
Leestijd: 4 minuten

Corona Protocol ALLSAFE Mini Opslag

Ook ALLSAFE Mini Opslag houdt zich bezig met de Corona crisis en... Lees verder