• Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

  • Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

Een Instagram waardig interieur creëer je zo!

10 december 2020 Door ALLSAFE Leestijd: 6 minuten
Een Instagram waardig interieur creëer je zo! Woontips

Wanneer je je Instagram account opent en door je timeline scrolt, zie je de prachtigste interieurs voorbij komen. Hoe richten die mensen hun huis toch zo mooi in? Jij kan er alleen maar van dromen.. of toch niet! Met deze vier stappen wordt het heel eenvoudig ook een interieur waardig voor op je Instagram account te krijgen. En je zult zien dat het helemaal niet zoveel tijd, geld en moeite hoeft te kosten!

Stap 1: maak ruimte voor je Instagram interieur

Het verraderlijke van social media en Instagram accounts is dat de foto’s die je ziet vaak niet de werkelijkheid weerspiegelen. Wellicht heeft de influencer in kwestie buiten beeld al haar overige spullen op een hoop gegooid zodat het beeld rustig wordt. Zorg dat jou dat niet overkomt als interieurinspirator in spé. Een Instagrammable huis moet immers wel leefbaar zijn! Begin daarom als eerste met het opruimen van je huis. Wat mag weg en wat blijft staan? Dat hangt natuurlijk ook af van de stijl die je wil uitdragen: een serene Feng Shui of juist een druk huis vol lampen, kussens, foto’s en kaarsen?

Heb je veel overbodige spullen die niet meer passen bij de nieuwe stijl van je huis? Gooi ze niet gelijk weg! Volgend jaar bestaan er weer andere trends en ook jouw smaak kan natuurlijk veranderen. Ga voor een Instaproof huis en berg je spullen op in een veilige en geconditioneerde ruimte, die je eigenlijk gewoon kan zien als een extra kamer buitenshuis!

Stap 2: creëer je eigen interieurstijl op je Instagram account

Je huis wordt pas echt Instaproof als je je eigen interieurstijl doorvoert. Ga niet werken met pasteltinten als dat niet bij jou past, ondanks dat deze zo mooi op ‘de Gram’ staan. Maak het persoonlijk door een kleurenschema te gebruiken dat aansluit bij jouw wensen. Gebruik hiervoor een kleurencirkel, waarin je kan zien welke kleuren harmonieus met elkaar zijn en welke contrasteren. Op die manier zie je eenvoudig wat goed bij elkaar staat en belangrijker: wat bij jouw stijl past. Zo creëer je vanzelf een Instagram account dat ook echt jouw stijl weerspiegelt.

Instagram account

Stap 3: ga voor een echt ‘eyecatching interieur’

Wat maakt die prachtige interieurs van influencers op hun Instagram accounts nou zo uniek? Dat zijn de bijzondere items die er vaak in te vinden zijn. Denk aan opvallende prints op kussens of het behang, maar ook aan unieke beeldjes, gekke lampen en ga zo maar door. Dit soort items hoeven niet duur te zijn! Kringloopwinkels hebben de mooiste items die – soms met een likje verf – een uniek pronkstuk vormen in jouw huis.

Stap 4: instafamous worden!

Nu je een Instagramwaardig interieur hebt, kan je met jouw Instragram account ook anderen gaan inspireren en misschien zelfs wel bekend worden op social media. Let bij het nemen van foto’s op de natuurlijke lichtinval. Daglicht zorgt ervoor dat foto’s een frisse uitstraling krijgen, zodat je geen filter meer nodig hebt! Ook geeft natuurlijk licht de juiste schaduw en maakt het je foto veel authentieker.

Groot worden op Instagram doe je door je volgers te blijven inspireren. Meedoen met trends of deze zelf bedenken is dan ook belangrijk! Natuurlijk hoeft je interieur niet telkens op de schop, dat is nogal kostbaar. Houd het juist simpel: wissel af met items die je extern hebt opgeborgen. Helemaal handig is het als je veel accessoires hebt, want dan kan je met simpele aanpassingen al een nieuwe, frisse uitstraling creëren.

Leuke Instagram accounts voor interieurinspiratie

Als je op de hoogte wilt blijven van de laatste trends op interieurgebied, moet je deze accounts absoluut volgen:

#1 Ben je opzoek naar een rustig interieur vol natuurlijke materialen en vintagespullen? Dan is @carlaypage is een account voor jou! Deze interieurstyliste hanteert een semi-bohemian stijl en verwerkt veel (droog)bloemen en planten in haar interieur. Neem zeker een kijkje!

#2 Wil je toch wat meer kleur en vrolijkheid in huis? Een account als dat van @dabito is dan wat je zoekt. Deze jongeman durft contrasterende kleuren tegenover elkaar te zetten en dat geeft een heel stijlvol én gezellig resultaat. Zijn stijl toont ook leefbaar: een beetje rommel maken is geen probleem in zo’n interieur.

#3 Het andere uiterste vind je bij @whitelivingetc. In deze stijl voert wit de boventoon. Annette weet met louter witte meubels een inspirerende ruimte te maken. Doordat zij veel verschillende materiaalsoorten gebruikt, wordt je interieur alles behalve saai!

Natuurlijk kun je ook op ons eigen ALLSAFE Mini Opslag Instagramaccount (@allsafeminiopslag) terecht voor de laatste interieurinspiratie en ruimtetips!

Instagram account

Gerelateerde artikelen

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!
Woontips
Leestijd: 6 minuten

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!

In Nederland is het kleiner wonen in opkomst. Kleiner wonen bi... Lees verder

Tips om van de gourmetlucht af te komen
Woontips
Leestijd: 4 minuten

Tips om van de gourmetlucht af te komen

De feestdagen staan voor de deur! Ben jij ook al bezig met he... Lees verder

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?
Woontips
Leestijd: 5 minuten

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?

De feestdagen staan weer voor de deur. Onderzoek wijst uit da... Lees verder