• Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

  • Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

De leukste kerstideeën voor je interieur en de kersttafel

9 december 2021 Door ALLSAFE Leestijd: 6 minuten
De leukste kerstideeën voor je interieur en de kersttafel Woontips

Elk jaar ben je weer op zoek naar de leukste decoratie en kerstcadeau ideeën. Want je kan niet wachten om je huis te versieren voor de feestdagen! Wij hebben hieronder de leukste kerstcadeau ideeën en tips verzameld over hoe je je woning in de ultieme kerstsfeer hult; grote én kleine woningen! En in 2021 denken we ook aan een duurzame kerst, zowel voor kerstdecoratie als de kerstboom.

1. Kerstboomdecoratie om de perfecte boom te creëren

In de loop der jaren heb je waarschijnlijk al heel wat kerstdecoratie verzameld. Hoewel het traditionele zilver of goud met rood in de kerstboom stijlvol blijft, kan je tegenwoordig veel verder gaan. Als je een kleine woning hebt, is het verstandig je kerstboom wat rustiger te houden. Dit oogt ruimtelijker in huis. Een aantal verrassende ideeën voor kerstboomdecoratie:

  • Goud en zilver, voor een glamour kerstboom
  • Paars, wit en zilver, voor een chique boom
  • Natuurlijke tinten en materialen. Houten vormpjes, dennenappels en ballen in aardetinten voor een rustieke boom
  • Allerlei kleuren, soorten ballen en materialen. Zulke bomen zijn helemaal van deze tijd. Hoe gekker de kerstbal, hoe beter! Dit soort ballen vind je onder andere bij Sissy Boy en, iets goedkoper, bij de Hema. Lekker eclectisch!

kerstcadeau ideeën

2. Je kerstboom herplanten voor een duurzamere kerst

Ook met kerst, of misschien juist met kerst, is het goed om aan de wereld te denken. Per jaar gaan in Nederland 2,5 miljoen kerstbomen volledig uitgedroogd door de versnipperaar of op de brandstapel. Dat is ontzettend zonde, onnodig en kan veel duurzamer!

Een initiatief dat steeds bekender wordt, is het hergebruiken van je kerstboom. Je kerstboom haal je na Sinterklaas op bij een kweker en laat je zo’n vier weken prachtig versierd in huis staan. Daarna breng je ‘m terug naar de kweker die hem zo goed verzorgt dat je volgend jaar weer plezier kan hebben van dezelfde kerstboom! Hoe mooi is dat?

Een andere optie is een boom in huis halen die helemaal natuurlijk is geweekt, zonder kunstmest en bestrijdingsmiddelen. Na kerst breng je de boom terug en wordt hij met andere kerstbomen definitief in een bos geplaatst. Zo heb je een prachtige duurzame kerstboom en dankzij het terugplaatsen wordt er weer een beetje meer CO2 door de boom opgenomen en komt er door zijn uitstoot meer zuurstof in de lucht.

Tot slot, kan je natuurlijk ook een neppe kerstboom in huis halen. Ideaal wanneer je geen zin hebt in rommel of beestjes in huis. Zo’n kerstboom is ook hartstikke duurzaam, want deze gaat jaren mee! En staat hij het hele jaar door in de weg? Zet hem dan gewoon in een opbergruimte bij ALLSAFE neer. Dankzij de geconditioneerde ruimtes blijft jouw boom in perfecte staat.

3. Kerstmis trends 2021 voor je kersttafel

Naast een drukke, gekleurde kerstboom, is er nog veel meer ‘in’ voor kerst dit jaar. Er zijn namelijk diverse trends voor kerstdecoratie voor op tafel. Met een mooie kersttafeldecoratie voelen je gasten zich volledig in de watten gelegd. Tafeldecoratie hoeft helemaal niet perfect spic en span. Maak er juist een gezellig drukke tafel van met allerlei accessoires binnen één thema. Met kerst kan je bijvoorbeeld takjes en groen op tafel leggen met kaarsen in allerlei vormen en maten, zoals gedraaide kaarsen, kandelaars en waxinelichtjes. Schenk verder de wijn in verschillende glazen met een kristal-look voor een speels én chique effect.

Als kerstfanaat is het heel verleidelijk ieder jaar meer en meer kerstdecoratie te kopen. Let er hierbij wel op dat je decoratie koopt die langer meegaat en je volgend jaar ook nog leuk vindt. Een stuk duurzamer! Verder is een goede tip voor je portemonnee en de planeet om LED-lichtjes met een timer te kopen. LED-lampjes zijn zuiniger dan gloeilampen en dankzij de timer staat het licht niet onnodig aan.

Kersttafeldekking

4. Originele kerstcadeau ideeën

Heb je moeite met het vinden van een leuk en origineel kerstcadeau? Wij hebben voor jou drie kerstcadeau ideeën voor de feestdagen bedacht:

  1. Geuren van SAVOR-home zijn een ideaal cadeau onder de kerstboom. Deze geurlijn bestaat uit geurstokjes, geurspray, elimineerspray en geurkaarten. Ze zijn in diverse geuren te verkrijgen, om je ruimte de glans te geven die jij wenst!
  2. Een golfliefhebber maak je blij met topkwaliteit golfballen. Op www.goedkopegolfbal.nl vind je professionele golfballen voor de laagste prijs. Dan is jouw partner, vriend of vriendin weer helemaal klaar voor een nieuw golfseizoen.
  3. Heeft een familielid of vriend een motor? Met een acculader blijft deze in goede conditie en hoeft hij of zij niet bang te zijn voor een lege accu.

Met deze kerstdecoratie ideeën zijn je huis, je tafel en jijzelf helemaal klaargestoomd voor onvergetelijke feestdagen.

Gerelateerde artikelen

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!
Woontips
Leestijd: 6 minuten

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!

In Nederland is het kleiner wonen in opkomst. Kleiner wonen bi... Lees verder

Tips om van de gourmetlucht af te komen
Woontips
Leestijd: 4 minuten

Tips om van de gourmetlucht af te komen

De feestdagen staan voor de deur! Ben jij ook al bezig met he... Lees verder

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?
Woontips
Leestijd: 5 minuten

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?

De feestdagen staan weer voor de deur. Onderzoek wijst uit da... Lees verder