Gratis transport

24/7 beveiliging

Laagste prijs

Huren vanaf één week

Gratis transport

24/7 beveiliging

Laagste prijs

Huren vanaf één week

Gezellige woonkamer ideeën tijdens de winterdagen

16 januari 2019 Door ALLSAFE Leestijd: 6 minuten
Gezellige woonkamer ideeën tijdens de winterdagen Woontips

Het is guur en koud buiten, dat betekent lekker binnen op de bank blijven! Maar hoe creëer je een knusse, warme sfeer in huis? In deze blog lees je de meest gezellige woonkamer ideeën voor tijdens de winterdagen.

Maak een sfeervuur

sfeervuurNiet de mogelijkheid tot een echte open haard? Elektrische haarden bieden een goed alternatief. Deze zien er tegenwoordig ‘net echt’ uit en dienen perfect als sfeerhaard. Ze hebben kunstmatige vlammen – en dat zonder hout te sprokkelen ;).

Een goede plek voor je sfeerhaard is een hoek van je kamer, gezien die hier het minst in de weg zal staan. Of schuif eens wat spullen in je interieur om de meest geschikte ruimte vrij te maken. Vaak zie je maar beperkte mogelijkheden in een huis met veel spullen.

Neemt de haard de rest van het jaar onnodig ruimte in? Berg hem dan eenvoudig op bij ALLSAFE. Op deze manier ben je flexibel met je huisraad door verschillende seizoenen heen!

Daarnaast zijn tegenwoordig veel haarden een integraal onderdeel van je interieur. Zo kunnen ze worden ingebouwd in verschillende meubels, kasten of zelfs muren. Door de haard niet los in huis te hebben staan bespaar je ruimte. Het is dan een kwestie van smaak wat je gezelliger vindt staan in je huiskamer.

Een andere manier om warmte in huis te creëren is met kaarsen. Heb je kleine kinderen in huis, een hoop brandbare materialen of staan de kaarsen niet altijd goed in het zicht? Dan is het handiger en veiliger elektrische kaarsjes neer te zetten; hoef je je ook nergens zorgen over te maken. Ook bij deze kaarsen is het tegenwoordig haast niet eraan af te zien dat ze ‘nep’ zijn.

Gezellige woonkamer ideeën zonder vuur

gezellige woonkamer ideeën zonder vuurEen sfeervol huis kan ook zonder echt of nep vuur. Naast sfeerhaarden en kaarsjes zijn er gelukkig nog veel meer gezellig woonkamer ideeën.

Denk bijvoorbeeld aan kleinere lampjes in huis. Misschien heb je nog wat slingers over van de kerstdagen, deze geven je huis het hele jaar door een gezellige sfeer. Kijk ook eens of je je lampen aan kunt sluiten op een dimmer en vermijd wit licht. Gedimd, ‘geel’ licht maakt je huis knus en gezellig. Zo eenvoudig kan het zijn. In plaats van één grote lamp, hang je meerdere kleine lampjes op. Dit geeft een gezellig effect en laat je woonkamer ruimer overkomen.

Een tintje warmer

Je wilt een donker huis voorkomen: toch kunnen wat donkere tinten in huis het ook gezelliger maken. Lichte kleuren staan vaak waeen tintje warmert frisser en geven een minder warm gevoel. Met het gebruik van wat donkere materialen komen je kaarsen, lichtjes en haard een stuk beter uit. De warmte die ze uitstralen wordt zo dus eigenlijk benadrukt!

Knusheid in huis creëren met accessoires

Wollen kleedjes op de bank is de gouden tip voor een sfeervolle, warme inrichting. Andere gezellige woonkamer ideeën zijn poefen, zitzakken, kussens en plaids. Het voordeel van kussens is dat je de hoes eenvoudig kunt veranderen. Zo kun je ze in de zomer een fris kleurtje geven en in de winter wat warmere kleuren met een printje. Wat printjes en patronen in de woonkamer zorgen er ook voor dat je huiskamer sfeer krijgt.

Naast zitten wil je ook fijn kunnen rondlopen. Een vloerkleed voorkomt een koude vloer en geeft ook een warme uitstraling aan je huis. Een schapenwollen mat dient hier ook uitstekend voor. Het voordeel van met materialen op de vloer werken, is dat je hier geen ruimte voor hoeft vrij te maken. Het is wel zaak erop te letten dat je de rust in de woonkamer behoudt. Om een slimme balans hiertussen te vinden kun je spullen extern opbergen: zo behoud je rust en ruimte in huis én hoofd.

Groene gezellige woonkamerideeën

Een gezellig huis is natuurlijk niet compleet zonder wat planten! Maar welke soorten maken jouw woonkamer in de winterdagen tot een knus plekje? Zet wat planten neer met warmere kleuren. Kies bijvoorbeeld voor een bromelia: dit is een plant met donkergroene bladen en rood/oranje bloemen, die bovendien niet veel licht nodig heeft.

Als je nog een lege hoek in huis hebt (waar de sfeerhaard nog niet staat!), kun je deze hoek ook omtoveren tot een knus plekje. Wij schreven hier eerder al een blog over waar je nog wat inspiratie op kunt doen.

Na het lezen van deze blog blijf jij vast nog liever binnen! Met ALLSAFE creëer je eenvoudig en voordelig ruimte in huis om de resterende winterdagen warm en knus door te komen.

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je makkelijk ruimte voor jouw hobby?
Tips voor opruimen en opbergen
Leestijd: 6 minuten

Hoe maak je makkelijk ruimte voor jouw hobby?

Ben jij begonnen met een nieuwe creatieve hobby? En mag jij je... Lees verder

10 opruimtips van onze opruimcoach – altijd een opgeruimd huis!
Tips voor opruimen en opbergen
Leestijd: 7 minuten

10 opruimtips van onze opruimcoach – altijd een opgeruimd huis!

Eigenlijk houdt niemand van opruimen, dit terwijl het eindresultaat zo... Lees verder

Opbergtips voor in huis: zo maak je nog eens ruimte én overzicht!
Tips voor opruimen en opbergen
Leestijd: 6 minuten

Opbergtips voor in huis: zo maak je nog eens ruimte én overzicht!

Je kunt veel ruimer wonen dan je denkt. In lege hoekjes, achter de... Lees verder