• Gratis transport

  Gratis transport

 • 24/7 beveiliging

  24/7 beveiliging

 • Laagste prijs

  Laagste prijs

 • Huren vanaf één week

  Huren vanaf één week

 • Gratis transport

  Gratis transport

 • 24/7 beveiliging

  24/7 beveiliging

 • Laagste prijs

  Laagste prijs

 • Huren vanaf één week

  Huren vanaf één week

Dit is hoe je een bioscoop maakt bij jou thuis!

20 november 2019 Door ALLSAFE Leestijd: 6 minuten
Dit is hoe je een bioscoop maakt bij jou thuis! Woontips

De herfst is aangebroken. Het wordt wat guur buiten en in weer en wind naar buiten toe is ook niet altijd fijn. Dan moeten we natuurlijk wat nieuws verzinnen om ons ook binnenshuis te kunnen vermaken! Wat zou je ervan vinden om met je vrienden een filmmarathon te houden in jouw eigen thuisbioscoop? Of uitgebreid te kunnen Netflixen en naar Game of Thrones te kijken op een mega groot scherm…

Wij vertellen je hoe je jouw ruimte kunt inrichten om maximaal te kunnen ontspannen, plezier te hebben en je op het puntje van je stoel kunt zitten voor een spannende thriller. Lees snel verder!

Probeer het gewoon!

Nu niet te enthousiast worden en gelijk een berg apparatuur aanschaffen! Voordat je geld aan je bioscoop uitgeeft, is het belangrijk om te bepalen in welke ruimte je jouw privé cinema wilt hebben. Laat je niet tegenhouden door de gedachte dat je er écht geen plek voor hebt. Alles is mogelijk! Dit heeft er voornamelijk mee te maken dat we veel spullen in huis houden, die we eigenlijk helemaal niet vaak gebruiken.

Die ruimte besteed je liever aan spullen of toepassingen, zoals de thuisbioscoop, die je wel vaak gebruikt. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de zolder, schuur of opbergkamer. De weinig gebruikte spullen parkeren we even, misschien is het handig om eens goed uit te zoeken wat je wel en niet wilt houden. Of als je slecht bent in weggooien kun je het altijd opslaan in een externe opslagruimte!

thuisbioscoop

Ultiem relaxen in je bioscoop

In een thuisbioscoop gaat het natuurlijk niet alleen om de films of de popcorn. Als eerste moet je gewoon fijn kunnen zitten en relaxed kunnen genieten van je middag of avond! Daarom is het handig om voor in je thuisbioscoop bijvoorbeeld een grote aan te schaffen. Hier kun je met z’n allen comfortabel op zitten zodat je optimaal kunt genieten van al het moois dat voorbij komt. Daar heb je dan wel genoeg plek voor nodig. Een bank met een uitschuifbaar deel is dan helemaal ideaal omdat je dan kan kiezen tussen zitten en liggen. Ook zorgt dit ervoor dat je steeds meer mensen voor je filmavond kunt uitnodigen. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd!

bioscoopstoelen

Misschien hoef je niet eens een hele nieuwe bank te kopen, maar kom je met een paar losse onderdelen al een heel eind. Denk bijvoorbeeld aan een aantal opgestapelde pallets waar je dikke kussens oplegt. Wat ook goed werkt is een zacht tapijt en heel veel kussens op de grond zodat mensen ook rondom de bank kunnen plaatsnemen.

Vergeet vooral de dekens niet!  Daar kan je lekker samen onderkruipen voor een extra knusheidseffect in jouw bioscoop. In de zomer heb je daar misschien nog niet echt behoefte aan, maar ook in de winter kun je op koude middagen voldoende gebruik maken van je thuisbioscoop! Naast een bank kun je natuurlijk ook kiezen voor lekkere luie bioscoopstoelen. Natuurlijk compleet met ruimte voor jouw drankjes en snacks. Als je er helemaal voor wilt gaan, neem je ze natuurlijk met massagestand.

Knallen uit die speakers!

Wanneer je in ieder geval een fijn plekje om te zitten hebt gemaakt, is het natuurlijk belangrijk om te kijken naar de juiste apparatuur. Zonder een groot scherm en een beetje geluid uit de speakers ontbreekt toch de échte bioscoopervaring!

Hang daarom ook een lekker schaamteloos grote tv op: in je eigen bioscoopzaal moet het kunnen! Een mooi home cinema setje erbij en je bent er helemaal klaar voor. Je kunt ervoor kiezen om speakers door de hele zaal te hangen voor het echte surround sound, maar dat is niet altijd nodig. Er zijn genoeg sets die hetzelfde effect creëren met minder speakers.

Bie(me)rtje erbij?

Thuisbioscoop

Heb je niet zo’n behoefte aan een groot scherm bij je thuis maar wil je toch van goede films kunnen genieten? Misschien is een beamer in je bioscoop wel wat voor jou! Met een gladde witte muur lukt het helemaal. Sluit je laptop aan op je beamer en speakers en de bioscoopervaring is compleet. Een stuk goedkopere en ruimtebesparende optie.

Als laatst mag een koelkast natuurlijk niet ontbreken. Een bioscoopavond kan immers niet zonder versnaperingen! Zet je koelkast vol frisdrank, bier en wijn (het liefst niet te ver van je zit- of lig plek af) en maak het helemaal af met een popcornmachine erbovenop. Nu ben jij er bijna klaar voor!

Met de ideale thuisbioscoop in jouw huis, heb je altijd de ideale plek om lekker te kunnen ontspannen. Dus nodig snel je vrienden en familie uit voor de ultieme movie night of plof lekker neer met je partner (of juist helemaal alleen). Voeten omhoog, drankje links, popcorn rechts en genieten! En mocht je de thuisbioscoop na een tijdje zat zijn of je vrije kamer toch liever tot sportruimte willen ombouwen: geen paniek! Huur bij ALLSAFE Mini Opslag snel en gemakkelijk jouw opslag. Filmpje pakken?!

Wil je in de rest van je huis ook lekker tot rust kunnen komen? Wij geven je tips voor de meest knusse en gezellige hoekjes in huis.  En wil jij de nieuwste woon, verbouw en opbergtips gelijk in je mailbox? Klik hier

Gerelateerde artikelen

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!
Woontips
Leestijd: 6 minuten

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!

In Nederland is het kleiner wonen in opkomst. Kleiner wonen bi... Lees verder

10 goede voornemens voor leuker wonen!
Woontips
Leestijd: 6 minuten

10 goede voornemens voor leuker wonen!

Januari – tijd om aan je goede voornemens te beginnen! De go... Lees verder

Tips om van de gourmetlucht af te komen
Woontips
Leestijd: 5 minuten

Tips om van de gourmetlucht af te komen

De feestdagen staan voor de deur! Ben jij ook al bezig met he... Lees verder