• Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

  • Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

Binnenactiviteiten voor tijdens coronatijd

18 november 2020 Door ALLSAFE Leestijd: 5 minuten
Binnenactiviteiten voor tijdens coronatijd Woontips

Met deze tips en binnenactiviteiten houd je het gezellig!

Als je net bent gaan samenwonen, in een groot gezin leeft of met huisgenoten woont, moet je goed rekening met elkaar houden. In de huidige coronatijd met al dat binnen zitten al helemaal! Je wil voorkomen dat er spanningen ontstaan. Het liefst houd je het natuurlijk altijd gezellig. Daarom hier wat ideeën voor binnenactiviteiten. Zodat je in harmonie samen kunt leven met de mensen onder hetzelfde dak.

Geef elkaar de ruimte in huis

Bij ALLSAFE kunnen we natuurlijk maar één ding adviseren: geef elkaar de ruimte! Wanneer je je niet vrijelijk in huis kan bewegen geeft dat je een benauwd gevoel. Dat maakt je kribbig. Zorg dat jij en je huisgenoten een plekje hebben om jezelf in terug te trekken, bijvoorbeeld met een eigen hobby- of werkkamer. Onderschat niet hoe belangrijk het is een plek voor jezelf te hebben. En om hier ruimte voor te maken, kan je je spullen gewoon bij ALLSAFE opbergen.

Ook een groot punt van ergernis in huis is de rommel van een ander. Afwas in de gootsteen, schoenen waar je over struikelt en rekken vol droge was die maar niet opgeruimd worden.. We’ve all been there. Wanneer anderen de boel laten verslonzen, doe je zelf ook geen moeite meer en is het snel een chaos in huis. Spreek af dat iedereen zijn best doet het netjes te houden. Herinner elkaar hier regelmatig aan. Gegarandeerd een betere sfeer in huis!

Oké, de ergernissen over rommel getackeld. Op naar het leuke deel vol binnenactiviteiten om écht lol te hebben in huis.

binnenactiviteiten voor tijdens coronatijd

Leuke binnenactiviteiten

Als er weinig te doen is, leef je toe naar momenten dat er wél wat leuks op de planning staat. Denk een beetje origineel, dan kan je toch allerlei leuke binnenactiviteiten organiseren met je huisgenoten. We geven je vast wat tips.

Show je kookkunsten!

Laat om de beurt één gezinslid of huisgenoot de hele avond organiseren. Diegene gaat voor iedereen zijn of haar specialiteit koken. Denk aan een tapasavond, zelfgemaakte sushi of een kaasfondue. Of misschien is een oer-Hollands stamppotje wel jouw specialiteit!

Organiseer een (spelletjes) competitie

Een beetje competitie kan geen kwaad. Als quizmaster ga jij aan de slag met de origineelste quizvragen: van muziek tot weetjes over BN’ers. Geef er een persoonlijke twist aan door vragen over jullie zelf toe te voegen! Ook leuk is om een hele avond spelletjes te spelen en de score bij te houden. De winnaar hoeft niet af te wassen. Ga verder de strijd met elkaar aan in een ware pannenkoeken of taarten bakcompetitie. Gezelligheid met deze binnenactiviteiten is verzekerd.

binnenactiviteiten voor tijdens coronatijd

Samen een nieuwe hobby zoeken

Zoek uit of jullie samen een hobby kunnen ontwikkelen. Misschien vind je wel gedeelde interesses in schilderen, breien of puzzelen. Dit zijn zeer ontspannende activiteiten die gezellig zijn om samen te doen, maar waar je niet constant actief in gesprek hoeft te zijn. Wel wat actiever? Sluit die Gamecube weer aan en ga Mario karten of speel een spelletje op de Wii. Ben je wat sportiever aangelegd, schaf dan allemaal een yogamatje aan om binnen te gaan sporten. Dat is niet alleen gezellig, maar ook hartstikke goed voor je fysieke en mentale gezondheid.

En vergeet niet…

Tot slot nog een paar algemene tips. Allereerst, laat elkaar af en toe met rust en accepteer het wanneer iemand een minder lekkere dag heeft. Daar hebben we allemaal wel eens last van en in deze coronatijd is dat al helemaal niet gek. Verder, zoek ook andere personen op, voor zover dat is toegestaan! Ga lekker buiten wandelen met een vriend of vriendin. Zo heb je even andere verhalen en natuurlijk frisse buitenlucht. Met deze tips houd je de sfeer er zeker weten in.

Gerelateerde artikelen

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!
Woontips
Leestijd: 6 minuten

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!

In Nederland is het kleiner wonen in opkomst. Kleiner wonen bi... Lees verder

Tips om van de gourmetlucht af te komen
Woontips
Leestijd: 4 minuten

Tips om van de gourmetlucht af te komen

De feestdagen staan voor de deur! Ben jij ook al bezig met he... Lees verder

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?
Woontips
Leestijd: 5 minuten

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?

De feestdagen staan weer voor de deur. Onderzoek wijst uit da... Lees verder