• Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

  • Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

5 manieren voor een mancave in huis!

26 februari 2020 Door ALLSAFE Leestijd: 6 minuten
5 manieren voor een mancave in huis! Woontips

Een woondroom voor veel mannen: een echte mencave (of mancave)! Op bijzondere dagen als hun verjaardag en vaderdag, maar eigenlijk het hele jaar door, hebben mannen ook recht op een plek in huis waar ze die voetbalwedstrijd in alle rust kunnen kijken of juist lekker kunnen gaan klussen. Wij geven je de vijf belangrijkste tips voor een échte mancave! Niet alleen fijn voor de mannen, maar ook voor de vrouwen (hebben jullie vrouwen ook lekker even tijd voor jezelf;) )!

1. Maak wat ruimte voor de mencave!

Een mencave wordt vaak gezien als dé kamer in huis waar je lekker tot rust kunt komen en niet aan de alledaagse dingen hoeft te denken. Even geen werk, afval buitenzetten of spelen met de kids. Dit is dé plek voor een beetje me-time. Of je nu wil gamen, drinken, een serie kijken of een hobby uitoefenen. Al je ontspanning vind je hier op dezelfde plek.

men

Het eerste wat je hiervoor nodig hebt is natuurlijk ruimte. Deze hoeft niet per se groot te zijn. Juist een kleinere plek kan fijn zijn om je even terug te trekken. Geschikte ruimtes zijn bijvoorbeeld de zolder of de kelder, of misschien wel de studeerkamer of een schuurtje in de tuin. Dit zijn ruimtes die je vaak niet optimaal gebruikt en daarom erg geschikt zijn. Merk je nu dat je nog niet echt minimalistisch leeft en door de jaren heen een beetje veel spullen hebt verzameld op bijvoorbeeld de zolder? Geen paniek! Berg ze tijdelijk op bij ALLSAFE zodat je écht de rust en ruimte kunt vinden.

2. Tijd voor meubels!

mancave of mencaveWil je de man bij jou thuis zo comfortabel mogelijk laten voelen in zijn men-cave dan zijn er ook meubelideeën die je kunt toepassen! Denk bijvoorbeeld aan een lekkere hoekbank, die je genoeg ruimte geeft om ontspannen te zitten en daarnaast genoeg ruimte overlaat om de rest van de ruimte in te delen. Het kan zijn dat je de mencave vooral als game-kamer wilt inrichten. Op dit moment is een televisie noodzakelijk. In een tafeltje met voldoende laatjes of opbergruimte kan je vervolgens al je controlers, kabels en andere benodigdheden kwijt. Een van de leukste men cave accessoires is waarschijnlijk toch wel een minibar! Met een beetje creativiteit maak je die eenvoudig zelf van een oud houten vat. De bovenkant van het vat kan meteen als tafel dienen.

3. Biertje erbij?!

Iedereen houdt van eten en dus is er in de mancave natuurlijk één ding wat niet kan ontbreken: een walk in fridge! Zo groot als de Heineken reclame is misschien erg hoog gegrepen, maar je voorraadkast valt misschien wel om te tevoren. Er bestaan speciale koelsystemen waarbij je bijvoorbeeld koelelementen in de deur van je kast kan plaatsen. Mocht je dit toch écht te veel werk vinden, dan is er nog een handige uitvinding op de markt gebracht. Wat dacht je van een bewegende koelkast? Panasonic heeft hem ontwikkeld. Met dit concept worden je hapjes en drankjes op commando bij je gebracht, wat wil een man nog meer?

4. Strak in shape met je eigen fitnessruimte thuis

Er kan natuurlijk niet alleen genoten worden van al dat eten zonder dat er iets actiefs wordt gedaan. Voor je het weet zit die bierbuik er al en kom je er niet meer van af. Maak daarom in je men-cave ook ruimte voor een ideale sportplek! Ook zonder veel ruimte te hebben, kan je vast ergens een hoek vrijmaken voor een fitness plek.

men-cave

Voor krachttraining kun je eenvoudig gewichten in huis halen. Deze zijn vrij makkelijk op te bergen waardoor je er niet veel ruimte voor nodig hebt. Voor een goede ondergrond kan je een oprolbare mat aanschaffen! Zo is je sporthoek ook snel weer uit het zicht als je klaar bent.

5. Men-cave klaar? Klussen maar!

men-cave

Ben je niet zo sportief, maar wel heel handig met klussen? Ook daarvoor is een men-cave een ideale plek. Een hobbyschuur creëren hoeft niet veel tijd en geld te kosten. Al met kleine aanpassingen voelt een man zich er snel thuis en kan hij aan de slag met zijn hobby.

Maak de ruimte gevoelsmatig nog groter door voor genoeg lichtinval te zorgen en gebruik te maken van lichte kleuren. Maak daarnaast gebruik van de hoogte! Veel schuren, tuinhuisjes, zolders en garages hebben een beperkte ruimte en vaak wordt de ruimte in de hoogte niet ten volste benut. Probeer zoveel mogelijk op een hogere plek ruimte te creëren door bijvoorbeeld planken op te hangen.

Kom je ruimte tekort om een van deze opties te kunnen realiseren? Berg overtollige spullen makkelijk op in een opslagruimte van ALLSAFE Mini Opslag!

Vergeet de womancave niet! Lees verder en gebruik de praktische tips & tricks uit onze blogs:

Gerelateerde artikelen

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!
Woontips
Leestijd: 6 minuten

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!

In Nederland is het kleiner wonen in opkomst. Kleiner wonen bi... Lees verder

Tips om van de gourmetlucht af te komen
Woontips
Leestijd: 4 minuten

Tips om van de gourmetlucht af te komen

De feestdagen staan voor de deur! Ben jij ook al bezig met he... Lees verder

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?
Woontips
Leestijd: 5 minuten

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?

De feestdagen staan weer voor de deur. Onderzoek wijst uit da... Lees verder