• Gratis transport

  Gratis transport

 • 24/7 beveiliging

  24/7 beveiliging

 • Laagste prijs

  Laagste prijs

 • Huren vanaf één week

  Huren vanaf één week

 • Gratis transport

  Gratis transport

 • 24/7 beveiliging

  24/7 beveiliging

 • Laagste prijs

  Laagste prijs

 • Huren vanaf één week

  Huren vanaf één week

De meeste knusse en gezellige hoekjes in huis; 4 keer de mooiste inspiratie!

16 november 2023 Door ALLSAFE Leestijd: 4 minuten
De meeste knusse en gezellige hoekjes in huis; 4 keer de mooiste inspiratie! Woontips

Heb jij dat wel eens; je wilt je lekker terugtrekken in huis, maar je hebt er niet echt een rustig en knus hoekje voor? Of dat je met vrienden en familie wilt relaxen, maar dat je eigenlijk alleen in de woonkamer vol met kinderspeelgoed en andere spullen kunt zitten? Ieder huis zou minstens één knus hoekje moeten hebben. Wij hebben 4 knusse hoekjes onder elkaar gezet, met tips hoe je deze eenvoudig kunt creëren.

Knus hoekje om een boek te lezen op zolder

Hoe lekker is het om je van tijd tot tijd te kunnen terugtrekken in huis met een goed boek en een kop thee? Voor de ultieme ontspanning is het het beste als er in dit hoekje geen tv, radio of andere apparatuur aanwezig is. Op zolder kun je een liggende leeshoek maken onder de schuine balken. Met een matras, plaids en kussens kom je al een heel eind! Ook het gebruik van natuurlijke materialen zorgt voor extra ontspanning, zoals een houten kratje en wat bloemen.

Knus hoekje op zolder

Gezellige hoek in de woonkamer om te relaxen met vrienden en familie

In de woonkamer kun je meerdere gezellige hoekjes maken. Wanneer je een bank hebt met een chaise longue, leg je hier een lekker plaid of vachtje op (uiteraard nep ;)). Op de salontafel zet je een schaal met kaarsen en vaasjes en je dimt de lichten. Zo krijg je een heerlijke knusse sfeer in huis.

Knus hoekje in de woonkamer

Knus hoekje in de vensterbank

Heb je een diepe vensterbank of een erker? Dit is ideaal! Een vensterbank kun je eenvoudig omtoveren tot een heerlijk knus hoekje, waarbij je ook nog naar buiten kan kijken. Met wat losse kussens of een groot kussen op maat kun je hier vele uurtjes doorbrengen zonder altijd maar op de bank te zitten.

Knus hoekje in de vensterbank

Knus hoekje in de keuken met je eigen bar

Wat is nu gezelliger dan met je gasten kletsen terwijl je eten aan het koken bent? Wanneer je een open keuken hebt, kun je een bar element plaatsen met een aantal barkrukken.

Bar in de keuken

Praktische tips om gezellige hoekjes in huis te maken:

Na deze dosis wooninspiratie kun je aan de slag! Wij hebben hieronder wat algemene tips voor je zodat het óók voor jou eenvoudig wordt om deze knusse hoekjes te maken:

 1. Creëer ruimte: dit zorgt voor harmonie en rust. Ontspannen in een van deze hoekjes wordt makkelijker als het opgeruimd is. Ruimte in huis geeft rust in je hoofd. Je zal dus voor de spullen in deze hoekjes een andere plek moeten zoeken. Nergens anders in huis ruimte? Geen probleem: bij ALLSAFE Mini Opslag kun je al vanaf € 1,40 per week een beveiligde en verwarmde opslagruimte huren (hier passen al 10 volle verhuisdozen in!).
 2. Baken de knusse hoekjes af met vloerkleden. Je hoeft elke ruimte niet letterlijk af te schermen met muren, kasten of schermen. Dit maakt alles alleen maar drukker. Door een vloerkleed te gebruiken als afscheiding blijf je rust houden.
 3. Maak gebruik van natuurlijke materialen in je knusse hoekjes. De natuur in huis halen geeft een ontspannen sfeer. Materialen van hout en planten en bloemen zijn hier dus erg geschikt voor.

Gerelateerde artikelen

Zorgeloze vakantie met ALLSAFE
Vakantie
Leestijd: < 1 minuut

Zorgeloze vakantie met ALLSAFE

Het aftellen naar je langverwachte, zorgeloze vakantie is be... Lees verder

Medewerker aan het woord - Kristof de Nijs
Behind the scenes
Leestijd: 4 minuten

Medewerker aan het woord - Kristof de Nijs

Interview Kristof de Nijs In de categorie ‘Behind the scenes�... Lees verder

De voorjaarsschoonmaak in 3 stappen
Tips voor opruimen en opbergen
Leestijd: 3 minuten

De voorjaarsschoonmaak in 3 stappen

De lente is bijna aangebroken en daarmee het voorjaar: tijd vo... Lees verder